Κεφάλαιο 61

972 160 16
                                    

Η Αυγή άνοιξε τα μάτια της αργά και προσπάθησε να καταλάβει που βρισκόταν. Το πολυτελές δωμάτιο στο οποίο βρισκόταν της ήταν τελείως άγνωστο. Τα μάτια της στάθηκαν στο σκοτεινό παράθυρο. Ήταν βράδυ.

Θυμήθηκε... Ο πατέρας της ... Σηκώθηκε από το μεγάλο κρεβάτι με ουρανό που γύρω του κρεμόταν διάφανες κουρτίνες πιασμένες στις τέσσερις άκρες του. Ζαλισμένη κάθισε πάλι πίσω. Αισθανόταν τελείως αδύναμη.

Η πόρτα του δωματίου άνοιξε και μπήκε ο Μάξιμος. Η σκοτεινή του έκφραση δεν προμήνυε τίποτα καλό.

"Μάξιμε, πως είναι ο πατέρας μου;"

 Εκείνος στάθηκε μπροστά της: " Ο βασιλιάς είναι καλά αλλά πολύ αδύναμος. Δεν έχει ξυπνήσει ακόμη. Βλέπεις όταν έσωσε την ζωή σου έδωσε το μεγαλύτερο μέρος από την ενέργειά του."

"Σίγουρα είναι καλά; Θέλω να τον δω." Έκανε να σηκωθεί αλλά ο Μάξιμος άπλωσε το χέρι του για να την σταματήσει.

"Πριγκίπισσα έχουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε."

Εκείνη τον κοίταξε με αγωνία. Δεν ήξερε τι θα έπρεπε να περιμένει: " Τι είναι;"

" Στο σημείο που έγινε η απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά τα ίχνη που βρέθηκαν δείχνουν οτι ήταν άνθρωποι από το βασίλειο του Κωνσταντίνου."

Εκείνη έχασε το χρώμα της αλλά ρώτησε: " Πως είναι δυνατόν αφού κανείς δεν μας ακολούθησε."

Ο Μάξιμος κούνησε αρνητικά το κεφάλι του: " Το ανέφερα ήδη στον βασιλιά οτι χθες αργά το βράδυ κοντά στο πανδοχείο συνάντησα τον πρίγκιπα Αλέξη. Μετά ανακάλυψα οτι είχε στήσει το στρατόπεδό του λίγο πιο πίσω."

Το λίγο χρώμα που είχε απομείνει στο πρόσωπο της Αυγής χάθηκε και εκείνο: " Θέλεις να πεις οτι ο Αλέξης..."

"Εγώ απλά αναφέρω τα στοιχεία. Λεπτομέρειες για το τι συνέβει θα μας δώσει ο βασιλιάς μόλις ξυπνήσει." Είπε εκείνος ξερά.

Η Αυγή κούνησε το κεφάλι της μην μπορώντας να πιστέψει αυτό που περνούσε από το μυαλό της και ο Μάξιμος συνέχισε : " Όμως αυτή την στιγμή ο πρίγκιπας Αλέξης κατευθύνεται στο παλάτι. Μόλις μπήκε στην πόλη."

Η Αυγή κοίταξε τον Μάξιμο με μια σπίθα ελπίδας να φωτίζει τα μάτια της: " Αυτό σημαίνει οτι δεν ήταν ο Αλέξης ο δράστης της επίθεσης στον πατέρα μου, έτσι δεν είναι;"

Εκείνος τράβηξε το βλέμμα του: " Νομίζω οτι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Το οτι έρχεται δεν σημαίνει οτι είναι και αθώος. Μπορεί να το κάνει για να μας μπερδέψει. Ίσως να νομίζει οτι ο βασιλιάς είναι νεκρός."

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα