Kεφάλαιο 60

1K 166 8
                                    

Ο Αλέξης πήρε τον σκοτεινό δρόμο της επιστροφής του στο αυτοσχέδιο στρατόπεδο που είχαν στήσει, με χίλιες σκέψεις στο μυαλό του. Πως θα έπρεπε να πλησιάσει τον βασιλιά Σίμο και να του ζητήσει να επιτρέψει στην Αυγή να επιστρέψει μαζί του και η ίδια η Αυγή θα δεχόταν; Το γεγονός οτι έφυγε από κοντά τους με αυτόν τον τρόπο έδειχνε οτι είχε σκοπό να διακόψει τις σχέσεις μαζί τους. Προφανώς το γεγονός οτι εκείνος την είχε φέρει πίσω στην Γαία και το οτι δεν την προστάτευσε από την απόπειρα του παππού της θα πρέπει να την έκαναν να μην τον εμπιστεύεται. Αν σε αυτά προστίθονταν και το γεγονός οτι βρήκε τον πραγματικό της πατέρα, την καταλάβαινε απόλυτα. Δεν επρόκειτο να δεχτεί ποτέ να επιστρέψει μαζί του.

Όταν ξαφνικά ένας άντρας πήδησε μπροστά του ξαφνιάζοντας τον το χέρι του πήγε κατευθείαν στο σπαθί του. Μπροστά του στεκόταν ο Μάξιμος. Η έκφρασή του ήταν άγρια: " Πρίγκιπα Αλέξη τι δουλειά έχεις εδώ τέτοια ώρα;"

"Θέλω να μιλήσω στην Αυγή και τον βασιλιά Σίμο αλλά ξέρω οτι είναι αργά γι αυτό θα περιμένω να ξημερώσει."

"Θα σε συμβούλευα να μην περιμένεις. Ο  βασιλιάς δεν πρόκειται να σε δεχτεί. Θέλει να προστατεύσει την Αυγή. Αλλά και η ίδια η πριγκίπισσα δεν πρόκειται να δεχτεί να σε δει"

" Ξέρει πολύ καλά οτι δεν πρόκειται ποτέ να κάνω κακό στην Αυγή."

Ο Μάξιμος τον κοίταξε ειρωνικά: " Αλήθεια; Όμως δεν προκειται να την βοηθήσεις κιόλας αν κάποιος άλλος πάει να της κάνει κακό όπως έκανες με τον Νέστορα."

Ο Αλέξης κοίταξε τον άλλο άντρα προκλητικά: " Εσύ για ποιον λόγο ανακατεύεσαι;"

"Εγώ είμαι ο άνθρωπος στον οποίο ο βασιλιάς Σίμος ανέθεσε την προστασία της κόρης του οπότε πρώτα θα πρέπει να περάσεις από εμένα για να φτάσεις στην πριγκίπισσα. Γύρισε πίσω πρίγκιπα Αλέξη. Δεν έχεις καμία δουλειά εδώ."

"Δεν πρόκειται να φύγω αν δεν μιλήσω στον βασιλιά Σίμο. "

Ο Μάξιμος κούνησε τους ώμους του και τον κοίταξε ειρωνικά: " Κάνε όπως καταλαβαίνεις αλλά κανείς δεν σου έχει πια εμπιστοσύνη. Την έχασες όταν εγκατέλειψες την Αυγή στα χέρια του Νέστορα."

Ο Μάξιμος χάθηκε μέσα στην νύχτα το ίδιο γρήγορα όσο εμφανίστηκε μπροστά του.


Η Αυγή άκουσε το χτύπημα στην πόρτα και άνοιξε κατευθείαν τα μάτια της. Έξω ήταν ακόμη νύχτα.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα