Κεφάλαιο 59

1K 165 12
                                    

Ο Κωνσταντίνος κοίταξε οργισμένος τον αδερφό του: " Πως μπορεί να έφυγε χωρίς να την καταλάβει κανείς; Οι φύλακες τι έκαναν;"

"Ξεχνάς τις ικανότητες της Αυγής; Είμαι σίγουρος οτι τις χρησιμοποίησε για να τους ξεγελάσει. " Η φωνή του ακούστηκε ουδέτερη.

"Γιατί όμως να φύγει έτσι, χωρίς καν να μας χαιρετήσει. Στο κάτω κάτω εμείς την φιλοξενούσαμε."

" Ναι αλλά εμείς φταίγαμε για το ότι άφησε την ταχτοποιημένη ζωή που ζούσε για να ζήσει μέσα στον κίνδυνο. "

"Και πάλι δεν θα έπρεπε να μας χαιρετήσει;"

" Ίσως φοβήθηκε οτι θα θέλαμε να την κρατήσουμε εδώ, παρά την δική της θέληση."

"Πάρε άντρες μαζί σου και πήγαινε να την βρεις. Ζήτησε από τον Σίμο να την αφήσει να επιστρέψει μαζί σου. Αυτή την στιγμή στο βασίλειο δεν υπάρχει κανένας αρχιερέας και ο κόσμος θα αρχίσει να πανικοβάλλεται αν συμβεί κάτι."

Ο Αλέξης δεν ήθελε να ακολουθήσει την εντολή του αδελφού του αλλά δεν μπορούσε να αρνηθεί: " Πιστεύεις οτι ο Σίμος θα αφήσει έτσι εύκολα την κόρη του να έρθει μαζί μου, την στιγμή μάλιστα που ο Νέστορας κυκλοφορεί ακόμη κάπου εκεί έξω;"

"Πες του ότι χρειάζεται για να τον πείσεις και να πείσεις και την Αυγή να επιστρέψει μαζί σου. Πρέπει να την κάνεις να επιστρέψει. Την χρειαζόμαστε."

Ο Αλέξης κοίταξε ερευνητικά τον αδερφό του: "Θέλεις να επιστρέψει για να την  παντρευτείς;"

Ο Κωνσταντίνος σταύρωσε τα χέρια του στο στήθος του και γυρ'ιζοντάς του την πλάτη κοίταξε έξω από το παράθυρο: "Δεν νομιζω οτι η Αυγή θα θέλει να με παντρευτεί και αυτή την στιγμή έχει και τον πατέρα της για να την υποστηρίξει. Μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσω αυτό το σχέδιο."

Ο Αλέξης ανέπνευσε ανακουφισμένος. Ευτυχώς ο αδερφός του άλλαξε γνώμη.

"Μην αργείς να φύγεις αλλιώς θα τους χάσεις και αν φτάσουν στο βασίλειο του Σίμου θα είναι πιο δύσκολα για εσένα να τους πλησιάσεις."

Ο Αλέξης έφυγε αμέσως παίρνοντας μαζί του και αρκετούς άντρες.


Ο Κωνσταντίνος θυμήθηκε τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ.

Όταν του είπαν οτι ο Νέστορας βρισκόταν στην είσοδο του παλατιού και ήθελε να του μιλήσει δεν μπόρεσε να το πιστέψει. Έπρεπε να τον συναντήσει ο ίδιος για να πιστέψει το θράσος του.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα