Κεφάλαιο 57

1K 183 6
                                    

Η ατμόσφαιρα στο τραπέζι ήταν περίεργη. Ο Αλέξης ήταν σιωπηλός, ενώ ο Κωνσταντίνος έδειχνε πρωτόγνωρο ενδιαφέρον για εκείνη και όσα είχαν συμβεί πιο πριν.  Ο Άρης που είχε αργήσει λίγο, κάθισε δίπλα της  κοιτάζοντας την με απορία:

"Αλήθεια Αυγή, ο βασιλιάς Σίμος είναι ο πατέρας σου;"

Ο Κωνσταντίνος  πετάχτηκε και απάντησε στην θέση της : " Δεν είδες τι έγινε στην γιορτή; Η Αυγή πέρα από αρχιέρεια με ιδιαίτερες δυνάμεις είναι και πριγκίπισσα." Το χαμόγελο του  βασιλιά θα την έπειθε οτι χαιρόταν για εκείνη αν δεν είχε ακούσει την προηγούμενη συζήτηση με τον Αλέξη.

Ο Άρης στράφηκε στον Αλέξη: " Τελικά ο Νέστορας πιάστηκε;"

"Όχι θα πρέπει να κρύβεται στα βουνά. Τον είδαν να βγαίνει από την κεντρική πύλη. Έχουμε στείλει ανθρώπους να τον πιάσουν αλλά φαντάζομαι δεν θα είναι εύκολο." Η βαριά φωνή του φανέρωνε το πόσο ενοχλημένος ήταν από το γεγονός του οτι δεν τον είχαν πιάσει ακόμη

" Αυγή, εδώ θα είσαι ασφαλής. Μην φοβάσαι έχω βάλει παντού φύλακες. Έτσι δεν είναι Αλέξη;" Ο Κωνσταντίνος μίλησε  με μεγάλο ενδιαφέρον για εκείνη και εκείνη κοίταξε τον Αλέξη απέναντί της. Το πρόσωπό του είχε σκοτεινιάσει ακόμη περισσότερο. Έσκυψε και έβαλε μια μπουκιά από το φαγητό στο στόμα της.

Με το ζόρι κατάφερε να φάει λίγες μπουκιές και μετά ακούμπησε τα μαχαιροπήρουνα στο πιάτο της. Οι υπόλοιποι έτρωγαν ακόμη και έτσι δεν μπορούσε να σηκωθεί από το τραπέζι. Κοίταξε τον Αλέξη απέναντί της που έτρωγε ανόρεχτα. Δεν σήκωσε το βλέμμα του από το πιάτο του παρά μόνο όταν άκουσε τον Κωνσταντίνο να της λέει: " Αυγή, θα ήθελες να πάμε μια βόλτα μετά το φαγητό στην αυλή; Είσαι τόσο καιρό εδώ και δεν έχουμε καταφέρει να μιλήσουμε."

Η φλόγα που είδε η Αυγή στα μάτια του Αλέξη γρήγορα έσβησε, ενώ εκείνος ξαναστράφηκε στο πιάτο του.

"Ευχαριστώ πολύ αλλά είμαι κουρασμένη. Θα προτιμούσα να πάω να ξεκουραστώ." Της φάνηκε οτι είδε ένα χαμόγελο ικανοποίησης στα χείλη του Αλέξη.

" Σίγουρα μετά από όσα πέρασες θα αισθάνεσαι εξαντλημένη. Σου υπόσχομαι όμως οτι ο Νέστορας δεν πρόκειται να σε ξαναπλησιάσει."  Ο Κωνσταντίνος έκανε ότι μπορούσε για να  κερδίσει την συμπάθειά της.

"Σας ευχαριστώ πολύ."

Ένας άντρας με στολή  μπήκε στην τραπεζαρία και αφού πλησίασε τον βασιλιά, άρχισε να του ψιθυρίζει κάτι στο αυτί, ώσπου εκείνος πετάχτηκε όρθιος και ζητώντας συγνώμη βγήκε από την αίθουσα βιαστικά.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα