SCP 293

28 2 0
                                    

Item #: SCP-293

Objectklasse: Keter

Ops! Esta imagem não segue as nossas directrizes de conteúdo. Para continuares a publicar, por favor, remova-a ou carrega uma imagem diferente.

Objectklasse: Keter

Speciale insluitingsprocedures: Alle items die worden beïnvloed door SCP-293 moeten worden bewaard in een ondoorzichtige verpakking en worden verzegeld wanneer ze niet worden getest. Alle items die van invloed zijn op personeel of onderwerpen die niet worden getest, moeten onmiddellijk worden vernietigd. Elke afwijkende activiteit door items die door SCP-293 zijn aangetast, moet zo snel mogelijk aan Site Command worden gemeld.

Iedereen die interactie heeft met items die worden beïnvloed door de SCP-293, moet dit alleen doen in shifts van 30 minuten, met een week tijd die elke interactie scheidt. Dit omvat fysiek hanteren, observatie (zowel fysiek als via camera of ander opnameapparaat), testen en alle andere activiteiten die een door SCP-293 getroffen item in contact brengen met mensen.

Alle medewerkers die werken met items die SCP-293 hebben aangetast, moeten drie keer per week een psychologische evaluatie ondergaan om twee weken vóór de interactie te beginnen en deze verlenging duurt drie weken na het einde van de interactie. Medewerkers moeten zich ook onderwerpen aan elke aanvullende test zoals besteld door Site Command. Iedereen die door SCP-293 wordt getroffen, wordt in quarantaine geplaatst en het item dat het effect veroorzaakt, wordt onmiddellijk vernietigd.

Alle items die worden gebruikt om te communiceren met items die door SCP-293 worden getroffen, moeten na één week worden weggegooid.

Beschrijving: SCP-293 wordt momenteel beschouwd als een of andere vorm van immateriële kracht of aanwezigheid. Er zijn vragen gesteld met betrekking tot een mogelijke intelligentie achter SCP-293 in het licht van de reacties van het subject; deze zijn echter nog steeds ongegrond. SCP-293 is het meest zichtbaar in zijn effect op menselijk gedrag, en is alleen detecteerbaar in zeer geavanceerde gevallen als een zeer lichte gehoorstoornis. Dit gebrek aan aanwezigheid vormt het belangrijkste probleem met de detectie van SCP-293, omdat het vrijwel onmogelijk is om te detecteren of items of mensen door SCP-293 worden "geïnfecteerd" zonder langdurige observatie.

SCP-293 "hecht" zich aan fysieke items, in de meeste gevallen kleine, lichte items; grotere objecten, zoals auto's, bomen en in één geval een woonhuis met twee verdiepingen, zijn echter niet onbekend. SCP-293 verspreidt zich naar nieuwe items als ze enkele weken in de buurt blijven (2 meter of minder). SCP-293 lijkt levende dingen niet te "binden" en het effect ervan is alleen zichtbaar bij mensen. Het is onbekend hoe SCP-293 zich naar nieuwe items verspreidt, of wat de criteria zijn om een ​​item te "verlijmen"; er lijkt echter een hogere waarschijnlijkheid van "binding" voor items die gemakkelijk kunnen worden vervoerd / vervoerd in een menselijke hand.

 Het is onbekend hoe SCP-293 zich naar nieuwe items verspreidt, of wat de criteria zijn om een ​​item te "verlijmen"; er lijkt echter een hogere waarschijnlijkheid van "binding" voor items die gemakkelijk kunnen worden vervoerd / vervoerd in een m...

Ops! Esta imagem não segue as nossas directrizes de conteúdo. Para continuares a publicar, por favor, remova-a ou carrega uma imagem diferente.

Artikel 103-293: hersteld na on-site insluiting van de SCP-293
SCP-293 zorgt ervoor dat degenen die ermee worden beïnvloed geleidelijk geobsedeerd raken door het item waaraan het is "gehecht". Dit proces lijkt te worden versneld door observatie en fysiek contact met het item dat wordt beïnvloed door SCP-293. Het onderwerp wordt snel ingetrokken en asociaal en reageert heftig op iedereen die het item probeert aan te raken of te verwijderen. De acties van het onderwerp ten opzichte van het gelijmde item zullen in 78% van de gevallen beginnen met "ouderlijke" aspecten, waarbij het onderwerp op het object schommelt, schoonmaakt en erbij staat alsof het geen levenloos object was. Pogingen om deze rituelen te onderbreken of aandacht te vestigen op de ongepastheid van dit gedrag zullen ertoe leiden dat het subject in een extreme staat van angst, depressie of woede terechtkomt, die gedurende een langere periode aanhoudt.

In veel gevallen zal de obsessie en rituele cyclus van de SCP-293 toenemen tot het punt waarop het onderwerp niet normaal kan functioneren, en constant contact met het SCP-293-gebonden voorwerp nodig heeft. Onderwerpen zullen een duidelijke en progressieve verslechtering van de prestaties vertonen bij eenvoudige taken, zoals het bereiden van voedsel, persoonlijke hygiëne of slapen. In de 22% van de gevallen met niet-ouderlijke gehechtheid aan SCP-293, kunnen proefpersonen zich ook gaan bezighouden met persoonlijk misbruik en schade, in de veronderstelling dat ze daartoe worden verplicht. Psychische en fysieke degradatie in beide gevallen zijn vaak direct gerelateerd aan de doodsoorzaak.

Als u probeert het item van het onderwerp te verwijderen, zal het onderwerp een gewelddadig, angstig, depressief, hysterisch of een van vele andere mentale toestanden binnengaan. Deze "afleveringen" zijn bijna onmogelijk te beëindigen, behalve door de terugkeer van het artikel of enkele maanden van scheiding. Onderwerpen worden steeds wispelturiger en hysterischer naarmate ze langer gescheiden zijn en zullen anderen met geweld aanvallen om het item opnieuw te verwerven. Onderwerpen zullen vaak zelfmoord plegen na enkele dagen van scheiding van, of verlies van, het SCP-293 aangetaste item.

De Foundation heeft momenteel 182 items die worden beïnvloed door SCP-293 in opslag. Het is op dit moment niet bekend hoeveel items wereldwijd door SCP-293 kunnen worden beïnvloed en er zijn vragen gerezen over SCP-293 en de mogelijke relatie met verschillende andere SCP-items en de exploits van sommige seriële moordenaars.

Goodnight little kid Onde as histórias ganham vida. Descobre agora