Κεφάλαιο 56

1K 177 8
                                    

Ο Αλέξης ρώτησε απαλά δίπλα στο αυτί της καθώς το άλογο προχωρούσε αργά: " Πως είσαι; Είσαι εντάξει;"

Αν και το τραύμα στο στήθος της που ήταν αρκετά βαθύ την ενοχλούσε λίγο, όλα τα άλλα είχαν ήδη επουλωθεί.

"Είμαι καλά. Μην ανησυχείς."

"Πως μπόρεσε να κάνει κάτι τέτοιο ο ίδιος σου ο παππούς; Ποτέ δεν αισθανόμουν άνετα κοντά του, σα να υπήρχε κάτι που με ενοχλούσε επάνω του αλλά ποτέ δεν περίμενα να φτάσει μέχρι αυτό το σημείο."

Η Αυγή μίλησε με πίκρα: " Δυστυχώς ο πόθος του ανθρώπου για εξουσία και δύναμη μπορεί να τον οδηγήσει σε λάθος μονοπάτια και να θολώσει την κρίση του. "

"Πρέπει να τον πιάσουμε αλλιώς θα κινδυνεύεις συνεχώς. Φαίνεται οτι ζηλεύει τις δυνάμεις σου και φοβάται για την θέση του. Αλήθεια, οι δυνάμεις σου θα πρέπει να έχουν αυξηθεί πολύ για να καταφέρεις να γιατρέψεις τον εαυτό σου τόσο σύντομα."

Αν και η παρατήρησή του ακουγόταν σαν ένα λογικό συμπέρασμα των όσων είχαν συμβεί, η Αυγή δεν μπόρεσε να μην σκεφτεί οτι εκείνος μπορεί να μάζευε πληροφορίες για τις ικανότητες της. Ο πατέρας της είχε δίκιο. Έπρεπε να φύγει από εκεί όσο πιο γρήγορα γινόταν. Δεν μπορούσε να εμπιστευθεί τον Αλέξη τώρα που ήξερε τι είχε συμβεί στο παρελθόν, πολύ περισσότερο δε αφού εκείνος είχε σταθεί μακριά της την ώρα που ο παππούς της προσπαθούσε να την σκοτώσει.

Όμως η προδότρα καρδιά της χτυπούσε γρήγορα κάθε φορά που εκείνος βρισκόταν κοντά της  και πονούσε στην ιδέα οτι μπορεί να την ήθελε νεκρή. Έστρεψε το κεφάλι της για να δει το πρόσωπό του. Ήταν σοβαρός όπως πάντα.  Τα μάτια του στράφηκαν επάνω της μόλις κατάλαβε το βλέμμα της και της χαμογέλασε: " Συμβαίνει κάτι;"

Γύρισε γρήγορα μπροστά : " Όχι απλά πηγαίνουμε πολύ αργά και εγώ θέλω να πλυθώ και να αλλάξω αυτά τα βρώμικα ρούχα." Διαμαρτυρήθηκε. Το λευκό της ρούχο είχε σημάδια από αίμα και χώμα.

"Φοβάμαι μήπως πονέσεις. Είσαι ακόμη τραυματισμένη. Σε λίγο φτάνουμε, κάνε υπομονή."

Επιτέλους έφτασαν στο παλάτι  και η Αυγή αναστέναξε ανακουφισμένη όταν ένας στρατιώτης την βοήθησε  με μεγάλη προσοχή μετά από προτροπή του Αλέξη να κατέβει από το άλογο. Η ζέστη που εξέπεμπε το σώμα του Αλέξη την είχε αναστατώσει και ήθελε να φύγει όσο μακριά του γινόταν.

Πριν εκείνος προλάβει να πει οτιδήποτε εξαφανίστηκε στο δωμάτιό της.

Ο ήλιος έγερνε προς την δύση όταν τελείωσε το μπάνιο της και ξάπλωσε για να ξεκουραστεί αλλά οι σκέψεις δεν την άφησαν να κλείσει μάτι και όλες γύριζαν γύρω από τον Αλέξη. Τι ήταν αυτό; 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα