Κεφάλαιο 55

1K 171 5
                                    

Η Αυγή άνοιξε αργά τα μάτια της και κοίταξε γύρω της. Ήταν στην σκηνή του πατέρα της. Ο Μάξιμος μισοκοιμόταν καθισμένος σε μια καρέκλα ενώ ο πατέρας της ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι.

Πήγε να κουνηθεί αλλά ήταν δεμένη. Κοίταξε το σώμα της και είδε ένα κουκούλι από κληματίδες γύρω του. Αισθάνθηκε σαν να έπαιρνε ενέργεια από αυτό αλλά ήδη είχε δυναμώσει αρκετά. Δεν καταλάβαινε καν τα τραύματά της. Κούνησε τα χέρια της όσο της επέτρεπε το κουκούλι και το έκανε να εξαφανιστεί. Μετά είδε και χοντρές κληματίδες που είχαν αγκαλιάσει όλη την σκηνή να διαλύονται.

Ο Μάξιμος πήγε αμέσως κοντά της : "Αυγή είσαι καλά;"

Εκείνη σηκώθηκε από το έδαφος την στιγμή που ο πατέρας της άνοιγε τα μάτια του. Έξω από την σκηνή έπεφταν κεραυνοί ο ένας μετά τον άλλο.

Ο Σίμος ανακάθισε με δυσκολία στο κρεβάτι και άνοιξε τα χέρια του καλώντας την στην αγκαλιά του: " Για μια στιγμή νόμισα οτι θα σε έχανα μόλις σε βρήκα."

Η Αυγή στην αγκαλιά του πατέρα της αισθάνθηκε μια ζεστασιά που είχε πολύ καιρό να ξανανιώσει. Για την ακρίβεια από όταν ζούσε η μητέρα της. Θυμόταν!

Όλη αυτή η περιπέτεια την είχε βοηθήσει να ανασύρει μνήμες που είχαν κλειδωθεί στο βάθος του μυαλού της. Θυμόταν καθαρά το πρόσωπο της μητέρας της και την αγάπη της που την εκδήλωνε με σφιχτές αγκαλιές και φιλιά. Βούρκωσε όταν κατάλαβε οτι οι εφιάλτες της  ήταν αναμνήσεις.

"Μπαμπά, θυμήθηκα. Θυμήθηκα την μαμά και το παρελθόν μου εδώ στην γαία."

"Αυγή είδα την μητέρα σου σε όνειρο και με προειδοποίησε. Ίσως το γεγονός οτι θυμήθηκες να συνδέεται με εκείνη." Ο πατέρας της της είπε  όσα του είπε η Πέτρα ακόμη και για το χάπι και κατέληξε : " Νομίζω οτι πρέπει να φύγουμε αμέσως από εδώ. Πρέπει να έρθεις πίσω στο δικό μας βασίλειο. Στην διαδρομή θα πάρουμε και τα χάπια από την σπηλιά της Ορόρας. Αν θέλεις να το πάρεις θα το αποφασίσεις εσύ.

Το σίγουρο είναι οτι εδώ κινδυνεύεις. Δεν ξέρουμε αν ο Νέστορας έχει την βοήθεια κάποιου από την βασιλική οικογένεια. Μπορεί να εξαφανίστηκε προς το παρόν αλλά δεν ξέρουμε πότε θα ξαναπροσπαθήσει να σου πάρει τις δυνάμεις. Ευτυχώς αυτήν την φορά τον προλάβαμε αλλά πρέπει να προσέχουμε."

"Ο βασιλιάς θα με αφήσει να φύγω;"

"Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς ήδη έχω βάλει ανθρώπους να ενημερώσουν τον κόσμο οτι είσαι η κόρη μου και οτι θέλεις να επιστρέψεις μαζί μου."

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα