Κεφάλαιο 53

1K 184 13
                                    

Ο Αλέξης είδε την περίεργη ομίχλη να βγαίνει μέσα από το έδαφος και να κρύβει σιγά σιγά τον Νέστορα και την Αυγή. Πριν προλάβει να κουνηθεί οποιοσδήποτε άλλος εκείνος άρχισε να τρέχει προς τα εκεί σπρώχνοντας βίαια  όποιον βρισκόταν μπροστά του. Ενώ βρισκόταν στην μέση της απόστασης άκουσε το ουρλιαχτό της Αυγής που του πάγωσε το αίμα.  Πλησίαζε την ομίχλη όταν είδε τον Μάξιμο  να βουτάει μέσα στο σύννεφο και να χάνεται και εκείνος. Λίγο πριν μπει ο ίδιος η ομίχλη άρχισε να διαλύεται. Στο κέντρο του σκαλιστού μαρμάρου βρισκόταν γονατισμένος ο Μάξιμος που στην αγκαλιά του κρατούσε το άψυχο κορμί της Αυγής. Ο Αλέξης άρχισε να πλησιάζει σαν υπνωτισμένος και αυτό που είδε του έκοψε την ανάσα.

Το πρόσωπο της Αυγής είχε μια κάθετη μαχαιριά στο μέτωπο και άλλη μια βαθιά μαχαιριά στο στήθος. Από τις δύο πληγές ανέβλυζε αίμα που είχε βάψει το πρόσωπο και το λευκό της φόρεμα και τα χέρια της κρέμονταν άψυχα στα πλευρά της.

Όλοι παρακολουθούσαν σιωπηλοί και σε κατάσταση σοκ. Ο Κωνσταντίνος αμέσως φώναξε: "Που είναι ο Νέστορας;"

Οι στρατιώτες που στεκόταν γύρω τους κοιτάχτηκαν  αμήχανοι. Ο Νέστορας είχε εξαφανιστεί μαζί με το σύννεφο.

Ο Μάξιμος κοίταξε τον Σίμο που είχε χλωμιάσει ενώ είχε τα μάτια του πάνω στην Αυγή. Μετά σηκώθηκε κρατώντας στην αγκαλιά του το σώμα της.

Ο Αλέξης βρέθηκε δίπλα του και έκανε να την πάρει από τα χέρια του αλλά εκείνος τραβήχτηκε πίσω αρνούμενος να τον αφήσει να την πλησιάσει. Ο Σίμος σα να ξύπνησε από νάρκη πήγε και στάθηκε μπροστά στον Αλέξη κοιτάζοντας τον προκλητικά: "Μην τολμήσει κανείς σας να απλώσει το χέρι του πάνω στην κόρη μου!"

Μια βουή ακούστηκε από τον κόσμο που άρχισε να μουρμουρίζει με έκπληξη, σχολιάζοντας αυτό που άκουσε.

Ο  Κωνσταντίνος πλησίασε αμέσως τον Σίμο: " Τι είπες;"

"Τώρα δεν είναι ώρα για αναλύσεις. Πρέπει να δω σε τι κατάσταση είναι η Αυγή. "

Ο Μάξιμος έδωσε την Αυγή στα χέρια του πατέρα της ενώ εκείνος μόλις ελευθέρωσε τα χέρια του ακούμπησε απειλητικά το σπαθί του.

Αμέσως όλοι οι στρατιώτες μαζεύτηκαν γύρω τους με τα σπαθιά τους γυμνά.

Ο Σίμος φώναξε : " Ακουσέ με Κωνσταντίνε, αν θέλεις μπορείς να έρθεις αργότερα στην σκηνή μου να μιλήσουμε αλλά αν επιμένεις να μην με αφήσεις να πάρω την Αυγή, να ξέρεις οτι θα πάθουν κακό αθώοι άνθρωποι. Δεν μπορείς να με κρατήσεις."

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα