Prolog

24 5 5
                                    

Přišlo to hrozně rychle. Ten den který ovlivnil nás všechny. Přinesl ho vítr času. A nikdo i přes nadšení nevěděl jestli se má opravdu těšit.

Teplá deka mě najednou přestala hřát a odněkud zhora se ozvalo nadšené vypísknutí. ,,Marku dělej! Je to tady!" Lusi. Ospale jsem vylezl z postele a teprve po pár cáknutích studené vody do obličeje jsem si to uvědomil. Ten den už opravdu přišel.

Venku už všichni čekali. Všichni. A já na nádvoří vbíhal jako úplně poslední.

,, Prosím zařaďte se." Ozval se hlas jednoho z králových zástupců. Rychle jsem si upravil košili která ani upravit nepotřebovala a srovnal se vedle Lusi. Trochu jsem naklonil hlavu abych viděl na všechny děti stojící v půl oblouku okolo krále a Učitelů. Každý zde měl jednu věc ze své dílny, které dohromady zaplnili skoro celé nádvoří. Popravdě, nebylo moc velké.

Asi třicet nervózních dětí sledovalo osm Učitelů a krále Anakina. Jeho velké těžké brnění, vysoká postava a bujný kůň na kterém seděl z něj dělalo opravdového válečníka, kterým i byl. Nikdo nevěřil že ve Velké bitvě opravdu porazil tolik mágů. Ale když tam stál před vámi, poznali jste, že na tom bude něco pravdy.

Markus, Lusi a David se konečně dozví, jestli se dostanou k někomu do učení. David byl skvělí šermíř, byl mrštný a silný. Lusi byla velmi vzdělaná a chovala se velmi důstojně. A pak tu byl Markus, chtěl býti nečím zajímavým, nečím, co nikdo nedělá, ale pořád nevěděl, jestli kuchař nebo kovář, jestli písař nebo bojovník? Nic pro něj nebylo, co by ho nadchlo.  Ale stejně se bál, že se k nikomu nedostane...nemůže být zemědělec to by se mu všichni vysmáli, zemědělce dělá jen ten kdo se nikam nedostal, a že jich není málo!

Makuse napadlo být jako otec ale nevěděl, co jeho otec dělal...

Markusovo otec byl  hubený s lisynou na hlavě, byl velmi statečný a bojoval proti zlým mágům, pro Markuse to byl hrdina. Bohužel to slyšel jen z doslechu...protože svého otce nikdy neviděl, neví se jestli umřel nebo se někde schovává...

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 07, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Auradon v ohroženíWhere stories live. Discover now