Κεφάλαιο 52

1K 177 15
                                    

Καθώς η Αυγή περπατούσε δίπλα δίπλα με τον Αλέξη, καταλάβαινε τις λοξές ματιές που εκείνος της έριχνε.

"Δείχνεις πολύ φιλική με τον Μάξιμο." Ζήλευε ή την υποπτευόταν οτι συνεργαζόταν με τον Σίμο;

"Αλήθεια; Επειδή περπατούσαμε μαζί; Θα έπρεπε να του κρατάω μούτρα και να μην του μιλάω;"

"Το ξέρεις οτι δεν εννοώ αυτό." Έσφιξε τα χείλη του ενοχλημένος.

"Γιατί δεν λες καθαρά αυτό που εννοείς ;"

Ο Αλέξης σταμάτησε και στράφηκε προς το μέρος της : " Ενώ εμένα με κρατάς σε απόσταση, μπορείς να μιλάς, να χαμογελάς και να πηγαίνεις βόλτες με όλους τους άλλους. Γιατί;"

Κοίταξε τα μάτια του που φανέρωναν την σύγχυσή του. Γιατί εσένα δεν πρέπει να σε αφήσω να με πλησιάσεις. Ακόμη και αν δεν έχεις καμία σχέση με τον πατέρα σου, δεν παύεις να είσαι ο γιος του άντρα που δολοφόνησε την μητέρα μου. Πως μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου να έχει αισθήματα για εσένα;

Ο Αλέξης την κοίταξε βαθιά μέσα στα μάτια με τέτοιο τρόπο που την τάραξε. Όταν της μίλησεε η φωνή του ακούστηκε βραχνή: " Λοιπόν δεν θα μου πεις για ποιο λόγο με τιμωρείς;"

Εκείνη τράβηξε το βλέμμα της βιαστικά και έκανε να περπατήσει αλλά το χέρι του που έσφιξε το δικό της την σταμάτησε:  " Πάλι δεν θα μου μιλήσεις; "

Η Αυγή έπιασε το χέρι του και το έδιωξε από το δικό της :" Δεν υπάρχει κάτι να σου πω. Σε ευγνωμονώ που με φιλοξενείς στο παλάτι αλλά η σχέση μας δεν είναι τόσο στενή ώστε να χρειάζεται να σου εξηγώ την συμπεριφορά  μου."

Είδε τα χείλη του να σφίγγονται και μια φλόγα θυμού άναψε μέσα στα μάτια του. Τα χέρια του έπεσαν άψυχα στο πλάι του σώματός του και είπε: " Συγνώμη μάλλον παρεξήγησα την σχέση μας. Μην δίνεις σημασία όμως θα συμμορφωθώ με αυτά που θέλεις. " Με αυτά τα λόγια άρχισε να περπατάει μπροστά χωρίς να την περιμένει. Ήταν εξοργισμένος.

Όταν εκείνη μπήκε στο παλάτι ο Αλέξης είχε ήδη εξαφανιστεί. Πήγε στην τραπεζαρία αλλά εκεί δεν ήταν κανείς. Μπορεί να τον πλήγωσε αλλά και εκείνη δεν αισθανόταν καλύτερα. Ανέβηκε στο δωμάτιό της. Το μεσημέρι ζήτησε να της πάνε το φαγητό στο δωμάτιο και δεν βγήκε μέχρι το βράδυ που ήξερε οτι θα πήγαινε ο πατέρας της. Απογοητευμένη διαπίστωσε οτι ο Αλέξης δεν ήταν εκεί. Αν και δεν ήθελε να το παραδεχτεί της έλειπε η παρουσία του.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα