Κεφάλαιο 51

1K 188 7
                                    

Την επόμενη ημέρα η Αυγή ξύπνησε νωρίς και αμέσως έφυγε από το παλάτι. Κρατούσε σφιχτά το ημερολόγιο της μητέρας της καθώς περπατούσε στους σχεδόν άδειους δρόμους  της πόλης. Η πύλη στα τείχη είχε ήδη ανοίξει και εκείνη βγήκε και κατευθύνθηκε προς το σημείο που είχε στρατοπεδεύσει ο πατέρας της. Οι στρατιώτες κάλεσαν αμέσως τον Μάξιμο για να την αφήσουν να περάσει.

Ο πατέρας της καθόταν σε μια καρέκλα και διάβαζε μια επιστολή όταν μπήκε στην σκηνή. Αμέσως σηκώθηκε και την πλησίασε: " Αυγή. Πως και ήρθες τόσο νωρίς; Είσαι καλά; Έγινε κάτι;"

Εκείνη έπιασε τα χέρια του για να τον καθησυχάσει και του χαμογέλασε συγκινημένη. Ήταν κάτι καινούριο για εκείνη το πατρικό ενδιαφέρον που της έδειχνε.

"Μην ανησυχείς. Ήρθα γιατί θέλω να σου δείξω κάτι." Έβγαλε το ημερολόγιο και του το έδωσε: "Νομίζω οτι αυτό είναι ένα δώρο από την μητέρα που θα σου λύσει κάποιες από τις απορίες σου και θα σου επιβεβαιώσει κάποιες από τις σκέψεις σου."

Ο πατέρας της την κοίταξε με απορία και το πήρε στα χέρια του. Όταν κατάλαβε τι ήταν τα μάτια του υγράνθηκαν από συγκίνηση. Ξέχασε τα πάντα γύρω του και γύρισε ανυπόμονα τις σελίδες. Όταν ξεκίνησε να διαβάζει η Αυγή μπόρεσε να δει όλων των ειδών τα συναισθήματα στο πρόσωπό του. Τρυφερότητα, θλίψη, οργή  και όσο προχωρούσε αγωνία.

Η Αυγή πήγε και κάθισε σε μια καρέκλα ενώ ο Μάξιμος που δεν είχε φύγει από την σκηνή την πλησίασε: " Έχετε φάει πρωινό; "

"Όχι. Βιαζόμουν να έρθω."

"Τον παλιάνθρωπο!!!" Η φωνή του Σίμου τους έκανε να αναπηδήσουν ξαφνιασμένοι.

Ο Μάξιμος αφού κοίταξε ανήσυχος τον Σίμο, βγήκε από την σκηνή.

Η Αυγή καταλάβαινε όλα όσα αισθανόταν ο πατέρας της άλλωστε τα είχε αισθανθεί και η ίδια.

"Πατέρα..." Είπε διστακτικά.

Ο Σίμος σταμάτησε να διαβάζει και στράφηκε συγκινημένος προς το μέρος της : " Τι είπες;"

"Πατέρα. Είσαι ο πατέρας μου δεν είσαι; Μετά από όσα διάβασα στο ημερολόγιο της μητέρας μου είμαι πια σίγουρη οτι είσαι."

Ο Σίμος την πλησίασε και την αγκάλιασε τρυφερά: " Ναι εγώ είμαι ο πατέρας σου  και θέλω να πάρεις την θέση σου στην ζωή μου. Σε θέλω δίπλα μου. Δεν μπόρεσα να προστατεύσω την  μητέρα σου, αλλά δεν θα αφήσω κανέναν να πειράξει εσένα. Όταν θα φύγω από εδώ, θέλω να έρθεις μαζί μου. "

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα