Κεφάλαιο 50

1K 187 10
                                    

Η Αυγή κοίταξε τις λίγες σελίδες που είχαν μείνει για να τελειώσει το ημερολόγιο απογοητευμένη. Αν και είχε μάθει πολλά για την ζωή της μητέρας της ήταν σίγουρη οτι μέσα στις λίγες σελίδες που απέμεναν να διαβάσει δεν θα έβρισκε απάντηση για όλες της τις απορίες.

' Η μητέρα μου ανέλαβε να μιλήσει στον πατέρα μου. Για άλλη μια φορά κατέληξαν να καυγαδίζουν άγρια. Οι φωνές τους ακουγόταν σε όλο το σπίτι. Όταν επέστρεψε η μητέρα μου προσπάθησε να με ηρεμήσει λέγοντας μου να μην δίνω σημασία στα σκληρά λόγια του πατέρα μου αλλά εγώ ξέρω πολύ καλά οτι εκείνος εννοεί όλα όσα λέει και τον άκουσα να λέει οτι θα πάρει το παιδί μου για να το δώσει κρυφά για υιοθεσία αλλιώς ο βασιλιάς θα εξοργιστεί μαζί μας.'

Στις επόμενες εγγραφές η Πέτρα έδειχνε μονίμως αγχωμένη αλλά χαρούμενη για την ύπαρξη του μωρού της. Πάντα κατέληγε γράφοντάς στο τέλος της σελίδας 'Τι πρέπει να κάνω για να προφυλάξω την Αυγή;'

Η Αυγή συγκινήθηκε διαβάζοντας τα τρυφερά συναισθήματα που περιέγραφε η μητέρα της κάθε φορά που μιλούσε για εκείνη. Ο παππούς της κρατούσε κρυφή την ύπαρξή της Αυγής από όλους ενώ έψαχνε που θα την έδινε για υιοθεσία προκαλώντας απελπισία στην μητέρα της.

Η επόμενη εγγραφή την έκανε να χαμογελάσει : ' Το έκανα. Ξέρω οτι ο πατέρας μου δεν θα θέλει να μου μιλήσει ξανά αλλά δεν πρόκειται να αφήσω κανέναν να πάρει το μωρό μου, έτσι σήμερα βγήκα μαζί της και πήγα να βρώ την βασίλισσα. Όταν είδε την Αυγή με κοίταξε έκπληκτη. Της είπα οτι είχα ερωτευτεί τρελά κάποιον που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να είμαστε μαζί αλλά ο πατέρας μου δεν θέλει να κρατήσω το μωρό μου και γι αυτό κράτησε την ύπαρξή του κρυφή από όλους. Της είπα για την υιοθεσία και οτι αφού αποφάσισα να πάω κόντρα στην θέλησή του θα έπρεπε να φύγω από το σπίτι.

Η βασίλισσα αμέσως μου είπε οτι υπήρχε ένα σπίτι που μόλις είχε αδειάσει στην άκρη της πόλης και οτι θα μπορούσα να πάω αμέσως για να μείνω εκεί. Μάλιστα κάλεσε αμέσως ανθρώπους για να πάνε να το ετοιμάσουν και κάποιους για να πάρουν τα πράγματά μας από το πατρικό μου.

Αισθάνθηκα ευγνωμοσύνη και κατάλαβα οτι είχα δίκιο που την είχα συμπαθήσει τόσο πολύ. Είχε χρυσή καρδιά.

Όσο βρισκόμασταν στο παλάτι οι δύο πρίγκιπες ο Κωνσταντίνος και ο Αλέξης ενθουσιάστηκαν με την Αυγή. Ο Αλέξης  μάλιστα δεν έφυγε καθόλου από κοντά της και έλεγε συνέχεια πόσο όμορφη είναι.

Φεύγοντας από το παλάτι με πλησίασε ένας από τους υπηρέτες του Νικόδημου και με διέταξε να τον ακολουθήσω. Αν και φοβόμουν ήξερα οτι ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω.

Όταν μπήκα στην βιβλιοθήκη εκείνος είχε την πλάτη του στην πόρτα και κοίταζε έξω από το παράθυρο.  Όταν γύρισε προς το μέρος μου τρόμαξα από το βλέμμα του. Δεν τον είχα δει ποτέ ξανά τόσο θυμωμένο. Τα μάτια του πετώντας σπίθες οργής στράφηκαν στην Αυγή.

" Ωστε είναι αλήθεια... Ποιανού είναι; "

" Δεν τον γνωρίζεις αλλά και να τον γνώριζες δεν θα σου αποκάλυπτα ποτέ το όνομά του."

"Νομίζεις οτι δεν ξέρω; Αν θέλεις να ζήσει..." Κούνησε το κεφάλι του δείχνοντας την Αυγή στην αγκαλιά μου: " Δεν θα μιλήσεις ποτέ στον Σίμο για αυτήν. Αν μάθει και θελήσει να σας πάρει, τα δύο βασίλεια θα πολεμήσουν. Μην νομίζεις οτι θα σε αφήσω να φύγεις έτσι εύκολα από κοντά μου. Πρώτα θα σκοτώσω το παιδί σου και μετά εκείνον."

"Δεν είσαι άνθρωπος εσύ... Αφού ξέρεις οτι δεν έχω καθόλου αισθήματα για εσένα πια γιατί επιμένεις να με βασανίζεις;" Φώναξα απελπισμένη.

"Γιατί εγώ έχω ακόμη αισθήματα για εσένα. Σε θέλω κοντά μου. Μπορεί τώρα που έχεις παιδί να μην μπορώ να σε πάρω στο παλάτι αλλά θα είσαι πάντα κοντά μου." Η φωνή του ήταν σκληρή και μου προκάλεσε ρίγη φόβου. Δεν μπορεί αυτός ο άντρας μπροστά μου να είναι  ο άντρας που κάποτε ήμουν ερωτευμένη...

Στην τελευταία σελίδα η Πέτρα έγραφε: " Το σπίτι μας έχει βολέψει πολύ. Ο πατέρας μου από την μέρα που έφυγα σταμάτησε να μου μιλάει, αλλά δεν πειράζει.

Συχνά το σπίτι μας επισκέπτεται η βασίλισσα με τον πρίγκιπα Αλέξη που δείχνει ενθουσιασμένος με την Αυγή. Η βασίλισσα είναι πάλι έγκυος. Ευτυχώς ο Νικόδημος δεν της έχει αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο. Χαίρομαι που τουλάχιστον η βασίλισσα είναι ευτυχισμένη έστω και μέσα στην άγνοιά της. Άλλωστε ακόμη και αν μάθαινε την αλήθεια, απλά θα γινόταν και αυτή δυστυχισμένη χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα.

Σήμερα έλαβα και ένα μήνυμα από την μητέρα μου που έδειχνε πολύ ανήσυχη. Μου έγραψε οτι τα πνεύματα, της αποκάλυψαν οτι στο μέλλον θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος για εμάς και οτι η Αυγή θα έχει πολύ μεγάλες δυνάμεις, γι αυτό θα πρέπει να ξεκινήσω να την εκπαιδεύω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τελείωνε το γράμμα, λέγοντάς μου οτι τις δυνάμεις της Αυγής θα πρέπει να τις κρύψω από όλους.

Τα λόγια της που έδειχναν την μεγάλη ανησυχία της με τρόμαξαν.'


ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα