Κεφάλαιο 49

1K 190 7
                                    

Η Πέτρα είχε χάσει τον άντρα που αγάπησε αλλά και την μητέρα της και αισθανόταν απελπισμένη ενώ ο Νικόδημος προσπαθούσε συνεχώς να την κάνει να υποκύψει στην πρότασή του να μπει στο παλάτι σαν επίσημη ερωμένη του. Ο πατέρας της φερόταν σαν ξένος και της έκανε την ζωή δύσκολη, θέλοντας να βοηθήσει τον βασιλιά.

Η Αυγή σχεδόν μπορούσε να δει την μητέρα της. Θα είχε αδυνατίσει και δεν θα γελούσε καθόλου.

Η διάθεση της Πέτρας θα είχε γίνει καταθλιπτική αφού άρχισε να γράφει όλο και πιο σπάνια στο ημερολόγιο και αυτά που έγραφε ήταν λόγια απελπισίας. Μετά μερικές άδειες από λόγια σελίδες με κάποια περίεργα σχέδια επάνω τους, η επόμενη εγγραφή ήταν δύο μήνες  αργότερα όπου η Πέτρα έγραφε:

"Σήμερα κατάλαβα οτι είμαι έγκυος. Το  δώρο του Σίμου είναι μαζί μου.

Πολύτιμο μωρό μου, δεν πρέπει να μάθει κανείς οτι είσαι το παιδί του Σίμου αλλιώς δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολη θα γίνει η ζωή σου.

Ο Νικόδημος δεν έχει σταματήσει να με πιέζει αλλά αντιστέκομαι. Ακόμη και αν στο μέλλον  αυτός υποψιαστεί οτι  πατέρας σου είναι ο Σίμος, εγώ θα πρέπει να το αρνηθώ σθεναρά όμως ούτε ο πατέρας σου πρέπει να μάθει για την ύπαρξή σου.

Αν το μάθει δεν θα μείνει έτσι. Θα τα βάλει με όλους και με όλα για να μας πάρει κοντά του χωρίς να νοιαστεί για τα αποτελέσματα. Ακόμη και αν είναι να χάσει τον θρόνο, δεν θα πτοηθεί. Το διάστημα που έμεινα μαζί του κατάλαβα πολύ καλά τι είδους άνθρωπος είναι. Δεν είναι συμφεροντολόγος σαν τον Νικόδημο, ακούει μόνο την καρδιά του και υπακούει στους κανόνες της ηθικής, όμως εγώ δεν μπορώ να βάλω σε κίνδυνο το μέλλον του.

Είμαι σίγουρη οτι η εκδικητική φύση του Νικόδημου θα τον οδηγήσει στο να πραγματοποιήσει τις απειλές του. Πως θα μπορούσα να σταθώ εγώ η αφορμή για έναν πόλεμο ανάμεσα στα δύο βασίλεια ή για την καταστροφή του άντρα που αγαπώ;

Δεν έχω επιλογές. Το μόνο πράγμα που μου δίνει χαρά είναι η παρουσία σου πολύτιμο μωρό μου. Εσύ θα μου δώσεις την δύναμη να αντιμετωπίσω όλο το κακό που με περιτριγυρίζει.

Οι δυνάμεις μου άρχισαν να αδυνατίζουν αλλά αν θέλω να σε προστατεύσω, θα πρέπει  να δυναμώσω ώστε κανείς, ούτε και ο πατερας μου, να μπορεί να μπορεί να μας απειλήσει.'

Η μητέρα της ήταν τρελά ερωτευμένη με τον πατέρα της και ήταν πρόθυμη να θυσιάσει τον έρωτα αυτόν για να τον προφυλάξει. Η Αυγή κοίταξε αφηρημένη τα γράμματα μπροστά της. Τελικά ο Σίμος δεν ήταν ο κακός της υπόθεσης. Για την ακρίβεια ήταν ο μόνος που φέρθηκε σωστά.

Όλοι οι υπόλοιποι ο βασιλιάς Νικόδημος, ο παππούς της ακόμη και η γιαγιά της προσπαθούσαν είτε να επωφεληθούν από την μητέρα της είτε την εγκατέλειψαν. Ο μόνος που θα στεκόταν δίπλα της ακόμη και σε βάρος της ίδιας της ζωής του ήταν ο πατέρας της. Τελικά οι δυο τους είχαν ζήσει έναν μεγάλο έρωτα.

Η Αυγή γύρισε τις σελίδες ώσπου έφτασε στο σημείο της γέννησής της.

'Σήμερα η πανσέληνος είναι περίεργη. Ένα κόκκινο στεφάνι έχει φανεί γύρω της. Οι πυγολαμπίδες έχουν σηκωθεί και χορεύουν παντού κάνοντας τον κόσμο να τρομάξει. Παρόλο που δεν υπάρχει ούτε ένα σύννεφο στον ουρανό, το έδαφος σείεται συνεχώς και ακούγονται ήχοι, σαν κάπου μακριά να πέφτουν κεραυνοί.

Η ατμόσφαιρα είναι πολύ περίεργη. Ελπίζω να μην συμβεί τίποτα κακό. Μέχρι και η μητέρα μου διαισθάνθηκε οτι κάτι περίεργο συνέβαινε και ήρθε κρυφά να με βρει.'

Η Αυγή γύρισε σελίδα: 'Μωρό μου, γλυκό μου κοριτσάκι σε κρατάω στην αγκαλιά μου. Κατάφερα να κρύψω την ύπαρξη σου στο σώμα μου κάτω από φαρδιά ρούχα γιατί φοβόμουν οτι κάποιος θα μπορούσε να προσπαθήσει να σου κάνει κακό. Τώρα όμως δεν μπορώ να σε κρύψω άλλο. Ο πατέρας μου άκουσε το κλάμα σου και κατάλαβε.

Δεν περίμενα να δείξει τόσο ευχαριστημένος με την γέννησή σου αλλά φοβάμαι οτι αισθάνεται έτσι επειδή έχει καταλάβει οτι οι δυνάμεις σου είναι ακόμη μεγαλύτερες από τις δικές μου. Δεν μπορώ να σταματήσω να ανησυχώ. Μπορεί να είναι πατέρας μου αλλά γνωρίζω πολύ καλά οτι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει συναισθήματα. Δεν πρέπει να σε αφήσω στιγμή από τα μάτια μου. Ευτυχώς προς το παρόν είναι η γιαγιά σου δίπλα μας.

Πόσο θα ήθελα να μιλήσω στον πατέρα σου και να του πω για εσένα ...'

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα