Κεφάλαιο 48

1K 170 7
                                    

Δυστυχώς ότι συνέβη μετά διέλυσε το όμορφο όνειρό μας και μας προσγείωσε στην πραγματικότητα.

Ο Νικόδημος έστειλε αντιπροσωπεία για να με πάρει πίσω. Όταν ο Σίμος αρνήθηκε με την υποστήριξη του πατέρα του, ο άντρας του Νικόδημου είπε οτι το να με κρατήσουν εκεί θα θεωρούνταν εχθρική πράξη και τα δύο βασίλεια θα έμπλεκαν σε πόλεμο. Τότε είδα το βασιλιά να κοιτάει με νόημα τον Σίμο που συνέχιζε να αρνείται. Εγώ είχα καταλάβει οτι ο Νικόδημος είχε φροντίσει να με παγιδεύσει έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία διέξοδος.  Γνώριζε οτι ποτέ δεν θα επέτρεπα να χάσει την ζωή του αθώος κόσμος επειδή εκείνος είχε χάσει το μυαλό του.

Η αντιπροσωπεία αφού άφησε το τελεσίγραφό της πήγε και στρατοπέδευσε έξω από την πόλη. Ο Σίμος ήταν έξω φρενών και αρνούνταν να συζητήσει καν να με αφήσει να φύγω. Έκλεινε τα αυτιά του σε κάθε λογική προσπάθεια του πατέρα του. Εγώ έμεινα σιωπηλή αλλά στο μυαλό μου ήδη είχα αποφασίσει το τι θα έκανα.

Το τελεσίγραφο έληγε την επόμενη μέρα.


Όταν ο βασιλιάς απελπισμένος έφυγε από την αίθουσα έπιασα το χέρι του Σίμου: " Έλα ηρέμησε. Θα γίνει αυτό που πρέπει. Μην αγχώνεσαι. Ας τα ξεχάσουμε όλα για λίγο. Αν και ήταν στεναχωρημένος δεν μου χάλασε το χατήρι  και μετά από λίγο περπατούσαμε χέρι χέρι στην πόλη. Έκανα ότι μπορούσα για να του φτιάξω την διάθεση και στο τέλος το κατάφερα. Η μέρα πέρασε πολύ γρήγορα όπως κάθε φορά που ήμουν μαζί του και άρχισε να νυχτώνει.

Πήραμε το δρόμο της επιστροφής αλλά όταν μπήκαμε στο παλάτι του είπα θαυμάζοντας τον εαυτό μου για το θάρρος : " Θα με συνοδεύσεις στο δωμάτιό μου;"

Δεν το περίμενε όταν τον τράβηξα στο εσωτερικό μαζί μου. Για λίγο ήταν ξαφνιασμένος αλλά όταν άρχισα να τον φιλάω τα ξέχασε όλα και πήρε εκείνος τον έλεγχο. Εκείνη η νύχτα ήθελα να είναι το δώρο μου για εκείνον αλλά και για εμένα. Ήξερα πια οτι ο Σίμος ήταν ο μοναδικός άντρας που πραγματικά αγαπούσα στην ζωή μου όπως ήξερα οτι δεν θα μπορούσα να μείνω μαζί του, γιατί ο Νικόδημος δεν θα το επέτρεπε.

Ο Σίμος ποτέ δεν θα με έδινε πίσω. Θα προτιμούσε να χάσει ο ίδιος την ζωή του, προκαλώντας τον Νικόδημο παρά να με αφήσει να φύγω. Δεν μπορούσα να τον αφήσω να χάσει τίποτα εξαιτίας μου.

Ο Σίμος κοιμόταν δίπλα μου αλλά εγώ δεν μπορούσα να κλείσω μάτι. Η καρδιά μου πονούσε και αισθανόμουν οτι θα διαλυόμουν αλλά έπρεπε να βοηθήσω τον άντρα που αγαπούσα στις δύσκολες αποφάσεις.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα