Κεφάλαιο 46

1K 192 6
                                    

Η Πέτρα συνέχιζε στο ημερολόγιό  της :

'Το σκυλάκι είναι θηλυκό και το ονόμασα Σανέλ. Είναι πολύ χαριστωμένη και εκδηλωτική και μου έχει φτιάξει την διάθεση.

Το επόμενο πρωί ο Σίμος με περίμενε στην τραπεζαρία. Όταν με είδε να μπαίνω αγκαλιά με την Σανέλ χαμογέλασε.

Όλοι οι υπόλοιποι που καθόταν στο τραπέζι γύρισαν και με κοίταξαν. Η βασίλισσα του Νικόδημου σηκώθηκε αμέσως και με πλησίασε:

"Τι όμορφο σκυλάκι. Που το βρήκες;"

"Είναι δώρο." Τα μάτια μου στράφηκαν ασυναίσθητα στον Σίμο που μου έκλεισε το μάτι. Αγχώθηκα όταν είδα τον Νικόδημο να μας παρακολουθεί συνοφρυωμένος. Είχε καταλάβει.

"Αλήθεια;" Το χέρι της βασίλισσας χάιδεψε το κεφάλι της Σανέλ. Κάθισα δίπλα στην μητέρα μου που με κοίταξε με απορία χωρίς να με ρωτήσει όμως τίποτα. Έφαγα ταίζοντας παράλληλα την Σανέλ που έδειχνε ικανοποιημένη. Τα μάτια του Νικόδημου δεν σταμάτησαν στιγμή να με παρακολουθούν αλλά εγώ απέφευγα το βλέμμα του.

Μετά το πρωινό ο Σίμος πρότεινε να μου δείξει την πόλη τους και ταυτόχρονα να κάνει και την βόλτα της η Σανέλ. Δέχτηκα με χαρά αφού έτσι θα μπορούσα να ξεφύγω από την σίγουρη ανάκριση του Νικόδημου.

Ο Σίμος μου έδειξε όμορφα σημεία της πόλης αλλά καθώς περπατούσαμε σε έναν πολύβουο δρόμο ενώ η Σανέλ περπατούσε δίπλα μας και μικροπωλητές διαφήμιζαν τα προιόντα τους  εκείνος σταμάτησε απότομα και με ρώτησε : " Τι συμβαίνει ανάμεσα σε  σένα και τον Νικόδημο;" Το πρόσωπό του ήταν σοβαρό.

"Δεν ..." Δεν με άφησε να συνεχίσω και συνέχισε: " Μην αρνηθείς οτι κάτι υπάρχει ανάμεσά σας. Σε ζηλεύει."

Μπορούσα να καταλάβω οτι ο Σίμος δεν ρωτούσε από περιέργεια αλλά γιατί πραγματικά ενδιαφερόταν για μένα: " Δεν συμβαίνει τίποτα τώρα αλλά πριν παντρευτεί είχαμε έναν πλατωνικό δεσμό που δεν φρόντισε καν να με ενημερώσει για την διάλυσή του. Απλά έμαθα οτι παντρεύτηκε. Από τότε δεν θέλω να έχω καμία ιδιαίτερη σχέση μαζί του."

Ο Σίμος είπε με βεβαιότητα: " Αλλά αυτός συνεχίζει να σε διεκδικεί σα να μην έχει συμβεί τίποτα."

Τον κοίταξα ξαφνιασμένη.

"Αμέσως κατάλαβα οτι σε θέλει και ζηλεύει όποιον βρίσκεται γύρω σου άλλωστε δεν το κρύβει."

Όταν μίλησα η φωνή μου ακούστηκε αγχωμένη: " Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω. Στο κάτω κάτω είναι ο βασιλιάς."

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα