Κεφάλαιο 44

1K 171 11
                                    

Η Αυγή ακούμπησε το ημερολόγιο στην ποδιά της και κοίταξε έξω από το παράθυρο. Η μητέρα της είχε υποφέρει από τον πρώτο της έρωτα αλλά  κατάφερε να συνεχίσει την ζωή της και ο έρωτας έδειχνε να της χτυπάει και πάλι την πόρτα.

Το χτύπημα στην πόρτα την έκανε να κλείσει το ημερολόγιο βιαστικά και να το βάλει στην κρυψώνα του. Μετά στάθηκε στο κέντρο του δωματίου : " Ναι;"

Η πόρτα άνοιξε και μια από τις κοπέλες στην υπηρεσία της μπήκε.

"Σας περιμένουν για φαγητό κάτω."


Η Αυγή μπήκε στην τραπεζαρία . Εκεί ήταν όλοι εκτός από τον παππού της, που θα πρέπει να είχε φύγει. Κάθισε απέναντι από τον Αλέξη που την κοίταζε προβληματισμένος.

Ο Αλέξης προσπαθούσε να σκεφτεί  για ποιον λόγο η Αυγή είχε αλλάξει την συμπεριφορά της απέναντί του και έδειχνε να τον κρατάει σε απόσταση.

Το κλίμα στο τραπέζι ελάφραινε ο Άρης με τα αστεία του και τα πειράγματά του. Εκείνος έδειχνε να μην έχει καταλάβει την περίεργη ατμόσφαιρα.

"Αυγή θα ήθελες να πάμε βόλτα με τα άλογα μετά;" Ρώτησε ο Άρης κάνοντας τα φρύδια του Αλέξη να σηκωθούν από το ξάφνιασμα.

Η Αυγή χαμογέλασε πλατιά. Μπορεί ο Άρης να ήταν και εκείνος γιος του Νικόδημου αλλά ο χαρούμενος χαρακτήρας του και η παιδικότητά του δεν της επέτρεπαν να είναι επιφυλακτική απέναντί του όπως στον Κωνσταντίνο και τον Αλέξη.

"Πάμε."

Τα φρύδια του Αλέξη σηκώθηκαν ακόμη περισσότερο αφού διαισθανόταν οτι αν την πρόταση αυτή την είχε κάνει εκείνος η απάντησή της θα ήταν αρνητική.

Μόλις τελείωσαν το φαγητό η Αυγή πήγε στο δωμάτιό της για να αλλάξει τα ρούχα της. Μόλις είχε ντυθεί όταν χτύπησε η πόρτα της και μπήκε στο δωμάτιο ο Αλέξης. Τα μάτια του ήταν σκοτεινιασμένα και την κοίταζε σκυθρωπός. Όταν μίλησε ακούστηκε αγχωμένος: " Πες μου γιατί φέρεσαι έτσι;" Είπε χωρίς προλόγους.

Τον κοίταξε αθώα: " Δεν καταλαβαίνω τι μου λες;"

Εκείνος την πλησίασε και είπε πιο ήπια αυτή την φορά: " Γιατί με κρατάς σε απόσταση. Τι έγινε;"

Σήκωσε τους ώμους της παριστάνοντας την ανίδεη: " Γιατί λες κάτι τέτοιο; Φέρομαι όπως πάντα."

"Όχι. Εμείς είχαμε .... Αυτό το διάστημα ήρθαμε πιο κοντά. Γιατί ξαφνικά άλλαξες;" Τα μάτια του την κοίταξαν εξεταστικά: " Μήπως σου είπε κάτι ο Νέστορας; Πες μου..."

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα