I. veronica_petter

53 9 2
                                    

Autorka: veronica_petter

Začiatočná ,,otázka": Napíš mi niečo o sebe.

Jsem malá, asociální, infantilní osoba, závislá na kávě a trpící návaly úzkosti, žijící na konci světa a psaním hledající útěk před realitou svého života. Kromě psaní miluji hudbu (rock, J-rock a sem tam nějaký metal) a zvířata (mám psa a dvě kočky). Mám vystudovanou uměleckou školu, ale není to na mě vůbec poznat xD

Jo a mám polské a ruské kořeny xD

1. Pomáhaš si niekedy hudbou pri písaní?

Při psaní potřebuji co největší klid a ticho, abych se mohla plně soustředit na to, co píšu, takže hudbu většinou neposlouchám, rušilo by mě to.

2. Čo najradšej píšeš?

Určitě beletrii, přičemž nejvíce se zatím zaměřuji na žánr Young adult. Musí tam ale být i kapka romance, jinak by mě psaní nejspíše nebavilo. S tím jde ruku v ruce i troška té erotiky. Nemám ovšem ani jako čtenář ráda přeslazené příběhy, takže se snažím je ani nepsat. Otázka je, jak moc se mi to daří xD Moc ráda bych ale někdy napsala něco ve stylu Urban fantasy Snad se k tomu časem dostanu :-)

3. Harry Potter, 50 odtieňov šedej, twilight, ... je niečo z toho tvojmu srdcu blízke?

Twilight, viděla jsem všechny díly 

4. Chcela by si nejaký podobný príbeh aj ty napísať?

Jako malá jsem zbožňovala knihy od Anne Rice, které způsobily, že jsem si upíry zamilovala. Twilight je pro mě jen slabý odvar knih od Anne Rice, kde vystupují ti "klasičtí" upíři, lačnící po krvi, chovající se jako dravé šelmy, ale přitom jsou tak elegantní a styloví, že je téměř nemožné jim odolat. Čiší z nich vždy silné charisma a na slunci se netrpyti, ale jsou nemilosrdně sezehnuti v popel. Asi je snem každého spisovatele napsat příběh, který se bude čtenářům natolik líbit, že se dočká i filmového zpracování. Z tohohle pohledu musím přiznat, že ano, samozřejmě by se mi to velmi líbilo, i když je mi jasné, že to jsou jen bláhové sny xD Ale na druhou stranu bych nerada psala příběh, který je hodně podobný něčemu, co už tady bylo, i když už toho bylo napsáno tolik, že alespoň mírné podobnosti se asi vyhnout nedá :-)

5. Skúsila by si teda ty sama napísať nejaký upírí príbeh?

Teď mám rozepsaného něco jiného, ale pak možná ano

 6. Čo ešte okrem písania ti poskytuje útek pred realitou?

Filmy, knihy, seriály, procházky v přírodě a asi je to divné, ale hrozně mě uklidňuje třeba uklízení xD

7. Preferuješ knihy v elektronickej alebo papierovej forme?

Určitě papírové, i když v poslední době čtu téměř všechno v té elektronické podobě. Moc ráda bych se ale brzy zase k nějaké papírové knize vrátila, je to úplně jiný pocit a i pro oči je to určitě příjemnější.

8. Ako si kupuješ knihy?

Tak, jako asi každý běžný smrtelník - v knihkupectví xD

9. Ako by si sa ako autorka charakterizovala?

Jsem amatérský pisálek, který píše asi od třinácti let. Je to poměrně dlouhá doba, ale ještě se mám hodně co učit a věřím, že se časem ve psaní budu zlepšovat. Hodně důležití jsou pro mě čtenáři a jejich zpětná vazba, ale psala bych, i kdyby to nečetl nakonec vůbec nikdo, protože mě to neskutečně baví 

10. Čo je pre teba Wattpad?

Wattpad je skvělé místo, kde může každý sdílet svou tvorbu, přečíst si úžasné příběhy a vyměňovat si rady a zkušenosti s dalšími lidmi, kteří také píší, což je opravdu přínosné :) Jsem ráda, že něco takového existuje a že má v dnešní době tolik lidí touhu psát a něco vytvářet, i když to třeba mnohdy není úplně dokonalé, ale všichni se učíme :)

Ďakujem za rozhovor.


Cvokyho RozhovoryWhere stories live. Discover now