12.

771 57 27
                                    

"every time i see you baby i get lost. if i'm dreaming, baby please don't wake me up..."

A memóriám tud túlságosan is szelektív lenni, amikor valami velem kapcsolatos dologról van szó. Bezzeg, amikor egy veszekedést kell felhoznunk Shawnnal, akkor egyből eltudom mondani, hogy volt az a szituáció meg, hogy mikor meg hol történt. Dátumra és pontos másodperces időbeni behatoltságra. Ezt pedig betudom egy női adottságnak, mert a férfiak minden ilyesmit szelektálnak egyből. Mondjuk sok szépet is feltudok idézni, így nem mondhatja azt Claudia, hogy fertőzőm a kapcsolatunkat, mert a szépekkel éppen gyógyítom. De az állandóan megtörténik, hogy a hozzám tartozó dátumokat elfelejtem.

Így történt meg, hogy a saját születésnapomról is sikeresen megfeledkeztem. Éljen a hetedikei nap. Olyan nyugodtan keltem fel, mint a többi hétköznapon és nem éreztem semmi változást, ahogy sosem szoktam érezni bármely szülinapomon. Shawn már nem volt mellettem és az órára nézve láttam, hogy már bőven elaludtam és ő úton volt a munkahelyére. Már ez fura volt, mert mindig felkelt, ha még aludnék, amikor indulni készült.

A nappaliban már éreztem, hogy a konyhában a kedvenc reggelim illata száll, beérve megbizonyosodtam róla, hogy tényleg egy tányér tele gofri ott virít az asztalon. Shawn képes volt felkelni előbb, hogy ezt megcsinálja nekem. Az asztalon még volt egy szál vörös rózsa, alatta meg egy kis cetli, Shawn kézírásával.

"Bébi, ezer százalék, hogy elfelejtetted a születésnapod, de én nem és már korán reggel rád gondolva elkészítettem a kedvencedet. Ma korábban eljövök a munkából és egész este a tiéd leszek! Boldog születésnapot, Pam!"

Ez volt az emlékeztetőm, hogy ez a nap teljes mértékben az enyém. Már terveztem is, hogy én be sem megyek dolgozni és egész nap popcornt dobálva a számban nézek meg vagy millió romantikus filmet, míg Shawn haza nem ér. Csak kár, hogy ezt ilyen könnyen nem tehetem meg.

Apropó rózsa és a kis elrejtett ajándékok. Shawn nem valami jó ötletelés terén, de mégis, ha egyszer valamit eltervez, hogy valami maradandót alkot, akkor az tényleg úgy is lesz. Az egyik legkreatívabb ötlete, amit a mai napig imádok és előszeretettel dobja fel vele a napjaimat, főleg amikor nem számítok rá, hogy sok kis ajándékot elrejt a házban az összes helyre, amit a nap folyamán biztos hogy megnézek. Most sem tettem másképp.

A konyhában volt az első. Aztán jött a fürdőszoba a következő rózsával és kisebb üzenettel, amivel annyi állt, hogy "A tükörben látom a gyönyörű feleségemet, akit az idő csak egyre szebbé és szebbé tesz, amitől a szívem csak még hevesebben ver. Szeretlek!" Hogy túlteljesítse magát elrakta az összes sminkcuccom, hogy ne tudjam őket használni, mert ő jobban szereti a natúr arcomat. De annyi kedvesség volt benne, hogy egy korrektort és szempillaspirált elől hagyott, de azokat, amiket nem szeretek és csak helyfoglalásként van a sminktáskámban. 

A hálószobában volt három szál, amit felkelésnél nem vettem észre, mert még túlságosan kómás voltam. Ezek mellé egy kis doboz volt lehelyezve és kinyitva egy pár fülbevaló volt benne. Eszméletlenül örültem neki, mert pont múlt hónapban hagytam el pont az ilyet és nagyon sírt érte a szám, amiért pont a kedvencemnek sikerült elszublimálnia. 

Az öt rózsából végül lett huszonhét darab, emlékeztetve a koromra. Jobban tette volna Shawn, ha ezt kihagyja, mert hihetetlen, hogy ilyen gyorsan elrepülnek mellettem az évek. De emellett akkor is egy nagyon kreatív alkotás volt tőle. Főleg, hogy mindegyikhez kitalált valami üzenetet, vagy egy kisebb ajándékot, amiket az ágyunkra gyűjtöttem össze. Csak tudnám, hogy ezekre mikor volt ideje, hogy mindet szétpakolja, mert nekem is kellett egy kis fejtörőt végeznem, hogy hova is tehetett ajándékokat. Az utolsónál meg egy kisebb csomagot találtam, benne egy gyönyörű ruhával. Nem is ő lenne, ha nem vesz nekem valamit, amit viselnem kell a mai napon.

ᴏɴʟʏ ʏᴏᴜ | ✔Where stories live. Discover now