Κεφάλαιο 37

1.1K 191 13
                                    

Η φωνή του του Σίμου βάφτηκε με νοσταλγία καθώς εκείνος φάνηκε να βυθίζεται στις αναμνήσεις του:

"Κάποτε τα δύο  βασίλεια ζούσαν αρμονικά. Η συνεργασία τους είχε επιτρέψει και στους δύο λαούς να αφοσιωθούν στην ανάπτυξή τους. Οι επαφές των βασιλικών οικογενειών ήταν στενές και οι επισκέψεις μεταξύ των δύο συχνές.

Ο πατέρας μου με τον παππού του τωρινού βασιλιά είχαν φιλική σχέση. Ο Νικόδημος ο πατέρας του τωρινού βασιλιά ήταν τότε ο διάδοχος αφού ο πατέρας του είχε ήδη πεθάνει.

Την τελευταία φορά  στην αντιπροσωπεία που ήρθε στο βασίλειο μας συμμετείχε και η η κόρη του αρχιερέα Νέστορα, η μητέρα σου. Ήταν πανέμορφη και ξεχώριζε από τις άλλες γυναίκες σα να εξέπεμπε φως. Ερωτευτήκαμε με την πρώτη ματιά." Τα μάτια του γλύκαναν σα να την έβλεπε μπροστά του, ενώ η Αυγή ταράχτηκε.

"Ήταν σα να είχαμε γεννηθεί ο ένας για τον άλλο. Εκείνες τις μέρες συναντιόμασταν μόλις ξημέρωνε για να χωρίσουμε το βράδυ, με την προσμονή της επόμενης μέρας. Κρυβόμασταν από όλους γιατί ξέραμε οτι θα συναντούσαμε αντιδράσεις. Πρώτα ο πατέρας της θα αντιδρούσε. Ο Νέστορας περίμενε να αναλάβει η Πέτρα το ρόλο της αρχιέρειας αφού οι δυνάμεις της θα του εξασφάλιζαν μια ζωή αντίστοιχη με του βασιλιά, βλέπεις ο παππούς σου δεν είχε ο ίδιος σημαντικές δυνάμεις και έτσι όλοι τον κοίταζαν υποτιμητικά.

Ο δεύτερος που θα αντιδρούσε στην σχέση μας θα ήταν ο ίδιος ο βασιλιάς που δεν θα ήθελε να χάσει ένα τόσο πολύτιμο άτομο και τελευταίος αλλά χειρότερος από όλους ήταν ο βασιλιάς Νικόδημος. Παρόλο που ήταν πολύ μεγαλύτερος από την Πέτρα και παντρεμένος με παιδιά έδειχνε να είναι ερωτευμένος μαζί της. Ήταν και αυτός που δεν επέτρεψε ποτέ ξανά στην Πέτρα να επισκεφτεί το βασίλειο μας.

Όταν η Πέτρα επέστρεψε εδώ ήταν ήδη έγκυος κάτι που εμένα μου το έκρυψαν όλοι για χρόνια. Η καρδιά μου έγινε κομμάτια όταν η μαμά σου μου έστειλε το γράμμα, λέγοντάς μου οτι δεν θα με ξαναέβλεπε. Δεν ξέρω τι μπορεί να είχε συμβεί αλλά γνώριζα οτι η Πέτρα με αγαπούσε όπως και εγώ. Δεν θα έκανε κάτι τέτοιο αν δεν υπήρχε πολύ σοβαρός λόγος.

Ο πατέρας μου πέθανε και εγώ έγινα βασιλιάς. Έστειλα κατασκόπους εδώ για να καταλάβω τι είχε συμβεί αλλά τους ανακάλυπταν. Όλοι έκρυβαν με πάθος την αλήθεια. Πολύ, πολύ αργότερα κατάφερα να μάθω η Πέτρα είχε ένα παιδί . Τα χρόνια έβγαιναν, το παιδί της Πέτρας ήταν δικό μου.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα