Κεφάλαιο 35

1.2K 188 7
                                    

Ο Αλέξης αγκάλιασε την Αυγή. Αισθανόταν υπεύθυνος για όσα περνούσε. Αν την είχε αφήσει πίσω στην γη  θα συνέχιζε την ήσυχη ζωή της και οι λύκοι όταν θα χανόταν η πύλη θα σταματούσαν να την ενοχλούν. Από την στιγμή όμως που την έφερε στην Γαία αντιμετώπιζε συνεχώς κινδύνους. Κάποιος αόρατος εχθρός την απειλούσε και σύμφωνα με όσα είχε δει πιο πριν, δεν ήταν ο Σίμος αυτός που την ήθελε νεκρή.

Όλη την νύχτα είχε μείνει δίπλα της γιατί δεν εμπιστευόταν κανέναν. Την είδε να αγωνιά και να κλαίει στον ύπνο της  ώσπου στο τέλος δεν άντεξε και την ξύπνησε. Έξω είχε ήδη ξημερώσει. Την απομάκρυνε από το στήθος του και κοίταξε το πρόσωπό της : " Τι όνειρο είδες και έκλαιγες έτσι;" Ρώτησε απαλά ενώ περνούσε τα  δάχτυλά του πάνω από τα μάγουλά της για να σκουπίσει τα δάκρυα που ακόμη έτρεχαν.

Η Αυγή δεν μίλησε. Η σκέψη που είχε κάνει ο Αλέξης, οτι κάποιος την θέλει νεκρή και οτι αυτός μπορεί να ήταν ο οποιοσδήποτε, είχε καρφωθεί και στο δικό της μυαλό. Δεν ήθελε να αποκαλύψει στον Αλέξη τίποτα για τα όνειρά της και όχι γιατί δεν τον εμπιστευόταν αλλά επειδή φοβόταν οτι εκείνος θα έπρεπε να δώσει αναφορά και όσα ανακάλυπτε εκείνη να τα μάθαινε και αυτός που ήθελε το κακό της. Το γεγονός οτι ο προηγούμενος βασιλιάς την είχε απαγάγει, την έκανε να αμφιβάλει και για τα κίνητρα του Κωνσταντίνου. Το σίγουρο όμως ήταν οτι ο Σίμος δεν ήταν εχθρός της. "Ένας εφιάλτης λόγω του άγχους που πέρασα. Τώρα είμαι εντάξει. Εσύ δεν κοιμήθηκες καθόλου;"

"Κοιμήθηκα εδώ στην καρέκλα για λίγη ώρα. Σίγουρα είσαι καλά; Δεν ήταν λίγο όλο αυτό που πέρασες και το σώμα σου πρέπει να εξαντλήθηκε από την υπερπροσπάθεια." Έδειχνε ανήσυχος.

Η Αυγή χαμογέλασε: " Μην ανησυχείς, είμαι καλά. Πήγαινε να κοιμηθείς λίγο και να αλλάξεις. Φοράς τα ίδια ρούχα με χθες."

Ο Αλέξης χαμογέλασε αμήχανα: " Ε.. ναι. Δεν ήθελα να σε αφήσω από τα μάτια μου. Ήσουν πολύ αδύναμη αλλά αφού ξύπνησες ας πάω να αλλάξω."

Όταν εκείνος έφτασε στην πόρτα, γύρισε και πάλι προς το μέρος της: " Θα πω στον Ορφέα να σε προσέχει."

Η ιδέα δεν άρεσε στην Αυγή: " Δεν χρειάζομαι προστασία. Ξέρεις τις δυνάμεις μου."

"Ξέρω οτι είσαι ικανή αλλά δεν ξέρω πόσο ικανός είναι αυτός που προσπαθεί να σου επιτεθεί."

"Μην ανησυχείς θα τα καταφέρω. Ξέρεις οτι έχω μάθει να κυκλοφορώ ελεύθερα. Δεν μπορώ να έχω κάποιον συνέχεια μαζί μου."

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα