Κεφάλαιο 34

1K 173 5
                                    

Το αίμα από την μύτη της Αυγής έσταξε στο φουστάνι της και οι λύκοι γύρω της φάνηκαν να ερεθίζονται στην θέα του αίματος. Γρυλλίζοντας πιο άγρια κινήθηκαν προς το μέρος της σαν υπνωτισμένοι.

"Αυγή σταμάτα !! " Φώναξε ο Σίμος με αγωνία ενώ ο Μάξιμος είχε τα μάτια του στα ζώα κραδαίνοντας το σπαθί του. Οι κληματίδες άρχισαν να σηκώνονται από το έδαφος, όταν ακούστηκαν άγριες κραυγές  από τον δρόμο του παλατιού.

Ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτών έτρεχε προς το μέρος τους κρατώντας τα σπαθιά τους στο ένα χέρι  και δάδες στο άλλο . Πρώτος ήταν ο Αλέξης.

Ο Σίμος ξαναφώναξε: " Αυγή σταμάτα. Έρχονται στρατιώτες. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις άλλο."

Εκείνη όμως είχε συγκεντρωθεί στην προσπάθειά της τόσο που είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Το έδαφος κάτω από τα πόδια τους σείονταν  καθώς τα φυτά σηκώνονταν όλο και ψηλότερα σχηματίζοντας έναν φράχτη γύρω τους.

Ο Σίμος πήγε δίπλα της και την έπιασε από τους ώμους. Την ταρακούνησε, ενώ ο Αλέξης με τους στρατιώτες του είχαν αρχίσει να παλεύουν με τους λύκους.

Η Αυγή άνοιξε επιτέλους τα μάτια της. Το βλέμμα της ήταν θολωμένο και πολύ κουρασμένο.

"Όλα είναι εντάξει κορίτσι μου. Ήρθαν στρατιώτες δεν κινδυνεύουμε τώρα." Είπε ο Σίμος περνώντας το χέρι του γύρω από τους ώμους της για να την στηρίξει. Είχε αισθανθεί τα πόδια της Αυγής να λυγίζουν μόλις άνοιξε τα μάτια της. Έτσι την κρατούσε στην αγκαλιά του μέχρι να τελειώσει η μάχη με τους λύκους.

Εκείνη είχε κλείσει και πάλι τα μάτια της αποκαμωμένη και είχε ακουμπήσει το κεφάλι της στον ώμο του.

Ο Αλέξης κοίταξε γύρω του. Τι ήταν όλο αυτό; Πως μπόρεσαν να περάσουν όλοι αυτοί οι λύκοι τα τείχη. Γύρω του κάποιοι στρατιώτες σκότωναν τους λύκους που δεν είχαν προλάβει να το σκάσουν ενώ κάποιοι άλλοι έκοβαν τις κληματίδες για να ελευθερώσουν τον άνθρωπο που είχε προστατεύσει η Αυγή. Αρκετοί από τους στρατιώτες του είχαν σχηματίσει έναν προστατευτικό κλοιό γύρω από το σημείο που βρισκόταν ο  βασιλιάς η Αυγή και ο Μάξιμος.

Εκείνος έψαξε με το βλέμμα του την Αυγή. Αναστατώθηκε όταν την είδε γερμένη στην αγκαλιά του Σίμου και τρόμαξε όταν είδε το αίμα στο πρόσωπό της. Έτρεξε αμέσως κοντά της και την σήκωσε στην αγκαλιά του τραβώντας την από την αγκαλιά του βασιλιά. Ο Σίμος τον κοίταξε με αυστηρό βλέμμα αλλά ο Αλέξης δεν πτοήθηκε.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα