Κεφάλαιο 33

1.1K 183 20
                                    

Η Αυγή ήταν πολύ ταραγμένη όμως δεν ήθελε να είναι η αιτία για να σταματήσει μια τόσο σημαντική συνάντηση αλλά ο βασιλιάς Σίμος ήταν αυτός που μίλησε: " Κωνσταντίνε, νομίζω οτι ήδη πήγε αργά και θα ήταν καλύτερα να σταματήσουμε για σήμερα. Μπορούμε να συνεχίσουμε αύριο. Η αρχιέρεια πρέπει να έχει ταραχτεί πολύ και φαντάζομαι οτι θα πρέπει να ερευνήσετε πως βρέθηκαν τα φίδια μέσα στην αίθουσα. "

Η φωνή του Σίμου στην τελευταία πρόταση ακούστηκε σκληρή και τα λόγια του έμοιαζαν με προειδοποίηση. Η Αυγή σκέφτηκε οτι πιθανόν ο βασιλιάς  να πίστευε οτι ολο αυτό είχε γίνει σκοπίμως απο κάποιον για να του κάνει κακό.

Ο Κωνσταντίνος με σφιγμένα χείλη ανακοίνωσε το τέλος της συνάντησης  και ο κόσμος  άρχισε να βγαίνει από την αίθουσα.

Ο βασιλιάς Σίμος σηκώθηκε από την καρέκλα του και πήγε κοντά στην Αυγή : " Είσαι καλά; " Το ενδιαφέρον στην φωνή του την συγκίνησε. Πως μπορούσαν να περιγράφουν αυτόν τον άντρα με τόσο σκοτεινά χρώματα;

Ο Αλέξης δίπλα της κοίταζε την σκηνή με έκπληξη. Υπήρχε  μια φήμη οτι όταν ο βασιλιάς ήταν νέος έζησε έναν απαγορευμένο έρωτα που τον στιγμάτισε και από τότε δεν κοίταξε άλλη γυναίκα. Γιατί τώρα ενδιαφερόταν τόσο πολύ για την Αυγή; Ήταν πολλά χρόνια μικρότερή του. Μήπως ενδιαφερόταν για την ιδιότητά της;

"Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνετε. Είμαι καλά." Απάντησε με σεβασμό η Αυγή. Ο Αλέξης μπορούσε να δει οτι και εκείνη αντιδρούσε περίεργα στον Σίμο. Έδειχνε μια περίεργη οικειότητα και το βλέμμα της είχε μια ζεστασιά όταν τον κοίταζε. Ποτέ ξανά δεν την είχε δει να συμπεριφέρεται έτσι. Ακόμα και τον ίδιο που τον γνώριζε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο δεν τον κοίταζε με αυτόν τον τρόπο.

Όταν άδειασε η αίθουσα η Αυγή έκανε να φύγει αλλά το χέρι  του Αλέξη την σταμάτησε: " Θέλεις να γίνεις βασίλισσα;" Έδειχνε ενοχλημένος.

Τον κοίταξε απορρημένη: "Τι είπες;"

"Για ποιο λόγο φέρεσαι με αυτόν τον τρόπο στον Σίμο. Προσπαθείς να τον σαγηνεύσεις για να σε κάνει βασίλισσά του; Δεν σκέφτεσαι οτι είναι πολύ μεγάλος για εσένα;"

"Λες βλακείες! Πότε προσπάθησα να τον σαγηνεύσω;"

"Αν έβλεπες τον τρόπο που τον κοίταζες θα καταλάβαινες τι εννοώ."  Είπε θυμωμένα.

"Ότι θέλεις λες. " Γύρισε να φύγει θυμωμένη με τα λόγια του.

"Αυγή στάσου!" Της φώναξε ο Αλέξης αλλά εκείνη είχε ήδη βγει από την αίθουσα.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα