Κεφάλαιο 32

1.1K 194 14
                                    

Όταν ο Αλέξης και η Αυγή μπήκαν στην αίθουσα όλοι βρισκόταν ήδη εκεί. Ο Κωνσταντίνος καθόταν στον  θρόνο ενώ σε μια πολυτελή πολυθρόνα μπροστά του καθόταν ένας άντρας. Γύρω του γονατισμένοι με σεβασμό  στεκόταν πολλοί άντρες με στολές. Η Αυγή διέκρινε τον Νέστορα και τον Άρη καθισμένους σε μια άκρη.  Ο παππούς της κοίταζε επίμονα τον άντρα που απ'ότι έδειχνε ήταν ο βασιλιάς Σίμος.

Οι δυο τους προχώρησαν αργά προς τον βασιλιά. Όταν εκείνος τους είδε χαμογέλασε τυπικά και γύρισε βιαστικά την προσοχή του στον άντρα μπροστά του.

Καθώς προχωρούσαν ο Αλέξης έσκυψε κοντά της και ψιθύρισε: "Ο Κωνσταντίνος δεν αισθάνεται άνετα με την παρουσία του βασιλιά Σίμου."

Έφτασαν μπροστά στον Κωνσταντίνο και ο βασιλιάς Σίμος γύρισε προς το μέρος τους ο Αλέξης βρέθηκε να κοιτάζει τον άντρα με το μούσι που του φάνηκε ύποπτος στο νοσοκομείο. Η φανταχτερή στολή του με τον χρυσό θώρακα δεν άφηνε καμία αμφιβολία για το ποιος ήταν. Η επιβλητική του παρουσία τραβούσε τα βλέμματα όλων αλλά εκείνος είχε στραμμένη την προσοχή του πάνω στην Αυγή.

Εκείνη τους χαιρέτησε με σεβασμό και ετοιμάστηκε να πάει στην άκρη όταν ο Κωνσταντίνος σήκωσε το χέρι του και έδειξε προς το μέρος της : " Αυτή είναι η Αυγή, η κόρη της Πέτρας. Μόλις θα είναι έτοιμη θα αναλάβει τον ρόλο της αρχιέρειας.

Αυγή, αυτός είναι ο βασιλιάς Σίμος."

Ώστε αυτός ήταν ο βασιλιάς Σίμος... Η Αυγή τον κοίταξε προσεκτικά προσπαθώντας να βρει αν όλα αυτά που είχε ακούσει για τον σκληρό και αδίστακτο βασιλιά φαινόταν στο πρόσωπό του. Το βλέμμα του βασιλιά Σίμου ήταν ταραγμένο αλλά καθαρό. Έδειχνε να μην κρύβει τίποτα. Τα συναισθήματά του αποτυπωνόταν στο πρόσωπό του και της προκάλεσαν αναστάτωση. Μια ζεστασιά απλώθηκε μέσα της και την μπέρδεψε. Δεν μπορούσε να σκεφτεί τίποτα αρνητικό γι αυτόν τον άνθρωπο.  Ο Σίμος δεν ήταν καθόλου όπως τον περιέγραφαν και αυτό της έλεγε το ένστικτό της.

Ένας εντυπωσιακός άντρας με κατάμαυρα μαλλιά και στολή  παρόμοια αλλά λιγότερο φανταχτερή από του βασιλιά Σίμου, ξεροέβηξε δίπλα του και εκείνος πήρε τα μάτια του από πάνω της και τα έστρεψε στον Αλέξη. Ο Κωνσταντίνος μίλησε και πάλι: " Αυτός είναι ο αδερφός μου ο Αλέξης. Είναι αρχιστράτηγός."

Οι δύο άντρες χαιρετήθηκαν και μετά ο Σίμος έδειξε με το χέρι του τον άντρα δίπλα του: " Αυτός είναι ο Μάξιμος.  Αυτός και ο πατέρας του είναι οι δύο αρχιστράτηγοι του βασιλείου μας."

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα