Červená Miestnosť

477 28 3
                                    

Legenda o červenej miestnosti pochádza z interaktívneho flash videa. V ňom chlapec počuje o internetovej rozbaľovacej reklame, ktorá sa pýta: „Páči sa vám?“ Jeho priateľ mu povie o vyskakovacích oknách na počítači. Chlapec mu neverí, takže ide domov a hľadá ďalšie informácie. Nemôže nájsť žiadnu zmienku o vyskakovacích oknách, takže si myslel že jeho priateľ sa ho snaží vystrašiť.

Uzatvára všetky svoje vyhľadávania a namiesto toho číta niektoré svoje obľúbené webové stránky.

O chvíľu neskôr, dostane pop-up (vyskakujecé okno na monitore počítača).

Je červené s čiernym textom. „Páči sa vám?“ Číta. Hlas dieťaťa opakuje otázku. Pokúša sa zatvoriť okno, ale znovu sa objaví. Drží klikanie na tlačidle zatváranie, zatváranie a zatváranie, ale stále sa vracia. Text sa zmení. Znie: „Páči sa vám červená?“ Hlas znie ako zmena. Teraz je šialený a zúfalo sa snaží zatvoriť okno. Nakoniec sa hlas opýta: "Páči sa vám červená miestnosť?"

Zobrazí sa nová webová stránka. Je červená s čiernym textom, rovnako ako kontextové okno. Má na ňom zoznam mien; jeho priateľ je na dne. Ruky siahajú k chlapcovmu krku. Video potom prerezáva scénu v škole, kde viac detí hovorí o dvoch chlapcoch, ktorí spáchali samovraždu.

Maľovali na steny svojou červenou krvou pred umieraním. Na konci videa je prekvapenie, ale nebudem vám to kaziť. Pokračuj. Presvedčte sa, či je táto legenda skutočná.....

Chcela by som som to vidieť ani neviem proste...

Legendy (a Mýty) JaponskáWhere stories live. Discover now