Κεφάλαιο 31

1.1K 180 8
                                    

Η Αυγή έτρεμε στην αγκαλιά του Αλέξη. Αυτό που είδε σίγουρα δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να δει εύκολα στον κόσμο που ζούσε μέχρι τότε.

"Πρέπει να ειδοποιήσουμε να έρθουν να πάρουν το σώμα της και να ενημερώσουμε και τον παππού σου. Μπορεί να χώρισαν άσχημα αλλά δεν παύει να είναι ο πιο κοντινός συγγενής της μαζί με εσένα."

Εκείνη κούνησε το κεφάλι της θλιμμένα και είπε ξέπνοα: " Τι τραγικός θάνατος ! Γιατί να συμβεί κάτι τέτοιο;  Άραγε ήταν ζωντανή όταν εμφανίστηκε στο όνειρό μου;"

Ο Αλέξης την τράβηξε έξω από την σπηλιά και άρχισαν να κατεβαίνουν  το δύσκολο μονοπάτι.

Από εκεί και πέρα όλα έγιναν γρήγορα. Ο Αλέξης έδωσε οδηγίες στους άντρες που κατέβασαν το σώμα της Ορόρα και το μετέφεραν με ένα από τα άλογα στην πόλη.Σε όλο τον δρόμο η Αυγή ήταν σκεφτική ενώ ο Αλέξης της έριχνε ανήσυχες ματιές.

Όταν μπηκαν στην πόλη εκείνος πήγε το άλογο του δίπλα στο δικό της : " Είσαι καλά;"

"Ναι." Είπε αφηρημένα. Παρατήρησε τον κόσμο που αφού κοίταζε για λίγο  με περιέργεια, όταν έβλεπε τον στρατιώτη με το ραβδι τη Ορόρα στο χέρι του άρχιζε να κλαίει με απελπισία. Πολλοί φώναζαν: " Οι θεοί μας εγκατέλειψαν! Η ιέρεια Ορόρα είναι νεκρή!!!"

Ο Αλέξης δίπλα της είπε: " Η Ορόρα ήταν πάντα μια παρηγοριά για τον λαό. Αν και εκείνη δεν έμπαινε στην πόλη, πολλές φορές πήγαινε ο κόσμος έψαχνε να την βρει για να τον βοηθήσει. Ήταν η παρηγοριά τους. Εκείνη σα να ήξερε, τους συναντούσε στον δρόμο  και τους παρηγορούσε."

Έφτασαν στο παλάτι όπου στην μεγάλη αίθουσα τους περίμενε ο Κωνσταντίνος ανάστατος. Μόλις μπήκαν, εκείνος που στεκόταν όρθιος μπροστά στο παράθυρο γύρισε προς το μέρος τους και πήγε κοντά τους: " Είναι αλήθεια; Η Ορόρα είναι νεκρή;"

Ο Αλέξης κούνησε το κεφάλι του: " Πως έγινε κάτι τέτοιο σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή ; Ο λαός θα το πάρει σαν κακό οιωνό και το ηθικό τους θα πέσει και πάλι. Μετά τον σεισμό η Αυγή τους έδωσε μια ελπίδα αλλά τώρα τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα."

Ο Νέστορας μπήκε στην αίθουσα βιαστικός. Το πρόσωπό του έδειχνε αναστάτωση : " Είναι αλήθεια; Η Ορόρα είναι νεκρή;"

Ο Κωνσταντίνος ηταν αυτός που απάντησε: " Ναι. Την βρήκαν ο Αλέξης με την Αυγή."

Το βλέμμα του Νέστορα γέμισε με οργή όταν είπε: " Ο Σίμος φταίει για όλα."

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα