Κεφάλαιο 28

1.1K 176 9
                                    

Ο Αλέξης κοίταξε την Αυγή σα να του είχε πει κάτι εξωφρενικό. Οι δυο τους είχαν μόλις τελειώσει το πρωινό τους και καθόταν στην μεγάλη φωτεινή τραπεζαρία, ενώ ο Κωνσταντίνος είχε φύγει για το γραφείο του και ο Άρης για την πρωινή στρατιωτική άσκηση.

"Θέλεις να βρεις την σπηλιά που ζούσες με την Ορόρα;" Τα μάτια του φανέρωναν την αντίθεσή του χωρίς να της πει τίποτα.

"Ναι," Είπε εκείνη με πείσμα: " είδα την Ορόρα  στον ύπνο μου και προσπάθησε να μου πει κάτι. Νομίζω οτι ήταν σημαντικό. Άλλωστε μπορεί μια συνάντηση μαζί της, να μου ξεκλειδώσει τις αναμνήσεις."

"Δεν νομίζω οτι είναι καλή ιδέα να βγούμε από τα τείχη τώρα. Ο Σίμος έχει ήδη στείλει ανθρώπους του και λύκους για να εξασφαλίσουν την ασφάλειά του πριν φτάσει ο ίδιος. Έχουν κάνει την βάση τους έξω από τα τείχη. Μπορεί να είμαστε σε ειρήνη για λίγο μαζί του αλλά δεν ξέρουμε τι μπορεί να σκέφτεται."

"Δεν νομίζω οτι θα υπάρξει πρόβλημα απ'αυτό. Από την άλλη έχω ένα άσχημο προαίσθημα για τα όνειρά μου και αισθάνομαι έντονα  την ανάγκη  να την βρω. Αν δεν με πας εσύ θα προσπαθήσω να πάω μόνη μου."

Εκείνος έσφιξε τα χείλη του: " Αυγή, γιατί δεν προσπαθείς να με ακούσεις για μια φορά; Η έγνοια μου είναι να είσαι ασφαλής."

"Πρέπει να βρω την αλήθεια για την ζωή μου, για την μητέρα μου και για το ποια είμαι. Δεν μπορώ να μένω στο σκοτάδι επειδή φοβάμαι. Ο καιρός περνάει και εγώ βρίσκομαι συνεχώς στο ίδιο σημείο."

"Δεν είσαι στο ίδιο σημείο. Ήδη έχεις αποκτήσει δυνάμεις και τα όνειρά σου πιθανόν βοηθούν τις αναμνήσεις σου. Σιγά σιγά θα τα θυμηθείς όλα."

Η φωνή της ακούστηκε σκληρή όταν του είπε: " Δεν σου ζήτησα εγώ να με φέρεις εδώ... Τώρα περιμένεις να ζήσω σε ένα ξένο μέρος χωρίς καθόλου αναμνήσεις; Μέσα μου ήδη γνωρίζω οτι όταν ήμουν παιδί, κάποιος θέλησε να κάνει κακό σε μένα και την μητέρα μου. Αν επανέλθει η μνήμη μου, πιθανόν να μπορέσω να ανακαλύψω και ποιος ήταν ο εχθρός μας ενώ αν μείνω έτσι, ακόμη και αν τον δω μπροστά μου δεν θα τον καταλάβω και αν συνεχίζει να έχει εχθρικές προθέσεις απέναντί μου θα είμαι εύκολος στόχος."

"Αυτός που ήθελε να σας κάνει κακό πιθανότατα ήταν ο Σίμος αλλά μην ανησυχείς εγώ θα είμαι συνέχεια δίπλα σου. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σου κάνει κακό."

Το βλέμμα της γέμισε σκοτάδι όταν στο μυαλό της γύρισε η ανάμνηση του παλιού βασιλιά, του πατέρα του και μίλησε με ουδέτερη φωνή: " Καμιά φορά ο κίνδυνος βρίσκεται εκεί που δεν το περιμένεις και εσύ δεν μπορείς να είσαι εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο μαζί μου. Πρέπει να μπορώ και εγώ να προστατευτώ και οι αναμνήσεις μου πιστεύω οτι θα είναι η καλύτερη ασπίδα μου."

Η αλλαγή στον τόνο της φωνής της έκανε τον Αλέξη να την κοιτάξει προβληματισμένος. Φοβόταν οτι κάτι του έκρυβε. Το βλέμμα της που απέφευγε το δικό του επιβεβαίωσε τις υποψίες του.

"Τι δεν μου λες;" Ρώτησε μισοκλείνοντας τα μάτια του καχύποπτα.

Εκείνη σήκωσε τους ώμους της : " Τίποτα.  Πάντως οτι σου είπα ισχύει. Θα βρω τρόπο να βρω την σπηλιά, ακόμη και αν εσύ δεν έρθεις μαζί μου."

Ο Αλέξης έσφιξε τα χείλη του αλλά δεν είπε τίποτα. Έπρεπε να βάλει ανθρώπους του να έχουν την Αυγή υπό παρακολούθηση συνέχεια. Δεν μπορούσε να επιτρέψει να πάθει κακό. Πέρα από το οτι ήταν η ελπίδα του λαού του, τα αισθήματά του γι αυτήν είχαν γίνει πολύ δυνατά.

"Ας το συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή. Τώρα θα ήθελες να πάμε μια βόλτα στην πόλη για να σε δουν οι άνθρωποι; Θα τους παρηγορήσει να ξέρουν οτι είσαι κοντά τους αυτές τις δύσκολες στιγμές. Μετά από χθες σε θεωρούν θεότητα."

Η Αυγή κουνώντας το κεφάλι της είπε: " Αν τους βοηθάει η παρουσία μου φυσικά και θα πάω κοντά τους αλλά μην νομίζεις οτι θα ξεχάσω αυτό που σου είπα. "

"Αυτό μου αρκεί όσο για την έξοδό σου από τα τείχη, θα το σκεφτώ αν μου υποσχεθείς οτι πρώτα θα με αφήσες να σου μάθω τρόπους να πολεμάς ώστε να μπορείς να προστατευτείς."

Η Αυγή διαμαρτυρήθηκε : " Το να μάθω κάτι τέτοιο θα με καθυστερήσει πολύ. "

"Θέλω να μου υποσχεθείς οτι δεν θα προσπαθήσεις να βγεις από τα τείχη μέχρι να μάθεις να πολεμάς και ποτέ δεν θα βγεις μόνη σου."

Εκείνη σηκώθηκε από το τραπέζι και αγνοώντας τα λόγια του είπε : " Πάω να ετοιμαστώ."

"Αυγή!!" Φώναξε προειδοποιητικά ο Αλέξης.

"Δεν είπες οτι πρέπει να βγούμε; Πρέπει να πάω να ετοιμαστώ."  Έφυγε από το δωμάτιο καταλαβαίνοντας οτι εκείνος ήταν θυμωμένος με την συμπεριφορά της.







ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα