Κεφάλαιο 27

1.1K 190 10
                                    

Ο Αλέξης είδε οτι η  Αυγή είχε χάσει εντελώς το χρώμα της και έτρεμε. Αμέσως βρέθηκε δίπλα της και την σήκωσε στα χέρια του, ενώ ο κόσμος φώναζε το όνομά της ενθουσιασμένος, αφού ο βασιλιάς Κωνσταντίνος φρόντισε να αναγγείλει στους υπηκόους του οτι η Αυγή ήταν η αρχιέρεια του βασιλείου που είχε επιστρέψει για να τους βοηθήσει.

Όταν ο Αλέξης την πήγε στο δωμάτιό της, η Αυγή άνοιξε τα μάτια της και ψιθύρισε : "Αισθάνομαι πολύ  αδύναμη."

Εκείνος την ακούμπησε απαλά στο κρεβάτι της : " Είναι φυσικό. Αυτό που έκανες απαιτεί τεράστια ποσά ενέργειας. Τώρα πρέπει να ξεκουραστείς. Τα πήγες πολύ καλά σήμερα. Οι άνθρωποι που υποφέρουν, πήραν δύναμη εξαιτίας σου . "

Πριν τελειώσει την πρότασή του η Αυγή κοιμόταν. Όταν ο Αλέξης βγήκε από το δωμάτιο έδωσε εντολή σε μια γυναίκα απο το προσωπικό να τον ειδοποιήσει σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό.

Εκείνος επέστρεψε στο σημείο που βρισκόταν ο βασιλιάς με την ομάδα του. Ο Κωνσταντίνος μόλις τον αντιλήφθηκε σταμάτησε να σκάβει και γύρισε προς το μέρος του: " Πως είναι η Αυγή;"

"Δεν είναι καλά.  Νομίζω οτι αυτό που έκανε την εξάντλησε."

"Αυτό που έγινε σήμερα νομίζω οτι ήταν ένα δώρο από τους θεούς. Οι ανθρωποί μας ήταν απελπισμένοι αλλά τώρα που είδαν αυτό που έκανε η Αυγή θεωρούν οτι δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα γιατί πιστεύουν  οτι οι θεοί μας την έστειλαν και να σου πω το ίδιο πιστεύω και εγώ."

Ο Νέστορας που μόλις είχε φτάσει στο σημείο τους πλησίασε. Ο Κωνσταντίνος τον κοίταξε με ένα περίεργο βλέμμα αλλά ο Αλέξης ηταν αυτός που μίλησε : " Νέστορα... που ήσουν κρυμμένος;"

Το βλέμμα του μεγάλου άντρα σκοτείνιασε : " Δεν ήμουν κρυμμένος, προσευχόμουν στον ναό."

"Θα ήταν πιο χρήσιμο να ερχόσουν εδώ για να βοηθήσεις τον κόσμο και μετά να πήγαινες να προσευχηθείς. "

Ο Νεστορας στον δρόμο είχε ακούσει τους ψίθυρους του κόσμου για την εγγονή του. Ακόμη δεν είχε φτάσει και είχε καταφέρει να κάνει τον κόσμο να την αγαπήσει όπως και η μητέρα της πριν από αυτήν. Ο ίδιος όσο και αν προσπαθούσε από όταν είχε αναλάβει την θέση του αρχιερέα δεν μπορούσε να αναπτύξει τις δυνάμεις του και έτσι είχε χάσει τον σεβασμό του κόσμου που είχε καταλήξει απλά να τον φοβάται για τις μικρές δυνάμεις του. Ο βασιλιάς τον σεβόταν μόνο επειδή δεν υπήρχε κανείς άλλος για να πάρει την θέση του αλλά ήξερε οτι τώρα που επέστρεψε η Αυγή η θέση του θα γινόταν δική της.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα