Κεφάλαιο 26

1.1K 180 13
                                    

Οι πεταλούδες συνόδευαν την Αυγή  καθώς εκείνη περπατούσε, με τον Αλέξη να την  ακολουθεί χωρίς να παίρνει τα μάτια του από πάνω της.

" Πότε ανακάλυψες οτι μπορείς να χειρίζεσαι τα ζώα;" Η φωνή του έκανε αντίλαλο μέσα στον κλειστό χώρο.

" Είδα ένα όνειρο... και ήθελα να δω αν ήταν αλήθεια. Απ'ότι φαίνεται ήταν αλήθεια οτι έχω την δύναμη να χειρίζομαι τα ζώα. Την ειχα και παλιά αυτη την δύναμη;"

"Όχι ή τουλάχιστον ποτέ δεν την έδειξες μπροστά μου και η μητέρα σου όμως δεν είχε αυτή την δύναμη. Η αλήθεια είναι οτι ο μόνος που έχει την δύναμη να χειρίζεται ζώα στα δύο βασίλεια είναι ο Σίμος γι αυτό και τον υπακούν οι λύκοι."

"Ο παππούς μου;"

"Ο παππούς σου δεν έχει αυτή την ικανότητα. Για την ακρίβεια, ο Νέστορας είναι ο πιο αδύναμος αρχιερέας που είχαμε ποτέ και γι αυτό το βασίλειο βρίσκεται σε ανισορροπία. Η φύση έχει διαταραχτεί και αντιμετωπίζουμε συνέχεια προβλήματα."

Η Αυγή έσπρωξε τις πεταλούδες μπροστά και με τα χέρια της κάλεσε και άλλες πυγολαμπίδες που μαζεύτηκαν σαν σύννεφο γύρω της. Κούνησε τα χέρια της και εκείνες σχημάτισαν μια μπάλα που πήγαινε μπροστά τους φωτίζοντας τον χώρο. Δεν καταλάβαινε πως το έκανε αλλά την ενθουσίαζε το γεγονός οτι μπορούσε.

Ξαφνικά το έδαφος άρχισε να κουνιέται και ένα απόκοσμος ήχος ακούστηκε να έρχεται μέσα από τους βράχους.

Ο Αλέξης έπιασε το χέρι της και την τράβηξε μαζί του. Άρχισαν να τρέχουν ενώ η Αυγή ευχήθηκε να μπορούσαν να βγουν από εκεί και όλες οι όμορφες πυγολαμπίδες.  Καθώς έτρεχαν οι πυγολαμπίδες τους ακολουθούσαν σα να είχαν ακούσει την ευχή της.  Έφτασαν στην έξοδο της σπηλιάς την στιγμή που ένας μεγάλος βράχος κύλισε καλύπτοντας το πέρασμα πίσω τους. Ο Αλέξης την απομάκρυνε από τα βράχια και στάθηκαν ακίνητοι να παρακολουθούν καθώς το έδαφος συνέχιζε να σείεται κάτω από τα πόδια τους. Κάτω από τον καταρράκτη συνέχιζαν να βγαίνουν πυγολαμπίδες που πήγαιναν και κάθονταν στα φυτά γύρω της.

"Τι ήταν αυτό; " Ρώτησε εκείνη.

"Σεισμός. Τελευταία η συχνότητά τους και η έντασή τους έχει  αυξηθεί. Είναι ένα από τα σημάδια της ανισορροπίας που σου λέω. Οι παλιοί αρχιερείς είχαν τις δυνάμεις και τις μεθόδους να ηρεμήσουν τους θεούς. Ο Νέστορας όμως...

Αυτός ήταν και ο λόγος που και τα δυο βασίλεια σε έψαχναν. Οι δυνάμεις σου είναι η τελευταία μας ελπίδα. "

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα