Κεφάλαιο 25

1.2K 182 1
                                    

Το μάθημα της Αυγής πήγε πολύ καλά. Η Νιφάδα ήταν ένα υπάκουο και υπομονετικό άλογο και έτσι οι δυο τους άρχισαν πολύ γρήγορα να συνεννοούνται. Ο Αλέξης εντυπωσιάστηκε από το πόσο γρήγορα έμαθε να ιππεύει.

Αποφάσισαν να κάνουν μια μικρή βόλτα και εκείνος την συνόδευσε καβάλα στο δικό του άλογο. Η Αυγή αισθανόταν μεγάλη ικανοποίηση. Η επικοινωνία με το ευγενικό ζώο την ηρεμούσε. Βγήκαν από τον χώρο της εκπαίδευσης και κατευθύνθηκαν σε ένα μικρό δάσος που βρισκόταν κοντά στα τείχη.

"Προσπάθησε να πας λίγο πιο γρήγορα." Της είπε εκείνος και η Αυγή ακολούθησε τις οδηγίες του. Η ελευθερία που ένιωσε όταν το άλογο άρχισε να καλπάζει την ενθουσίασε. Ακόμη και ο παγωμένος αέρας δεν ήταν αρκετός για μειώσει την χαρά της. Ο Αλέξης έμενε δίπλα της παρακολουθώντας το πρόσωπό της. 

Οι αλλαγές των εκφράσεών της τον είχαν μαγέψει και η καρδιά του χτυπούσε γρήγορα.

Μπήκαν στο δάσος. Τα δέντρα ήταν πυκνά  και έριχναν παχιά σκιά στο έδαφος  αλλά ο χωματένιος δρόμος συνέχιζε ανάμεσά τους.

Ο Αλέξης πέρασε μπροστά της : "Ακολούθησέ με."

Το μαύρο άλογο κάλπαζε μπροστά και η Νιφάδα το ακολουθούσε. Σε ένα σημείο που ο δρόμος έκανε διχάλα έστριψαν δεξιά. Ο δρόμος έγινε πιο κακοτράχαλος αλλά τα άλογα συνέχισαν να καλπάζουν. Σε κάποιο σημείο άρχισε να ακούγεται νερό που έτρεχε και η Αυγή υπέθεσε ότι πλησίαζαν κάποιο ποταμάκι.

Το άλογο του Αλέξη έκοψε ταχύτητα όταν ο θόρυβος του νερού έγινε άγριος. Μετά από λίγο ο Αλέξης πήδηξε από το άλογό του, πριν εκείνο προλάβει καλά καλά να σταματήσει και πήγε κοντά της. Σταμάτησε την Νιφάδα  και βοήθησε την Αυγή να κατεβεί. Αφού έδεσε τα άλογα  έπιασε το χέρι της και την οδήγησε  προς το σημείο από όπου ακουγόταν τα νερά.

Μετά από λίγα βήματα εκείνη το είδε...   Μπροστά της υπήρχε ένας μικρός καταρράκτης . Το τοπίο ήταν εντυπωσιακό.  Το νερό έτρεχε πάνω από έναν πλατύ βράχο και σχημάτιζε μια διάφανη κουρτίνα μπροστά από μια σπηλιά. Στο σημείο που έπεφτε το νερό   είχε σχηματιστεί μια βαθιά στρογγυλή λίμνη που οι άκρες της είχαν παγώσει. Οι σταγόνες του νερού που πεταγόταν στα γύρω δέντρα όταν έπεφτε είχαν και εκείνες παγώσει.

Τα δέντρα με τα ευλύγιστα κλαδιά, που έμοιαζαν με ιτιές, βρισκόταν παντού γύρω από την λίμνη με φύλλα άσπρα από το νερό που είχε παγώσει πάνω τους. Το τοπίο έμοιαζε ονειρικό.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα