Κεφάλαιο 23

1.2K 191 10
                                    

Όταν επέστρεψαν στο παλάτι, μπροστά τους εμφανίστηκε μια γυναίκα που είπε με σεβασμό στον Αλέξη οτι ο βασιλιάς Κωνσταντίνος τους περίμενε.

Εκείνος την οδήγησε στην αίθουσα που την είχε πάει και την πρώτη μέρα. Μέσα του περίμεναν ο Κωνσταντίνος με τον τον Νέστορα. Ο Κωνσταντίνος καθόταν στον θρόνο ενώ ο Νέστορας σε μια καρέκλα κοντά του. Οι δυο τους έδειχναν απορροφημένοι από την συζήτησή τους και τα πρόσωπά τους έδειχναν συννεφιασμένα.

Μόλις ο βασιλιάς τους είδε άλλαξε έκφραση και χαμογέλασε ανάλαφρα: " Ήρθατε;"

Ο Νέστορας στράφηκε αμέσως προς το μέρος τους και τα μάτια του άστραψαν όταν την είδε: "Αυγή, πως είσαι;" Μπορεί να ήταν ο παππούς της αλλά κάτι επάνω του την έκανε να αισθάνεται άβολα κοντά του.

"Καλά, ευχαριστώ." Απάντησε τυπικά.

" Έχεις προσαρμοστεί;" Την ρώτησε πάλι ο μεγάλος άντρας δείχνοντας ενδιαφέρον.

"Όχι ακόμη, αλλά προσπαθώ."

" Θυμήθηκες τίποτα από το παρεθόν σου;" Ο βασιλιάς την κοίταξε ερευνητικά περιμένοντάς να απαντήσει την ερώτησή του.

" Όχι..., τίποτα σημαντικό." Είπε ψέματα η Αυγή. Δεν ήθελε να αποκαλύψει σε κανέναν σε εκείνο το δωμάτιο, το γεγονός οτι θυμήθηκε οτι ο απαγωγέας της, όταν ήταν δώδεκα χρονών, ήταν ο τότε βασιλιάς και πατέρας του νυν βασιλιά και του Αλέξη, ο Νικόδημος.

"Μην απογοητεύεσαι. Σιγά σιγά θα θυμηθείς." Αυτή την φορά μίλησε και πάλι ο παππούς της.

Ο Κωνσταντίνος πήρε μια βαθιά ανάσα απογοητευμένος και στράφηκε στον αδερφό του: " Αλέξη, έμαθες για την αντιπροσωπεία που θα στείλει ο Σίμος;"

"Ναι, κάτι μου είπε ο Άρης.  Πως και θα στείλει ανθρώπους του;"

"Αν και λέει οτι στόχος του είναι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, δεν τον εμπιστεύομαι. Εσύ τι λες;" Ο Κωνσταντίνος μισοέκλεισε τα μάτια περιμένοντας την απάντηση του  Αλέξη.

"Και εγώ νομίζω οτι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Θα έρθει και ο ίδιος; "

"Δεν το διευκρίνισε."

"Ο Σίμος δεν έχει βγει ποτέ από το βασίλειό του απ'όταν πέθανε ο πατέρας μας. Αν έρθει σημαίνει οτι κάτι πολύ σημαντικό διακυβεύεται. Πιθανότατα θα θέλει να δει την Αυγή. Το γεγονός οτι την βρήκαμε πρώτη μάλλον δεν του αρέσει."

Η Αυγή απόφάσισε να επέμβει: " Για μια στιγμή, γιατί μιλάτε γιε εμένα σα να είμαι απούσα; Μπορείτε να μου εξηγήσετε για ποιο λόγο αυτός ο Σίμος ενδιαφέρεται τόσο πολύ για εμένα;"

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα