1. Fejezet - Szemkontaktus

3.1K 183 16
                                    


Dénes

Szeptember 3. Hétfő

 Pontban 6:45-kor szólalt meg az ébresztőm, amit egyből ki is nyomtam és ha nem szólal meg Gábor ébresztője ötvenkor akkor hétig simán vissza aludtam volna. -Cseszd meg magad Gábo! -Dörmögte Ákos, aki még fél álomban volt. Vagyis gondolom ezt mondhatta mert a párnájába beszélt, és aludt tovább arra a tíz percre mint akinek semmi tehendője sincs

 Gyorsan magamra kaptam a fekete farmerem, az ingem és a zakómat az iskolai nyakkendőmmel bajlódtam. Bencén kívül mindenki farmerben virított, de ő megmaradt a hagyományos elegáns szövet nadrágnál, ugyanis nem volt fekete farmere. De ez mellékes. Csináltunk egy közös fotót. az első nap alkalmából és elindultunk ki a szobából.

  15 perc alatt el lehet jutni az iskoláig ezért lassan lépdelve, nyugodtan lementünk reggelizni, ami meglepően jó volt a híréhez képest.
-Ez nem is olyan szar, nem is értem miért mondják ezt. -jelentette ki Bence, mire Gábor azonnal válaszolt -Ez az első nap és így akarnak manipulálni minket. A rohadékok. Majd meglátod. Jövő héten tuti kutya kajával fognak etetni bennünket.- suttogta.

 Mivel rengeteg időnk volt még, ezért az ebédlőben hülyültünk és mire észbe kaptunk már 7:40 volt. Ezért rohantunk mint állat, hogy a negyed órás utat 5 perc alatt tegyük meg. 

Ákos

Nem hiszem el, hogy a legelső napon elkéstünk. Szerencsére hamar megtaláltuk az osztályfőnökünket és vele együtt az osztályunkat is. Hálistennek nem kaptunk lecseszést. Csak egy csúnya pillantást ami felért egy lebaszással.

Egy apró hosszú barna hajú csaj akinek egy öt éves rajzolta a szemöldökét alkoholos filccel észrevett minket és azonnal udvariasan üdvözölt;
-Na szép, itt vannak 10 percre és nem képesek ide érni- mondta, de érződött a hangján, hogy nem volt rossz szándékú.-Bocsánat, csak épp a pamacsos bigyómmal buzeráltam a szemem és elszaladt az idő.- válaszolta Gábor, amin mind felröhögtünk. De a csajt, mint kiderült, Zsülit sem kell félteni az egész szünetben offolgattuk egymást.

Végignéztem az újdonsült osztályunkon. 33-an boldogíthatjuk egymást és ennek fele velünk egy kóterban van. Kurva jó mondhatom, nem elég, hogy itt egész nap össze vagyunk zárva, de még ott sem szabadulok tőlük. Igaz van köztük egy két jó forma csaj, de aranyszabály; osztálytárssal nem kezdünk. Ehhez tartom magam.

Első naphoz híven csak 4 óra volt megtartva és mind a négy osztályfőnöki, igaz ebből egy az évnyitó volt. Őszíntén szólva teljesen felesleges volt bemenni. Átbeszéltük az órarendet pár sulis szabályt és ehhez hasonló dolgokat. Az újdonsült osztályfőnökünk jó arcnak tűnik. Pontban délben ballagtam vissza koliba Zsülivel oldalamon, akiről kiderült, hogy tök jó fej és van pasija, amit nem is csodálok mert nagyon aranyos -már a szemöldökét leszámítva- és értelmes. 

 Ebédelni is együtt mentünk. Út közben becsatlakoztak hozzánk a fiúk és még pár lány az osztályból.
-Én megmondtam! Úgy tudtam- suttogta Gábor- A reggeli csak álca volt.- Utalt a borzalomra ami a tányérján volt. Nem tagadom az ételnek nevezett valamit én is csak nézegetni voltam képes. -Kéri valaki? - szólalt meg mellettem egy fekete hajú szemüveges csaj akit megnemmondom hogy hívtak, eskü most hallom elsőként a hangját. De amúgy is ki kérne ebből repetá -Én!- vágott közbe Dénes. Csodálkozva néztem rá, mert nem csak, hogy ebből kér pluszt, de ma már megevett négy szendvicset. Mégis hogy nézhet ki ilyen jól? Mármint az a széles váll és kocka has, ami azért hűha. Vagyis nem hűha csak jól tartja magát. De még helyes is. Várjunk én most komolyan stírölöm a szobatársam. Basszus még mindig bámulom és most már ő is engem néz. Oké, meg kellene szakítani a szemkontaktust mert ez már picit ciki.
-Befelezzük?
-He?
- próbáltam valami értelmeset kinyögni, de úgy néz ki nem jött össze...
-A kaját? Kérsz?
-Ohh.. nem kösz.-
Ez nagyon kínos lett volna ha rákérdez. Francba ez így is égő volt, nem csak a helyzet, de az arcom is tiszta vörös. 

Dénes

Mi a faszt bámul ez az idióta? De komolyan már vagy 5 perce engem néz. Nem tetszik neki valami? De ha beszól én esküszöm leverem.-Kérsz?-kérdezem kedvesen, de kétlem, hogy ez lenne az oka hisz egy falatot nem evett. -He? -Mi ez már, egy értelmes mondatot összerakni luxus? Vagy a háromból két darab agysejtje összeverekedett és a harmadik próbálja újraindítani a rendszert?
-A kaját? Kérsz? - még mindig engem bámul. Ha egyel több lenne az IQ-ja esküszöm öntözni kellene. 
-Nem, kösz.
Erről ennyit, felálltak Zsülivel és a tálcájukat lerakva kiviharoztak az étkezőből. Na, nincs is idegesítőbb annál mint mikor valakik az első napon szerelmesek lesznek egymásba aztán két hét múlva szakítanak. A hátát bámulom szinte lyukat égetek bele a tekintetemmel. -Mégis mi volt ez? -Kérdezte egy magas szőke lány és úgy nézett rám mintha tudnom kellene.. -Nemtom, szerintem napszúrást kapott.- mondtam és ettem tovább. Bár kíváncsi vagyok a valódi indokra. Van valami esetleg az arcomon? Vagy csak szimplán egy idióta? Mindegy is nem fogom felbaszni magam rajta.





A vote-okat köszönöm 😊

Zöld Macska (Átírás Alatt)Where stories live. Discover now