~~TANITIM~~

259 31 14
                                    

SELAMÜN ALEYKÜM CAN KARDEŞLER:)

Yeni bir hikaye ile döndüm .Sorularınız varsa buradan cevaplarım biiznillah:)

Hadi başladığımız zamanı yazalım..  

Zeynep Meyra ;

Adının anlamlarına taşımaya and içmiş bir kız.

Hayatını bir kalemde silip, bütün dünyaya arkasına alan, okuma hayalleri doğrultusunda hareket eden, ilk defa asi olan bir genç ..

 Hayatında ilk  defa asi oldu . Pişman mısın derseniz "ASLA" der. Kolay değildi hayatı.Hemde hiç kolay değil.Ona rağmen çekerdi belki bütün yaşadıklarını, ama çekmek istemedi..

Çünkü !! O kadar çok nedeni var ki .....

.........

Hayali tam karşısında onu bekliyor. . Hayatını zehir eden insanları bırakarak çıktı bu yollara. Kızmıyordu onlara , aksine hayallerine kavuşturdukları için şükran borçluydu..
Seçtiği hayatı reddetmek zorunda kaldı,onlar yüzünden .İlk defa kalbine birine alacakken vazgeçti. Hemde hiç açmamak üzere ..

Nasıl başlayacağımı bilmeden başladığı yoldaydı .

 Korkmuyordu bu hayattan sadece arayış içerisindeydi.

 Hem, her daim bulanlar arayanlar değil miydi?

Aradı ve hala arıyordu . Ve rabbimin izniyle bulacaktı..Çünkü onun için başlanan işlerde hayr vardı. O rabbimin rızası için istemişti herşeyi..

Şimdi hayallerini gerçekleştirme vaktiydi. Babasının evinden gelinlikle çıktığı gün anladığı kadarıyla baba evine geri dönmemim bir şartı vardı ; Oda kefenler içinde gitmek.

O ise üniformayla  gitmek istiyordu.Belki de hiçbir genç kızın hayalinde bile yer vermediği şeyleri yapacağına inanıyordu..

Tek bildiği bir doğru var dı. Oda tek hayali;

Vatanına,milletine, ülkesine ve dini olan İslama karşı hayrlı bir doktor olmak istemesi.

Bir gün babasının karşısına o üniformayla  çıkıp.

 "Bak baba "Süsün " geldi demek istiyordu. "Kabul eder mi bilmiyordu. Affeder mi bilmiyordu.. 

.........

Türkiye' de adaletin tecelli etmediği bu günlerde tam bir şuurlu Müslüman olarak hayallerinin peşinden gideceğine ,yılmadan , yıkılmadan,kaybolmadan, benliğinden ödün vermeden, geldiği topraklara ihanet etmeden, nasıl geldiyse öyle döneceği yani "TERTEMİZ" geldiği bu şehirden "TERTEMİZ " dönmekti bütün gayesi.

"Sözüm sanadır Rabbim. Bana bahşetmiş olduğun hayallerimi gerçekleştirme arzusunu en güzel şekilde değerlendirip evime üniformam ile döneceğim. Ve bunu sadece senin rızan ile yapacağım. Ne olur sen bu kuluna yardım et"

Derin bir nefes alarak tekrar kendi kendine konuşmaya devam etti genç kız.

"BİSMİLLAH her hayrın başıdır. Biz dahi başta ona başlarız. Bil ey nefsim! Şu mübârek kelime İslâm nişanı olduğu gibi, bütün mevcudâtın lisân-ı haliyle vird-i zebânıdır. Ya ALLAH BİSMİLLAH" diyerek girdi .Üniversite kampüsünün içine..

Ne türlü güzel hayalleri vardı genç kızın. 

Ama unuttuğu bir şey vardı;

Bu zamanlar, yaşamak istediği hayalleri için yanlış bir zamandı..

Gelin beraber konuk olalım Zeynep'in hayaline, bakalım bu hikayemizde neler olacak..

.....

Fİ EMANİLLAH..

VİSAL-İ AŞKWhere stories live. Discover now