Cinler ve Define

7.8K 67 6
                                    

''Bazı kısımlarda alıntı bulunmaktadır.''

Cinlerle definelerin ilişkisi çok büyüktür. Onların yaşları dolayısıyla, örneğin savaş zamanında gömülen altın mücevher kıymetli eşyaların gömüldüğü yerleri onlar görür ve bilirler. Eğer bir insan define avına çıkarsa ve o definenin yerini cinler bilirse defineyi daha derine gömebilirler kişinin bulmaması için. Onlar için çok kıymetlidir. İnsanlar arasında "Defineleri 100 seneden sonra cinler sahiplenir"  inancıda yaygındır. Hatta bununla ilgili ''Musallat 2'' filminde de değinilmiştir. Bir ayetten "Bereketli kıldığımız yere doğru, Suleyman'ın emriyle yürüyen şiddetli rüzgarı, onun buyruğuna verdik. Biz her şeyi biliyorduk.

Onun için dalgıçlık yapan ve bundan başka işler de gören şeytanlardan da onun buyruğu altına verdik. Onların hepsini biz gözetiyorduk." (Enbiya 81 - 82) 

Şeytanların / Kafir cinlerin, Suleyman'ın emri altında çalışmaları, denize dalarak Suleyman için denize dalarak oralardan çeşitli inci ve mercanları, çeşitli mucevherleri çıkarmaları ve onun için binalar, sanat eserleri vb. şeyler yapmalarıdır. 



Özellikle define / gömü işleriyle ilgilenenler arasında; Cinlerin defineyi sahiblendikleri, defineyi oraya saklayanlarca muhafaza etmesi için bir nevi büyü / tılsım ile bekçiliğe görevlendirildikleri oldukça yaygın olan meşhur inançlardan biridir. Hatta maden aramada kullanılan dedektör altını/gömüyü tesbit ettiği yerin kazılması sonrasında orada olmayıp, farklı yerden sinyal verdiği gibi yer değiştirdiği iddialarında bulunanlar da olmuştur. 
Definenin mahalline yaklaşınca, definecilerin başına çeşitli kazaların meydana geldiği vb. rivayetler de anlatılmaktadır. 
Define arayan insanlara cinlerin musallat olduğu düşünülür. Bunun doğruluğu kanıtlanmamıştır.

CİNLER HAKKINDAOnde as histórias ganham vida. Descobre agora