Capitolul1-Inceputurile

300 4 1
                                    

Ziua în care mi s-a schimbat viata a început ca oricare alta. Era o zi fierbinte de august a anului 1864, o vreme atât de înabușitoare, încat până și muștele își încetasera roirea în jurul hanbarului. Copiii slujitorilor, care de obicei se țineau de jocuri gălăgioase și țipau în timp ce alergau de la o corvoadă la alta, acum taceau.

Aerul era inert, parcă incercând să țina la distanță o mult-asteptată furtună cu tunete si fulgere. Aveam de gând sa-mi petrec după-amiaza plimbăndu-mă călare pe calul meu, Mezzanotte, prin răcoroasa pădure de la marginea moșiei Veritas, reședința familiei mele. Îmi strecurasem o carte in traistă si eran hotarât să evadez, pur si simplu.

Cam asta făceam in cele mai multe zile din vara aceea. Aveam 17 ani și eram fara astâmpăr, nefiind dispus nici să plec la război alături de fratele meu, nici să invăț de la tata cum să administrez moșia. În fiecare după-amiaza, speram același lucru: ca vreo câteva ore de singurătate m-ar putea ajuta sa-mi dau seama cine sunt și cine aș vrea să devin. Primăvara trecută terminasem de frecventat școala pentru băieți, iar tata ma convinsesm sa-mi aman inscrierea la Universitatea statului Virginia, pana dupa incheierea razboiului. De atunci, fusesm, in chip ciudat, prins undeva la mijloc. Nu mai eram un baietel, dar nici chiar barbat, fiind total nesigur de ceea ce era de facut cu mine inumi.

Partea cea mai rea era ca nu aveam cu cine sa discut. Damon, fratele meu, era tocmai in Atlanta, cu armata generalului Groom, cei mai multi dintre prietenii din copilarie erau ori in pragul logodnei, ori tata isi petrecea tot timpul in biroul lui.

- O sa fie caldura mare! a urlat intendentul nostru, Robert, din marginea hambarului,unde urmarea cum doi grajdari incercau sa-i puna fraul unuia dintre caii pe care-i cumparase tata saptamana trecuta la o licitatie.

- Mhî, am mormait.

Asta era o alta problema: cu toate ca tanjeam sa am pe cineva cu care sa vorbesc, cand imi aparea cate un partener de conversatie, niciodata nu eram multumit......

In luna octombrie a anului 1865 tata mi-a cerut sa ma casatoresc cu cea mai buna prietenea a mea din copilarie chiar daca nu o iubeam pe Rosalyn.

Jurnalele lui StefanWhere stories live. Discover now