1. Kapitola

65 2 1
                                    


Pred dvomi mesiacmi..

Ronald Weasley. Stále jej behalo jeho meno po rozume. Pred mesiacom tu ešte s ním ležala, schúlení v objatí na gauči v ich vlastnom dome. Hľadeli si do očí, ako by na svete existovali len oni dvaja. A teraz? Teraz sedela zase na tom istom gauči, ale s nikým v náručí. Pri spomienke na neho sa jej do očí nahrnuli slzy a tento krát sa slzám nebránila. Myslela si že on je ten pravý, aj keď sa nezvykla mýliť. No, zmýlila sa, a už by ho nemohla získať späť aj keby moc chcela.

...

,,Pán Malfoy?"

Mladý muž vo veľmi drahom obleku zdvihol hlavu od papierov k ženskému hlasu. Pred ním stála jeho asistentka, ktorá na sebe mala odvážnejšie oblečenie než by bolo vhodné. Vážne jej toto na Ministerstve povolili?

,,Áno, Sandy?"

,,Minister Mágie vás chce vidieť." Zaševelila a Draco zase sklonil hlavu k papierom s nádejou že jeho asistentka hneď odíde. Asistentka tam ešte stála a dúfala že Draco o ňu prejaví záujem. Draco si len odkašľal a zdvihol opäť hlavu k asistentke.

,,Ďakujem Sandy, môžete odísť." Asistentka sa urazila, ale poslušne odišla. Draco si vzdychol a znovu sa vrátil k svojej práci. Už by ju mal dávno vyhodiť, odkedy ju prijal ako svoju asistentku tak robí iba problémy. Jasné, je pekná aj atraktívna, ale bol by radšej keby svoju prácu robila poriadne. A nie len rozptyľovala mužov pri práci a pohadzovala svojimi blond vlasmi. Minule mu nachystala zlú zmluvu keď sa mal stretnúť s Ministrom zo Švajčiarska. Miesto zmluvy mu do zakladača dala rozpis stravníkov kvôli novej jedálni. Vďaka Merlinovi, Draco mal vždy pri sebe kópiu. Keď už dokončil posledný papier, vstal zo svojho pracovného stola. Pomocou prútika si jednoducho upratal stôl a papiere ktoré dnes vypracoval, tiež kúzlom presunul do šuflíka s dôležitými dokumentmi.

Vyšiel z kancelárie, zamkol a počas cesty kývol niektorým známym na pozdrav. Elegantnou chôdzou prechádzal dlhou chodbou s veľa kanceláriami až sa dostal k výťahu. Stlačil gombík, výťah sa pred ním otvoril a nastúpil. Mal šťastie že nikto nenastúpil s ním tak mal čas usporiadať si myšlienky. Prečo ma chce vidieť ten starý oplzlý Kingsley? Dobre, až taký starý nebol ale aj tak. Draco sa moc nesnažil skrývať fakt že Kingsleyho Shacklebolta ,teda Ministra Mágie, nemal rád. Keď výťah zastavil na štvrtom a treťom oddelení stihli už nastúpiť pár čarodejníkov a čarodejníc. Väčšinu z nich nepoznal, ale oni poznali jeho.

Draco Malfoy nebol známy svojimi dobrými činmi, práve naopak. Čarodejníci ho poznali aj z najpredávanejšieho časopisu Čarodejnica v ktorom sa Draco veľmi často vyskytuje ako najmladší a najúspešnejší vedúci na Oddelení pre medzinárodnú čarodejnícku spoluprácu v histórii Ministerstva Mágie. Na to bol Draco veľmi hrdí, ale čarodejníci aj tak poznali jeho minulosť. Pozerali sa na neho, šepkali si o ňom ako o kedysi najmladšom smrťožrútovi, ktorý mal zabiť slávneho riaditeľa a jedného z najsilnejších čarodejníkov Albusa Dumbeldora ako 17 ročný. Nehovoriac ešte o jeho otcovi, Luciusovi Malfoyovi ktorého pred tromi rokmi pustili z Azkabanu a Denný Prorok ešte aj po tých rokoch obľubuje kydať špinu na jeho rodinu. Bolo mu jedno, keď ľudia pošpiňovali meno Malfoy, lebo si to aj zaslúžilo. Hanbil sa za to, čo skoro spáchal onú noc. Jeho rodina urobila veľa zlého, ale neznášal keď niekto nadával jeho matke. V Dracových očiach bola tá najmúdrejšia a najláskavejšia žena v jeho živote. Urobila len to čo musela, aby mohli prežiť pod Voldemortovou nadvládou. Okrem jeho matky tu bola aj iná žena, ale to už je minulosť. Aspoň si myslel že už je to minulosť.

Povzdychol si, keď začul hlas ktorý hlásil že je na 1. oddelení kde sídlil Minister Mágie.

-Pred tromi hodinami-

Hermiona Grangerová zažívala svoje najťažšie obdobie za poslednú dobu. Je možné aby prišla o toľko pred mesiacom?

Vstala z postele a ospalou chôdzou kráčala smerom do kuchyne. Zo skrinky si vytiahla svoj obľúbený hrnček a položila ho na dosku pri kávovary. Nastavila si kávovar a už len čakala kedy jej doleje kávu do hrnčeka. Zobrala si hrnček do ruky a sadla si za "jedálny" stôl. V poslednej dobe mala úplnú nechuť k raňajkám a tak jediné čo mohla ráno do seba dostať bola čierna káva. Odpila si z kávy a zahľadela sa na skromný byt ktorý si dočasne prenajala. Vďaka Merlinovi že má tú najlepšiu kamarátku Ginny ktorá jej pomohla ten byt zohnať. Nebolo to nič úžasné ale bola rada že má aspoň niečo. No, vedela že tu bývať určite nechce a potrebuje poriadny byt.

Ešte stále nemohla uveriť tomu že ešte pred dvomi mesiacmi žila v krásnom dome so svojom úžasným manželom. A potom svojho úžasného manžela prichytila v svojom krásnom dome ako sa bozkáva s nejakou sekretárkou. V akom svojom dome, bol to ICH dom. Mal to byť ich budúci rodinný dom v ktorom by vychovávali svoje deti. V očiach sa jej opäť objavili slzy a už ich mala plné zuby. Cítila sa ako keby si pomaly vyplakávala svoju dušu, plakávala celé dni aj noci a už jej to liezlo na nervy. Odkedy sa z nej stala taká troska? Vošla si rukou do jej kučeravých vlasov a pár pramienkov jej padlo do očí.

Nepotrebovala sa ani pozrieť do zrkadla a vedela ako vyzerala. Vyzerala katastrofálne a Hermiona už tak nechcela vyzerať. Lenže tá jej bolesť nevedela prestať a prestať. Radšej rýchlo dopila kávu a vstala aby sa išla prezliecť z pyžamy do slušného oblečenia. No ešte predtým zašla do kúpeľne a musela čeliť zrkadlu. Ako predpokladala na hlave mala vtáčie hniezdo, oči mala červené od plaču a pod nimi mala obrovské čierne kruhy. A na tvári stihla zaregistrovať aj nejaké tie vyrážky. Och, došľaka. Najlepším krokom by bolo začať so sprchou. Vyzliekla si pyžamu a vošla do sprchy. Spustila si na hlavu príjemne teplú vodu a začala rozmýšľať.

Dneska musela urobiť rázne zmeny aby vyzerala ako normálna slušná žena. Mala totižto pohovor u Ministra Mágie aby sa pozhovárali o zmene práci na Ministerstve Mágie. Podala výpoveď z jej vysnívanej práce ako aurorky. Nemohla predsa zostať na oddelení s Ronaldom Wesleyem s ktorým chodila pravidelne do terénu. Vážne nemohla, nezvládla by to. Vyšla zo sprchy okolo tela si obmotala uterák a vrhla sa na rannú hygienu.

Naniesla si na seba aj jemný make-up a pomocou prútika a formuly sa jej vtáčie hniezdo zmenilo na krásne rovné vlasy. Vlasy si uviazla do pevného drdola a vyšla z kúpeľne pevne presvedčená, že dnešok dopadne dobre. Vo svojej spálni otvorila šatník a začala sa rozhodovať čo si oblečie. Hermiona sa nakoniec rozhodla pre bielu blúzku, úzku čiernu sukňu nad kolená a smotanové sako. Išla sa pozrieť do zrkadla na svoj výsledok a musela uznať že urobila kus práce. Vážne, už vyzerala opäť ako stará dobrá Hermiona Grangerová. Po veľmi dlhom čase sa samovoľne usmiala.

Bol to úžasný pocit.


Ahojte! Toto je prvýkrát čo píšem na wattpad a bojím sa že tento príbeh bude prepadák... Ale, tak za pokus nič nedám. Úprimne dúfam, že som vás neunudila k smrti a prvá kapitola sa vám páčila :D <3



You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Aug 25, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

,,Dohodnuté?&quot; ( dramione ff)Where stories live. Discover now