Κεφάλαιο 9

1.4K 207 2
                                    

Η Χριστίνα  οδήγησε το αυτοκίνητό της μέσα στους γεμάτους κίνηση δρόμους με τον Αλέξη δίπλα της να κοιτάζει τα πάντα με περιέργεια.

Τα σύννεφα είχαν βαρύνει και χοντρές νιφάδες χιονιού  είχαν αρχίσει να πέφτουν. Τα φώτα στις βιτρίνες και στους δρόμους ήταν αναμμένα και ο κόσμος είχε πλημμυρίσει τα πεζοδρόμια.

"Γιατί έχει τόσο πολύ κόσμο; "

"Είναι η αγορά και όλοι έχουν βγει για Χριστουγεννιάτικα ψώνια. "

" Αυτή είναι αγορά;"

Η Χριστίνα τον κοίταξε με την άκρη του ματιού της: " Γιατί στην πατρίδα σου δεν έχετε αγορά;"

"Μην ξεχνάς η πατρίδα μου είναι και πατρίδα σου και ναι έχουμε αγορά αλλά τα μαγαζιά είναι διαφορετικά και πουλάνε είδη ανάγκης. Εδώ τι πουλάνε όλα αυτά τα μαγαζιά; Δεν μπορώ να καταλάβω."

"Μα από που ήρθες τέλος πάντων; "  Φυσικά δεν πίστευε λέξη από αυτά που της είχε πει οτι είχε έρθει από άλλον πλανήτη: " Τέλος πάντων, μια και είμαστε εδώ ήδη τι θα έλεγες να ψωνίσουμε τα ρούχα σου πρώτα και να πάμε μετά για να πάρουμε το κόσμημά σου.

"Όχι πάμε να πάρουμε πρώτα το κόσμημα. Τα ρούχα μπορούν να περιμένουν. "


Έφτασαν στην γέφυρα και πάρκαραν  περίπου εκεί που είχαν παρκάρει την προηγούμενη μέρα. Όταν μπήκαν στο μαγαζί, ο άντρας τους κοίταξε και φάνηκε να τους γνωρίζει. Η Χριστίνα άδειασε σχεδόν τον αποταμιευτικό λογαριασμό της για να πάρει πίσω το κόσμημα  αλλά έπρεπε να το κάνει για να ξεπληρώσει στον Αλέξη το οτι είχε σώσει την ζωή της.

Ο Αλέξης έπιασε το κόσμημα και αφού το κράτησε για λίγο το έβαλε σε μια τσέπη του εσωτερικού του ρούχου του.

Βγήκαν από το μαγαζί και άρχισαν να προχωράνε στο πλάι του ποταμού για να πάνε στην γέφυρα.  Το ποτάμι  είχε πολύ νερό και  ένα πέτρινο στηθαίο προστάτευε τους πεζούς από κάποια πτώση στην πλαγιά που ήταν φυτεμένη με  θάμνους. Κατά διαστήματα υπήρχαν ανοίγματα, που με σκαλιά οδηγούσαν στην όχθη δίπλα από το ποτάμι.

Το χιόνι είχε  πυκνώσει και ο κόσμος είχε χαθεί από γύρω τους.  Ξαφνικά λίγο πριν φτάσουν στην γέφυρα το  αίμα της  Χριστίνας πάγωσε όταν άκουσε γρυλλίσματα πίσω της.  Ο Αλέξης της είπε : " Κάθισε πίσω μου! "  Έβγαλε αργά το σπαθί του και το κράτησε μπροστά του με τα δυο του χέρια και μετά γύρισε απότομα προς το μέρος των λύκων. Η Χριστίνα κρύφτηκε πίσω του όπως της είπε. Γύρω τους οι δρόμοι είχαν ερημώσει και τρεις μεγαλόσωμοι λύκοι στεκόταν μπροστά τους και έδειχναν απειλητικά τα δόντια τους.

Ο Αλέξης έκανε ένα βήμα προς το μέρος τους . Η Χριστίνα έκανε να τον ακολουθήσει αλλά τον άκουσε να της φωνάζει: " Μην είσαι πολύ κοντά μου για να μπορώ να κινούμαι."

Ο ένας από τους λύκους πήδηξε και η μάχη του Αλέξη μαζί  τους ξεκίνησε. Εκείνη έμεινε ακίνητη να παρακολουθεί με τα μάτια της γουρλωμένα από τρόμο. Ο Αλέξης παλεύοντας με τους τρεις λύκους απομακρύνθηκε από κοντά της.

Όταν εμφανίστηκε δίπλα της ένας μεγάλος μαύρος λύκος που δεν ήταν μαζί με τους υπόλοιπους πιο πριν η Χριστίνα άρχισε να υποχωρεί ώσπου η πλάτη της ακούμπησε στο στηθαίο . Ο λύκος άρχισε να την πλησιάζει αργά δείχνοντάς της τα δόντια του. Κοίταξε γύρω της απελπισμένη και είδε το άνοιγμα. Με όλη της την δύναμη έτρεξε προς τα εκεί και άρχισε να κατεβαίνει τα σκαλιά  με τον λύκο να την ακολουθεί με το πάσο του σα να ήξερε οτι ην είχε στο χέρι.

Ο μόνος δρόμος που μπορούσε να ακολουθήσει ήταν αυτός που οδηγούσε στην βάση της γέφυρας.  Ο λύκος συνέχισε να την ακολουθεί αλλά ξαφνικά άρχισε να τρέχει προς το μέρος της. Η Χριστίνα τον είδε να πηδάει και να πέφτει επάνω της  παρασύροντάς την μαζί του στο νερό. Πριν βυθιστεί στο νερό άκουσε την φωνή του Αλέξη να την φωνάζει. Μετά βυθίστηκε στο νερό και όλα σιώπησαν.

Ο Αλέξης αφού εξουδετέρωσε τους λύκους έψαξε την Χριστίνα αλλά εκείνη δεν βρισκόταν πουθενά. Όταν άκουσε τα γρυλλίσματα που ερχόταν από κάτω δίπλα από το ποτάμι  έτρεξε προς τα εκεί και την είδε να οπισθοχωρεί  με τον μαύρο λύκο να την απειλεί. Σε λίγα βήματα θα έπεφτε στο ποτάμι.

"Αυγή!!! Αυγή όχι."  Άρχισε να κατεβαίνει τα σκαλιά τέσσερα τέσσερα, αλλά είδε τον λύκο να πηδάει επάνω της και εκείνη να πέφτει στο ποτάμι πριν προλάβει να την φτάσει. Ξαναφώναξε δυνατά το όνομά της καθώς εκείνη και ο λύκος βούλιαζαν στα παγωμένα νερά. Χωρίς να το σκεφτεί πήδηξε και εκείνος  στο νερό.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα