Κεφάλαιο 4

1.9K 220 8
                                    

Στο γραφείο την επόμενη μέρα όλοι συζητούσαν  για την μαύρη τρύπα που οι επιστήμονες ανακοίνωσαντο προηγούμενο βράδυ στα νέα οτι  ανακαλύφθηκε και ο καθένας τους είχε την δική του θεωρία γι αυτό. Η Χριστίνα προσπέρασε μια μεγάλη παρέα που συζητούσε και πήγε στο γραφείο της.

Από την ώρα που ξύπνησε μια σκέψη απασχολούσε το μυαλό της και ήταν το μενταγιόν του ονείρου της. Το μενταγιόν που της πέταξε η γυναίκα, ήταν  το μενταγιόν που η ίδια είχε πουλήσει όταν βγήκε από το νοσοκομείο και μετά με όλα τα προβλήματα στην ζωή της το είχε ξεχάσει.

Όλα τα επόμενα χρόνια δεν το είχε σκεφτεί ξανά αλλά μετά τον εφιάλτη της αισθανόταν οτι το συγκεκριμένο μενταγιόν ήταν πολύ σημαντικό και όχι απλά κάτι διακοσμητικό. Ίσως με το όνειρό της το υποσυνείδητό της να προσπαθούσε να της πει οτι έπρεπε να το ξανα αποκτήσει και να το έχει πάντα πάνω της.


Όταν η Χριστίνα, πριν φτάσει η ώρα που θα σχολούσε, έφυγε φουριόζα από το γραφείο έκανε πολλά μάτια να στραφούν επάνω της με έκπληξη αφού όλοι γνώριζαν οτι ήταν εργασιομανής  και ήταν η πρώτη φορά που την έβλεπαν να φεύγει τόσο νωρίς. 

Έξω σκοτείνιαζε και τα σύννεφα στον ουρανό είχαν πυκνώσει και πάλι. Έφτασε στην περιοχή που ήταν το μαγαζί που είχε αφήσει το μενταγιόν της πέντε χρόνια πριν. Κοίταξε γύρω της. Μπροστά της  υπήρχε μια γέφυρα που περνούσε πάνω από το ποτάμι που διέσχιζε την πόλη. Κάθε φορά που βρισκόταν σε αυτό το σημείο ανατρίχιαζε χωρίς να ξέρει το λόγο. Για να φτάσει στο μαγαζί έπρεπε να περάσει την γέφυρα. Αυτή ήταν η γέφυρα που πέντε χρόνια πρινη αστυνομία της είχε πει οτι την είχαν βρει περαστικοί στην βάση της με το μισό της σώμα μέσα στο νερό.

Άρχισε και πάλι να χιονίζει όταν η Χριστίνα μπήκε στο μικρό μαγαζί. Ένα κουδουνάκι πάνω από την πόρτα ειδοποίησε τον άντρα που καθόταν πίσω από ένα γκισέ. Ο ξερακιανός άντρας με γυαλιά του στην άκρη της μύτης του έστρεψε τα γαλάζια ξέθωρα μάτια του επάνω της: "  Παρακαλώ;"

Η Χριστίνα του εξήγησε για ποιο λόγο είχε πάει και τον είδε να κάνει έναν μορφασμό. Της είπε οτι το συγκεκριμένο μενταγιόν το είχε αγοράσει ένας άντρας μερικά λεπτά πιο πριν. Η Χριστίνα του ζήτησε να της τον περιγράψει. Ίσως να τον προλάβαινε.

Ο άντρας της είπε οτι αν και ήταν πολύ εμφανίσημος ήταν περίεργο. Έμοιαζε με ηθοποιό που έπαιζε σε δράμα εποχής σύμφωνα με τα ρούχα που φορούσε.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα