Det värsta sättet att möta din själsfrände

21 0 0
                                    



Mannen stod på utsidan av balkongens räcke. Han hade köpt lägenheten på högsta våningen av en anledning. Han andades in den friska morgonluften och såg solen gå upp över horisonten. Han bestämde sig att för att han kunde unna sig det, den sista soluppgången i hans liv. Det gulorangea ljuset spred sig över staden och värmde hans ansikte. En lättnad spred sig genom honom, men det var inte en lättnad som gjorde honom lycklig utan en lättnad som lovade honom att allt skulle vara över snart. Måsarna som nu hade vaknat skränade med sina hesa stämmor. Vilken vacker dag att avsluta allt, att skriva den sista sidan i boken och sedan stänga den.

När han satt där och njöt av solskenet såg han en kvinna stå på taket. Hon hade mörkt krulligt hår som ringlade sig ner över ryggen. Hennes hudfärg liknande smält choklad i solskenet från den stigande solen. Hon bar en mörkblå golvlång klänning som fladdrade i vinden.
Utan förvarning steg hon över staketet och hoppade rakt ner mot asfalten 30 våningar under dem.

Mannen greps av panik och innan han hann tänka sig för kastade han sig efter den fallande kvinnan. Han seglade genom luften ner mot henne. Solen hade nu nästan stigit helt över horisonten och man kunde höra det svaga ljudet från vågorna som slog in över stranden. Han fick tag om hennes tuna handled och drog henne intill sig.

Hon snurrade lätt i luften, snurrade i en bröllopsdans och han såg hur vacker hon var i sin vita klänning med spetsdetaljer. Och sen var det det där ögonblicket när hon såg in i hans ögon och log ,hennes ögon var som pölar av honung i det stigande solljuset hon var så vacker, det tog nästan andan ur honom. Deras dotter lekte i trädgården, hon sprang runt och viftade med en docka i luften, hon hade samma ögon som sin mor. Han kände vinden som slet och rev i hans hår, det luktade svagt av saltvatten och nyklippt gräs och solen värmde behagligt. De satt på en bänk i parken och tittade på sina barnbarn. Deras dotter skrattade åt något skämt hennes fästman hade dragit, de var gamla och grå men de älskade fortfarande varandra efter alla år som gått. Han drog henne intill sig och kände sig för en gång lyck...

Short storiesWhere stories live. Discover now