NEDEN (AÇIKLAMALAR)

119 4 7
                                    

+MERHABA SEVGİLİ OKURLAR ŞİMDİ İSE SİZE DEDİĞİM AÇIKLAMALARI YAPACAĞIM.

~NEDEN 40 DK DERS 10 DK MOLA?
+çünkü okulda 40 dk ders görürüz ve çoğunlukla 10 dk teneffüs yaparız evdede bu düzende ders çalışırsak bizim için daha verimli olur.

~NEDEN MASADA ÇALIŞMAMIZ GEREKİR?
+Bence çoğumuz çalışma masasında oyun oynamıyordur tablet, telefon vb... Bu yüzden masada ders çalışırken aklımıza oyun oynamak veya başka birşey gelmeyecek ayrıca ortam derse ne kadar uygun olursa o kadar az dikkatimiz dağılır. Mesela sen nerede oyun oynuyorsan gidip orada ders çalışmaya çalışıyorsun, ama aklına o ortamda oyun da oynadığın için oyun oynamak geliyor ve bu yüzden dikkatin dağılıyor.

~NEDEN SÜRE TUTUP ÇALIŞMALIYIZ?
+Çünkü insan süreyi gördükçe daha hızlı olmaya çalışır daha çok hırslanır ve çok çabuk bitirmeye çalışır ve ayrıca bu süre bitene kadar kendinize telefonu yasaklayın.

~NEDEN SAYISAL DAN SONRA SÖZEL ÇALIŞMALIYIZ?
+Çünkü sayısal çalışırken beynimizin sol tarafını kullanırız düşünsenize birdaha sayısal çalışırsanız beyninizin sol tarafına yüklenmiş olurdunuz, ancak sözel çalışırken beynimizin sağ tarafını kullandığımız için sözel-sayısal-sözel-sayısal diye çalışmalıyız.

~TESTLERİ NASIL KONTROL ETMELİYİZ?
+ Kontrol ederken yanlışlarınız ne olduğuna bakmalı ve anlamaya çalışmalısınız, eğer anlamadan geçerseniz neyi yanlış yaptığınızı bilemezsiniz ve aynı yanlışı bir daha yapabilirsiniz. Birde şöyleki bazı kişiler kontrol ederken yanlışları düzeltip doğuyu işaretler ama bu çok mantıksız çünkü sadece kendimizi kandırmış oluruz eğer yanlışsa eksi (-) ve ya çarpı (x) atabiliriz.

~NASIL UYKU DÜZENİ SAĞLANIR?
+Önecelikle planlı ve programlı olunmalıdır uyku saatinde ödev, ders yapılmamalıdır. Bu yüzden okuldan eve geldiğimizde 1.30 saat yada daha az da olabilir dinlenebiliriz ve sonra ödeve başlamalıyız ancak dikkatimizi dağıtacak şeylerden uzak durmalıyız ki işimiz çabuk bitsin. Sonrasında ister ders çalışabilir, ister oyun oynayabilir, ve ya dinlenebiliriz(uyuyabiliriz)... 😌😴🤓

/UMARIM YARARINIZA OLMUŞTUR YORUM YAPARSANIZ SEVİNİRİM DÜŞÜNCELERİNİZİ
GERÇEKTEN ÇOK MERAK EDİYORUM...💙💜

❤️👗👠👜KIZLARA TAVSİYELER 😘👭On viuen les histories. Descobreix ara