femton

511 14 0
                                    

Det är nu dagen efter det att Hilda och Stina möttes av en halvnaken Felix hos mig. Jag har gjort allt vad jag kan göra för att de ska släppa det men det verkar inte som att det går så bra för mig. De kan inte släppa det och det är i princip det enda de pratar om under skoldagen. Vi sitter nu på sista lektionen som är matte. 

Vi håller på med räta linjens ekvation just nu och tro det eller ej men det är typ det enda med matten som jag tycker är någorlunda lätt och faktiskt något jag tycker är lite roligt. Jag får rätt på nästan alla uppgifter jag gör och allt flyter på bra. Dock har jag lyckats glömma min miniräknare i skåpet men än så länge har jag klarat mig utan den. 

Jag försöker jobba på så att jag ska slippa jobba hemma men Hilda och Stina fortsätter att tjata på om Felix. De säger åt mig att jag borde ta chansen och försöka haffa honom. Och hur mycket jag än vill det så är det något som tar emot. Tänk så är det bara såhär han är med tjejer? Det behöver ju inte vara just mot mig han är så flirtig och charmig? Fast i och för sig har ju Filip sagt åt mig att han ger mig tillåtelse att haffa honom så då antar jag väl att Felix är en bra kille. 

Men jag vet verkligen inte. 

Jag fastnar vid en uppgift och förstår ganska direkt att jag behöver min miniräknare för att kunna lösa den. Varken Hilda eller Stina har kommit dit så jag kan inte fråga dem heller. 

"Jag ska bara hämta min miniräknare i skåpet" säger jag och reser mig upp från min plats. Trots att jag alltid brukar ha med mig miniräknaren till varje mattelektion har jag på något sätt lyckats glömma att ta med den idag. Jag lämnar klassrummet och går med något snabba steg fram till mitt skåp. Som sagt, jag vill gärna slippa hålla på med matte när jag kommer hem från skolan. 

När jag står vid mitt skåp och letar runt efter miniräknaren känner jag hur någon ställer sig intill mig. Jag tar ut räknaren och vänder mig sedan om mot personen. Felix. Automatiskt börjar jag le och han ler tillbaka mot mig. "Hej" säger han. "Hej?" svarar jag och lägger mina armar i kors över bröstet. 

"Du, jag tänkte på en sak, jag har hört att du är bra på matte..och vi har prov nästa vecka men jag ligger lite dåligt till det, vill du hjälpa mig att plugga?" säger han och jag ger ifrån mig en irriterad suck. "Bra på matte?...jag vet inte det jag" säger jag. 

Hans leende ändras från ett gulligt till ett mer flinaktigt leende och han blinkar sedan med ena ögat mot mig. Det är i den sekunden som jag inser att det inte riktigt är på grund av matten han vill att jag ska vara med honom. "Åh, ja det kan jag väl" säger jag och ler mot honom. 

"Idag? Hos mig?" 

Jag tittar ner på mina fötter samtidigt som jag fortsätter att le.

"låter bra"

Jag stänger igen mitt skåp och lämnar sedan Felix för att gå tillbaka till lektionen. 

***

De sista minuterna av lektionen bara springer iväg. Efter lektionen säger jag hejdå till Hilda och Stina och skyndar sedan iväg till mitt skåp för att hämta mina grejer. Precis som innan står Felix vid mitt skåp med ett brett leende på sina läppar. Jag skyndar mig med att lägga in mina mattesaker och att ta ut min väska. Jag förstod ju innan på Felix att vi inte kommer att behöva våra mattegrejer...

Vi går ut till parkeringen där Felix moppe står. Till en början är jag ganska skeptisk till det hela men efter många om och men kliver jag tillslut upp bakom honom. Jag kramar om honom för allt jag orkar och jag hör hur han småskrattar lite. Han startar den och vi börjar åka hem till honom. Mitt hjärta klappar fortare och fortare för varje minut som går. 

Till en början tänker jag mest på att hålla tillräckligt hårt om honom så att jag inte ska flyga iväg. Men sedan kommer några andra tankar i vägen och jag slutar oroa mig för att jag ska trilla av moppen. Alla möjliga tankar flyger runt inuti min skalle. Vad kommer hända när vi kommer hem till honom? Kommer någon få reda på det? Hur kommer de isånnafall reagera? Vad är det egentligen som händer? Förstod Hilda och Stina varför jag stack iväg så fort som jag gjorde? Borde jag ens göra detta? 

Jag tvingar mig själv att ta några djupa andetag och plötsligt har Felix kört upp på hans uppfart och vi är framme hemma hos honom. Försiktigt kliver jag av moppen och sedan väntar jag på att han ska vara färdig med att låsa den. När han är färdig ler han åter igen mot mig. Jag tror aldrig han har lett såhär mycket mot mig tidigare som han har gjort idag. 

Vi går upp till hans ytterdörr och han sätter in nyckeln i låset för att låsa upp. Jag kommer på mig själv med hur korta mina andetag är. Det är så det brukar bli när jag är nervös över något. Åter igen tar jag några djupa andetag och lyckas faktiskt lugna ner mig en smula. När vi kommer in tar vi av oss våra ytterkläder och sedan går vi vidare upp till hans rum. 

Han stänger dörren efter oss och jag sätter mig ner på hans säng. Det där flinet som han hade tidigare idag vid skåpet visar sig igen samtidigt som han närmar sig mig med långsamma steg. Han sätter sig nära mig på sängen, väldigt nära mig, och börjar sedan luta sitt ansikte närmre mitt och sedan känner jag hans varma läppar ovanpå mina...

faking it ➳ felix sandmanWhere stories live. Discover now