3. Tiganii

6 0 0
                                    


      Pentru majoritatea definitia noastra a romanilor si a strainilor tiganii sunt cam asa:

-''specii inferioare''

-oameni care fura

-oameni agresivi

-oameni prosti

-oameni care cauzeaza conflicte

-oameni cu masini scumpe si ''palate''

-oameni care se manifesta prin muzica (destul de buna cei drept :) )

-oameni foarte bine imbracati si cu femei multe

-oameni care stiu sa se bata

-oameni cu vrajeala multa


Tiganii ca orice popor emigrant nu au venit cu un gand rau, au venit sa-si gaseasca un loc din diferite motive.

''Pai daca au vrut numai bine de ce fac numai rau?'' va intrebati

Eu cred ca lipsa de acceptare in societate de catre romani a fost un dintre probleme, discriminarea si rasismul aflat chiar si aici.

Sa nu uitam de faptul ca in timpul holocaustului romanii au fost nevoiti sa inchida si probabil sa si ucida tigani, romanii fiind alitati cu nazistii.

Tiganii in acele momente nu au mai putut sa mai creda intr-o legatura intre ei si romani, chiar daca romanii au fost mai degraba fortati de circumstante sa faca asta.

O ura fata de romani s-a acumulat dealungul anilor.

Pentru faptul ca romanii nu ii mai tratau egali pe tigani si le incalcau drepturi au ajuns sa faca chestii.

Romanii si-au format o imagine mai defitita despre tigani, acestia fiind considerati niste hoti. Din cauza lucrului acesta sex, (bun acum ca v-am readus inapoi pe pamant sa continuam ;) ), din cauza lucurului acesta nu prea multi tigani au mai fost primiti la munca, fie la negru fie legitima. 

Tensiunea aceasta a continuat tiganii ajungand in saracie.

Tiganii acum umbland mai neingrijiti si ajungand sa faca foamea din lipsa de bani pentru mancare au ajuns sa fie aratati cu degetul de romani.

Tiganii plini de ura si-au pierdut orice urma de speranta pentru legatura dintre romani si tigani.

Acestia au fost nevoiti sa faca ce puteau pentru a supravietuii si sa se adapteze la situatia actuala.  

Au continuat sa fure, sa se lege de romani, sa foloseasca agresivitatea si manipularea pe cei slabi de inger, romanii urmand sa faca si mai multa zarva si sa discrimineze tiganii pentru ceea ce sunt si ceea ce le fac romanilor, neuitandu-se si la de ce sunt asa si de ce fac asta romanilor.

Conflictul s-a transmis din generatie in generatie.

TIganii si-au impus ''respect'' prin agresivitate (adica daca razi de un tigan sau incepi sa-l iei la bataie o sa platesti scump pentru asta), s-au impus prin impunerea fricii in romani.

Acum pentru lipsa de valorizare si tensiunea din sufletele lor au ajuns sa recurga la obiecte materiale pentru a atrage atentie si aprecierea celor din jur, pentru a fi valorizati si iubiti, si va spun, cu totii am face acelasi lucru daca am fi in locul lor.

Tiganii au inceput sa emigreze in alte tari, unii cersind altii apeland la metode mai finute, prostituia, vanzarea de droguri, furt de masini, furt, unii poate chiar muncind trebuie sa recunoastem.

Tiganii au revenit in tara din nou incepand sa se afirme prin ''palate'' si masini scumpe, sa arate tuturor ca nu stau la mila nimanui si ca in ciuda a tot ce li s-a intamplat au reusit sa ramana puternici.

Lucurul acesta nu a functionat atat de bine pe cum credeau, majoritatea ''respectandu-i'' pentru faptul ca le impuneau frica, romanii continuand sa nu aiba incredere in tigani si continuand sa-i discrimineze, tiganii frustrandu-se si mai tare si pierdandu-si orice urma de speranta ca vor mai castiga vreodata privirile romanilor. 

O tensiune uriasa se impune acum in lume, intre legatura dintre romani si tigani, multa galagie in sufletele tuturor, multa discriminare, multa durere, oamenii actioneaza cu mintiile incordate si nu mai stiu a gandi. 

Si asa a inceput un razboi dintre tigani si romani care se transmite din generatie in generatie si continua sa corupa tot mai multi copii la nebunie. Si pentru ce? Pentru simplul fapt ca tiganii voiau sa-si gaseasca un loc unde sa fie apreciati si romanii i-au scuipat...

''Un om singur e un om mort, un om mort nu mai poate gandi, un om care nu mai poate gandi ce face? Face chestii oameni buni...''


You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 06, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Radacinile actiunilor negrilorWhere stories live. Discover now