Úplněk

1.1K 43 3
                                    

Ve středu jsem se probudila nejspíš moc brzo oblíkla jsem si černé legíny a šedomodrej crop top. Řekla jsem si, že se zptám Rema na pár otázek. A jelikož je moc brzo tak ho probudím a udělám si srandu z Blacka a Pottera. Ale nejdřív musím dostat pryč Rema.

Šla jsem potichu do klučičích ložnic. Otevřela jsem potichu dveře. Kluci spali jak jinak než tvrdým spánkem.

V tu chvíli jsem si uvědomila, že jsem zapomněla si zatančit s jezinkami. No dnes musím jít. Ale nejdřiv si udělám srandu z kluků.

Přešla jsem potichu k Removi. Začarovala jsem mu budík aby ho slyšel jenom Rem. Rychle jsem udělala kouzlo aby se kluci vznesli na posteli nahoru a připravila nad ně kýbl s ledovou vodou. A rychle zmizela do dveří. Škvírou jsem se na ně dívala. Rem vyletěl do sedu jen jsem se smála, ale potichu abych nevzbudila ty dva. Rem mě probodával prohledem. Šeptem jsem mu řekla ať jde za mnou. On mi odpověděl: ,,Kde je Sirius a James? A kde mají postele?" ,,Na nic se neptej a pojď." Udělal co jsem řekla. Hned jak vyšel z místnosti rychle jsem přivřela a pustila na kluky ledovou vodu. Ti se rychle probrali a sedli si do sedu. Hned jak uviděli, že se vznáší, oba zbledli. Začala jsem se smát, ale pořád potichu abych někoho neprobudila. Kluci si všimli, že jsem za dveřmi, ale doufám, že mě nepoznali. Rychle jsem zabouchla dveře.

Šla jsem dolu do společenky. ,,Co potřebuješ Katrin?" ,,Mám na tebe pár otázek. Doufám, že ti to nebude vadit? ,,No tak se ptej." ,,Dobře, děkuji, tak zaprvé proč si Black myslel, že spolu chodíme a proč se tak chová." ,,Já si nejsem jistý, ale myslím, že tě chce zbalit." ,,Neboj nepodaří se mu to." ,,Já se budu snažit mu to vymluvit." ,,Promiň." ,,Za co se omlouváš?" ,,Za to, že jsem nedodržela slib." ,,Jo tohle, za to se nemusíš omlouvat." ,,Dik. Reme proč mě vlastně tak kryješ?" ,,Jsi přece moje sestřenka ne." ,,Jo jsem ale..." ,,Stačí když mi odpovíš na otázku, dobře?" ,,Dobře." ,,Nemohu uvěřit, že si Black mohl myslet, že by jsme mohli spolu chodit." ,,No to je celej Sirius." ,,Reme proč jsi zařval na ty zvířata u rybníku?" ,,No já težko se mi to vysvětluje." ,,Jo aha a ten úplněk platí jo?" ,,Co s úplňkem?" ,,Úplněk je přece dnes!" Rem se zasekl a začal blednout. ,,Reme co se děje?" ,,Úplněk je dneska?" ,,Jo dneska." Rem se otočil a šel zpátky do pokoje.

Z pohledu Remuse
Když jsem se dozvěděl od Katrin, že je dneska úplněk začal jsem blednout. Nezmohl jsem se na nic jiného než na pár slov, které říkali: ,,Jdu do pokoje." Šel jsem po schodech do pokoje. Zabouchl jsem za sebou dveře. Kluci se na mě dívali vražednými pohledy. ,,Co se děje?" Zeptal jsem se. ,,Jste na mě naštvaní kvůli tomu, že jsem práskl dveřmi." ,,Ne." Řekli rozzuřeně. ,,Tak kvůli čemu jste naštvaní?" ,,Ty si děláš srandu, že?" ,,Z čeho?" ,,Polil si nás ledovou vodou a teď si hraje s na nevinátko?" ,,Já jsem vás nepolil ledovou vodou." ,,Jasně a nezvedl jsi nám postele do vzduchu, že?" ,,Ne já jsem vám postele do vzduchu nevznesl." ,,Vážně a kdo to teda byl?" ,,To já nevím. Siriusi dnes je úplněk a tys mi to neřekl." ,,Sorry kámo nevěděl jsem to." ,,Jo jasně a jak to dneska uděláme?" ,,No jako vždy ne, půjdem do lesa a počkáme až se přemněníš." ,,Dnes to, ale bude jinčí." ,,Proč?" ,,To je jedno." ,,Tak ok."

Z pohledu Katrin
Škola proběhla docela v celku. Měli jsme Lektvary, OPČM a dvě hodiny bylinkářství. Šla jsem na oběd. Seděla jsem vedle Lily. A povídala si s ní pak se otevřeli dveře a vešli, kdo jiní než poberti, ale bez Rema. Potter si sedl vedle mě a Lily málem zešílela. Zeptala jsem se Pottera kde je Remus. Ten jen odpověděl, že neví. Měla jsem pocit, že lže a jak to dosvědčit tak jsem ho radši nechala na pokoji.

Po obědě jsem šla s Lily na kolej. Sandra se někam vypařila a já měla strach, ale věděla jsem, že se jí nic nestane proto se mi vlasy zbarvili ne tmavě červenou. Jo tohle přemněňování vlasů už mě štve. Ale co, musím to vydržet. Nechci aby někdo věděl jakou mám náladu proto mě to štve.

Hned jak jsem došla do pokoje lehla jsem si na postel. Lily se stavila ještě v knihovně dala jsem Jupymu najíst a napít. Vzala jsem si knížku a začala si číst po chvilce se ke mně přitulil Jupy a usnul. Já se jenom začetla a soustředila se na knížku. Po chvíli Lily vašla dovnitř se slzama v očích. Lily co se děje? Severus. Hned jsem to pochopila. Vyšla jsem na pozemky školy a tam vysel hlavou dolů Snape. ,,Blacku, Pottere puste ho nazem." ,,Jo a co mi uděláš když ne?" ,,Chceš to vidět?" ,,No moc rád." V tu chvíli se to stalo už po druhé. O tomhle jsem se vám nezmínila. Stalo se mi to poprvé v parku, ale to jsem byla malá a nevěděla co dělám rodiče o tom věděli nikdo kromě nich to neví. Měla jsem vždy takoví strach. Nikdo o tom nevěděl až doteď.

Vzlétla jsem kousek nad zem, zbělali mi oči a z rukou mi začali lítat malé jiskřičky. ,,Co se děje?" Zeptal se Black. V tu chvíli se mi v ruce objevila hůlka namířila jsem ji na Blacka a vyslovila jsem kouzlo Leviosa. Black se vznesl do vzduchu takže už tam byli dva co viseli vzhůru nohama. ,,Blacku pusť ho na zem." Ještě před těmito slovy jsem se postavila zpátky na zem. A došla k Blackovi který visel vzhůru nohama. Uslyšela jsem jak jde někdo za mě. Bylo mi jasné kdo to je. ,,Pottere zůstaň na místě." On se jen s údivem postavil a zíral na mě s otevřenou pusou. ,,Jo a doporučovala bych ti zavřít tu pusu nebo ti tam nalítaj mouchy." Asi ho to probudilo z transu. Protože tu pusu rychle zavřel.

Pozorovala jsem Blacka jak se vznáší a zase jsem zopakovala větu ,,Pusť ho na zem." Black se jen usmál a řekl: ,,Jenom za pusu." Naštvala jsem se tak moc, že jsem začala mávat s hůlkou do stran. Zase se to stalo, v těchto chvílích se to stává, když jsem naštvaná začnou mi bělat oči a z rukou začnou lítat malé blesky někdo tomu říká jiskřičky. Black se pohupoval do stran a upustil hůlku rychle jsem ji sebrala a postavila Severuse na zem. Potter se na mě otočil s nataženou hůlkou. Změnili se mi vlasy na křiklavě červenou, měla jsem vztek. Napadlo mě, že si promluvím s Blackem tak aby nás nikdo nerušil, pomocí myšlenek. ,,Blacku jestli nechceš abych ti ublížila tak ať Potter dá hůlku dolů." Black poslech, protože věděl, že tenhle boj nevyhraje. Black řekl: ,,Jamesi sklop tu hůlku." ,,Ale proč Siriusi?" ,,Neptej se a sklop tu hůlku." ,,A proč? Já tu hůlku nezklopím dokud mi neřekneš proč?" ,,Drž hu*u a poslechni mě." ,,Tak OK no." Zklopil hůlku. ,,Dík." Položila jsem ho na zem a pomyslela jsem si: ,,Ty vado Black poděkoval." Řekla jsem si v duchu. Snape na mě začal řvat: ,,Nepotřebuji pomoct a kór nè od tebe. Jasný!" ,,Já jsem ti chtěla jenom pomoct. Nemusíš na mě hned řvat, jo a chováš se stejně jako Black a to je co říct. Chováš se jako úplný id*ot." ,,Jo a co se týče tebe Blacku tvoje pověst nelže." ,,Pottere myslela jsem si, že budeš zábavný podle toho jak tě Lily nesnáší, ale mílila jsem se jste všichni úplní deb*love. Jestli Blacku a Pottere s tím nepřestanete tak se vám něco stane." Po těhlech slovech jsem odešla.

Šla jsem do pokoje. Vešla jsem do dveří a uviděla Lily jak spí a v náručí má Jupyho, který taky usnul. Jen jsem se potichu zasmála. Lehla jsem si ke knížce. Odtrhla jsem od ní oči až ve chvíli kdy mě začali pálit, podívala jsem se ven. Stmívalo se, rychle jsem vyběhla na pozemky školy a rovnou k jezeru. Doběhla jsem a jedna z jezínek povídá: ,,Už jsme na tebe čekali proč jsi nepřišla?" ,,Promiňte nestíhala jsem." ,,To nevadí zatančili jsme si i tak." ,, Budeme tančit?" zeptá se další. ,,Ano". ,,Dnes je úplněk proto budeme tančit jenom chvíli." ,,A proč?" Zeptám se. ,,Protože jezínky nejsou proti úplňku moc odolné." ,,Půjdeme teda tančit?" Ozvala se ta stejná jezínka.

Zatančili jsme si a pak se všichni rozprchli. Začal svítit úplněk. Ozvalo se zavití. ,,To bude Rem." Pomyslela jsem si. Vběhla jsem do lesa v liščí podobě, zachvíli jsem doběhl na mýtinku. Uslyšela jsem další zavití, pak jsem je uviděla. Byl tam Rem a jelen se psem to jsou ti co byli u toho jezera. Rozběhla jsem se k nim. Přiběhla jsem tam zrovna v čas jelen už ležel na zemi a nemohl se postavit, vlkodlak právě drápl psa do nohy a chtěl mu ji ukousnout. Skočila jsem před něj a začala ho otravovat. Pes se odpajdal k jelenovi. Bojovala jsem s ním sama, pes a jelen se jenom dívali, ale pak se přidali. Měsíc po chvíli zapadl. A vlkodlak ještě těsně před koncem úplňku mě škrábl přes celé břicho. Tak, tak jsem došla do pokoje. Lily a Sandra už spali, lehla jsem si na postel a usla.

Doufám, že se kapitola líbila, budu ráda když budete číst dál a když dáte hvězdičku budu ráda.

Vaše Kika00001
😇😇😇😇

Tajemství zjevené dívkyWhere stories live. Discover now