Şamanlar (2. Kısım)

9 1 0
                                    

   Bir gece bir erkek çocuğu doğdu, adını Kutalmış koydular. Bu çocuk daha doğduğu zaman şaman liderleri bu çocuğu kutsal bir şaman savaşçısı olarak görmüşler. Bu çocuğun eğitimine özen göstermişler. Çok yetenekliymiş. Ona şamanlığı ve savaşçılığı öğretmişler. Bu şaman diğer şamanlara göre daha farklıymış. Tanrı tarafından özel bir görev verildiğine inanan lider şamanlar, bu görev için devamlı eğitmişler.

   Doğayı çocukluğundan beri korurmuş ve hayvana zarar vereni affetmezmiş. Yaralı hayvanı iyileştirirmiş. Büyümüş ve devamlı ormanda dolaşmaya başlamış. Günün birinde ormanda dolaşırken yaratıkların hayvanlara saldırdığı görmüş. Kılıcıyla tek başına o yaratıklarla çarpışmış. Sayıca üstün olan yaratıklar, şamanın kılıcına ve sihirlerine karşı koyamamış. Ruhların desteğini almasını öğrenmiş ve o ruhların yardımıyla sayıca üstün olan yaratıkları yeşil diyardan kovmuş. Zamanla hayvanların sevgisini kazanmış ve hayvanların yardımınıda almayı başarmış. Şamanlar hayvanları ve doğayı devamlı korur ama hayvanlar genelde şamanlara yardım etmezmiş.

   Yeşil diyarlarda atıyla dolaşırken, bir şaman lider yanına gelmiş. Kutalmış atından aşağı inmiş ve ulu şamanın karşına geçip söyleyeceklerini dikkatle dinlemiş. Ulu şaman, ona doğduğunda gördüklerini anlatmış.

   Ulu şaman:

"Sen doğduğun gün bütün şamanlar senin gelecekte nasıl biri olacağını gördü." Demiş.

Kutalmış dikkatli bir şekilde konuşmadan ulu şamanın devam eden sözlerini dinlemiş.

Ulu şaman:

"Tanrı, seni bize bir görev için yolladı ve biz seni özel olarak yetiştirdik. Git ve görevini yap." Demiş.

Kutalmış:

"Ulu şaman, ben görevimin ne olduğunu nasıl bileceğim?" Diye şaşkın bir şekilde karşılık vermiş.

Ulu şaman, Kutalmışın gözlerinin derinlikerine bakarak:

"Tanrı, bize senin gelecekte yardım sever, doğayı koruyan kutsal bir şaman savaşçısı olarak gösterdi. Beyaz bir kurt ve bir okçu ile Tanrı'nın özel seçtiği kişinin yardımında olacaksın. Bunu o geceki gibi gözlerinde görebiliyorum. Onları bulacaksın. Tanrı senin gözlerine onları göreceğini yerleştirmiş. Nasıl bulacağınıda sana öğretmiş. Senin onları kurtarman gerekiyor. Atını yeşil diyarlarda koştur. Git ve yetiş! Onları kurtar." Demiş.

Baltalı KadınWhere stories live. Discover now