4. Eh...welke 'gelijkenis'

66 3 0
                                    

Ik stapte voor de laatste keer mijn school in, na vamdaag zou ik op een andere ((ze zeggen)) betere school zitten. Ik hoorde gefluister, mensen kwamen naar me toe, gaven high fives en knuffels, wenste me sterkte en veel geluk. Ik huilde niet, ik mocht niet, niet ALWEER! Ik liep naar mijn kluisje, het slot was er al vanaf. Ik deed het deurtje open, al mijn spullen. Ik haalde alles eruit toen er een boekje op ve grond viel. 'Dagboek Livv groep 8' stond er met krul letters op geschreven. Dat is waar! Ik hield vamav groep 8 tot de 2e klas een dagboek bij! Ik kek erin. Overal tekeningen en krabbels, handtekenigen tot foto's. Ik stopte het boek snel weg voordat iemand het zag. En liep naar Summers kluisje. Het was half 3 dus de bel zou zo wel gaan voor de laaste pauze. "Olivia?" Ik draaide me om. "Mike!" Ik keek hem aan. "Wat doe je hier?" "Ik haal mijn spullen en kom Summer even gedag zeggen." "Oh" "dus..." "Welke school ga je?" Ik keek hem aan, waarom zou híj dat willen weten? "H-HafferWood." "Cool! Een vriend van me zit er ook! Wacht..." Hij pakte zijn mobiel en belde iemand. "Hee! Hee Max, met mij!" Hij lachte. "Ja, er gaar een vriendin van me naar HafferWood..." Hij keek me aan. "Morgen..." "Morgen! Wil je zo aardig zijn om haar rond te leiden?" Hoj liet zich tegen een klusiej vallen. "Ja ja oke? Cool man! Tof bedankt!" Hij klopte op mijn schouder. "Max Vlissing! Hij leidt je met álle plezier rond morgen!" "Eh...dankje..." Ik gaf hem een knuffel. "Olii!" Hoorde ik. "Summie!" Ik rende naar Summer en gaf haar een knuffel. "Ik kom gedag zeggen." Fluisterde ik. "Nu al? Oh...we. Spreken. Nog. Wel. Af. Toch?" Stotterde ze. "Ja natuurlijk!"

Die avond had ik nog lang met Summer gekletst op Watsapp. Ik viel moeiteloos in slaap.

'Pieper de pieep pieep!' Klonk er door mijn kamer. "Kut wekker!" Riep ik. Ik rende naar mijn kleding kast, badkamer, kleding kast, en naar beneden. Mijn vader stond in de keuken. "Zenuwachtig?" "Een beetje..." Hij zette en bord met wentleteefjes voor me neer. Ik at ze snel op en rene weer naar boven, poetste mijn tanden, kamse mijn haar, keek lang ((te lang)) in de spiegel en pakte daarnaa mijn tas in. Ik keek op de klok. 8 uur. "Dag pap!" Ik remde naar mijn fiets en trapte zo hard als ik kon. Met een beetje geluk ben ik er met 7 minuutjes. Ik zette mijn fiets in de stalling en keek naar de enórme school. "Wow.. Was het eerste dat ik uitbracht. "Jij bent Olivia?" Hoorde ik een stem achter me zeggen. "Ja..." Ik draaide me om. Er stond een jongen. "Ik ben Max! Heeft Mike iets over me verteld?" "Nee..." "Ik ben Max Vlissing! Ik ben 17 en hou van voetbal!" "Welke jongen niet?" Grinnikte ik. Max zag er leuk uit. Hij had een sportvest aan, mooie lichte ogen en grappig haar. Hij pakte opeens mijn hand en rende naar binnen. Toen hij me de halve school had laten zien stopte hij met lopen. "wie ben jíj eigenlijk?" "O...Olivia Brayid ((breeyt)) ik ben 16 en houd van Muziek.." "Leuk zeg!" Riep Max enthausiast. "Zie je al gelijkenis tussen deze en je oude school?" Wat vroeg hij? Gelijkenis? Deze school? No way! "Mwah..." Ik keek beschaamd naar de grond. "Kom we moeten nog een heel stuk!" Hij rende verder.

Het was kwart voor 9, langzaam stroomde het schoolplein vol. "Oh! Ik ga zie je later!" Max rende naar een groep jongens, ik denk zijn vrienden. Hij wees naar mij en zwaaide. Ik zwaaide terug en glimlachte. Ik hoorde de jongens fluiten. Max wende zijn blik af naar rechts van mij. Er liep een meisje het plein op met een HELE STOET jongens achter dr aan. "Wat..." Zei ik zacht. Het meisje keek het plein rond en knikte goed keurend. Haar blik blee hangen bij mij. Ze bekeek me en stapte naar me toe. Ik zag vanuit mijn ooghoek Max van houding verschieten. "Zozo wie ben jij uk?" Vroeg ze. "O...o-o...Olivia..." Stamelde ik. Ik voelde me gekleineernd door een tuinkabouter... "Jij bent nieuw eh?" "Ja..." Ze bekeek me nogeens. "Heb ik iets van je aan?" Flowpte ik eruit. Ik sloeg mijn handen voor mijn mond. "Pardon? Meteen al een grote bek?" "Ja, ik en niet bang voor een barbiepop als jij!" Ik ging rechtop staan en keek haar nijdig aan. "Oh? Barbiepop? Hou je mond maar weer Mormel!" Snauwde ze. "Spel dat." Zei ik bot. Ze verschoot van blik en gebaarde wat naar de stoet jongens. Een seconde later liep ze weg. Ik liet mijn schouders naar benden zalken en sloeg op mijn hoofd. "Wauwie!" Riep Max opeens. Hij hupelde ((soort van)) naar me toe. "Je bent net tegen Cloë in gegaan!" De groep jongens stond achter hem. "Cloë is DE popu girl van de school!" "Wat?" "Goed gedaan!" Hij sloeg op mijn schouder. Hij schrok en draaide zich snel om. "Jonas, kevin, brady en Nick!" Zei hij en hij wees de jongen een voor een aan. "Olivia..." Zei ik, ze derde kee vandaag! Max keek me aan. Even leken onze blikken vast gesmolten. Tot nick in zijn vinger knipte. "Ey 'tortelduifies! We moeten naar de les!"

Horrible High SchoolDove le storie prendono vita. Scoprilo ora