1. rész

694 14 2
                                    

Épp egy pizsamapartit tartottunk Almával, amikor felhozta azt a témát, amivel gyökeresen megváltozott az életem;

-Emlékszel arra, amikor alig 4 évvel ezelőtt néztük azt a sorit? Valami "V, mint Viktória" lehetett.
-Rémlik valami...- tömtem a számba az utolsó pizzaszeletet. Alma a legjobb barátnőm általános suli 2. Osztálya óta. Leginkább ő az egyetlen barátom is, mivel a gimiben egyedül engem neveztek be ilyen-olyan hangversenyekre, engem hívtak önszántukból egyedül énekkarra, és engem vittek képviselni a sulinkat egy énekversenyen, így a "sikereim" miatt elég sokan eldöntötték magukban, hogy ők mostantól utálnak, vagy ha valaki barátkozni jött oda hozzám, érdekből tette. Alma végig mellettem volt, s ő velem együtt örült, ha sikerült valami.
Hosszú, szőke haja van, amit általában fonatban hord, csak most hagyta kibontva, tekintve, hogy elég kényelmetlen abban aludni. A stílusa? Hát... Azt nem lehet máshogy jellemezni, mint hogy Almás. Színes ruhákban jár egy magas fekete szárú bakancsal.

-Jövő évben indul a szezon belőle, és most keresik New Yorkban a szereplőket-kutakodott a táskájában egy darabig, majd büszkén előkapta a telefonját amolyan "életemben először megtaláltam a mobilom a táskámban" nézéssel- Nézd, ki írták facen az official oldalukra, hogy fiatal színészt keresnek Tori Vega szerepére, mivel az eredeti megbetegedett, a forgatás időpontját pedig nem tehetik arrébb holmi nehéz napokat átélő tini miatt- forgatta a szemét s felmutatta a posztot.

-Honnan tudod egyáltalán? Atitól?- Ati Alma nagybátyja. Kb. 30 körüli pasas, aki newyorkban él, éppen ezért eléggé egyértelmű volt. Őt is nagyon bírom. Inkább nézek barátként rá, mint a legjobb barátnőm nagybátyjára. Magas, kopasz, kigyúrt és tele van tetoválva, viszont oltári jó fej.

-Igen, tőle... De figyelj... Mi lenne ha heccből ráírnánk? Úgysem mi leszünk azok, több mint 7 millióan likeolták a posztot, viszont jó buli lenne- vigyorodott el.
-Inkább ne.
-De vicces lenne, sőt, fogadtam is Noéval....

-Hogy mit csináltál- kérdeztem kidülledt szemekkel- Amúgy is, Ádi a neve- Ádám a volt barátom, akivel sikerült úgy szakítanunk, hogy barátok maratunk. Túlságos állatszeretete miatt kiérdemelte Almánál a Noé nevet, azóta is jól elvannak; Ádi rendszerint úgy nevezi, hogy banán, Alma pedig mindig kérdezi, hogy a bárka hol maradt. Örök körforgás.

-Egy nutelláért megteszed?- kérdezte összehúzott szemmel, vigyorogva. Kétségtelen, túl jól ismer.

-Talán- tántorodtam el.

-Na ez a beszéd- kacsintott rám, és a kezembe dobta a mellette lévő telefonom- keress rá, írjunk valamit, és a miénk.
A kezembe fogtam, s lementettem a jelölt e-mail címet.

-Na és most?- kérdeztem óvatosan- biztos jó ötlet ez?

-Naná- bámulta várakozón a telefonom- ha arra vagy kíváncsi, nem fog utánad jönni az FBI 16 rendőrautóval, 48 gépfegyveres rendőrrel azt üvöltözve, hogy kezeket fel, s akkor nem lövünk, csak életfogytig börtönbírságot kapsz.

-Megnyugtattál- meredtem rá, kizökkentve a gondolatmenetéből.

-Ugyan már, ezt még te se gondolod komolyan.

-Persze... Beléptem a fiókomba, és elkezdtem gépelni az üzenetet; "Üdv," Itt elakadtam.

-Nem vitted túlzásba- húzta el a száját- de megteszi

-Milyen nevet írjak oda? A Grace a Grétiből kifolyólag?

-Legyen Fagyasztott Borsó, úgy se tudja mit jelent.

-Oké, Grace lesz- jelentettem ki összehúzott szemöldökkel. Miközben még magában ismételgette, hogy pedig a Fagyasztott Borsónak a monogramja milyen menő, folytattam az üzenetet, persze angolul;

"Üdv, Grace a nevem. Olvastam a szerepről, és érdeklődnék iránta. 14 éves vagyok, szeretek énekelni, és kipróbálnám magam a színészi szakmában is. Bár tudom, úgysem olvassa el, de egy próbát megér. Egy rövid videó van a mellékletben. Grace"

Átfutottam, majd rányomtam a küldés gombra.

-Tessék- mutattam fel a képernyőt diadalittasan- kérem a nutellám.

-Holnap Noé megveszi neked- harapott a szája szélébe.

-Na jó, még meg sincs, igaz?

-Talán... Esetleg... Gőzöm sincs- mentette ki magát az utolsó pillanatban, majd nagyot lélegzett. A következő pillanatban anya rontott be a szobába;

-Gyerekek, hajnali 1 óra lesz 5 perc múlva, alvás!

-Mrs. Litvai, köszönöm szépen, hogy anyám helyett is anyám- mondta cinikusan Alma, majd belefúrta a fejét a takaróba- jó éjt.

-jó éjt neked is- rám esett a tekintete- hát te? Gondoltam, már jó éjt puszi nélkül is elalszol, de ha annyira akarod...

-Anya nem, csak elgondolkoztam- bámultam rá elképedve- jó éjszakát.

Viszonylag hamar elaludtam. Az utolsó, amire emlékszem az volt, hogy az asztalon megrezzent a mobilom. Gondoltam csak halucinálok az álmosságtól, úgyhogy lehunytam a szemem.


Ez is lenne az első rész! Remélem tetszett, nemsokára jön a folytatás, melyben Grétinknek gyökerestül felfordul az élete.

Köszi hogy elolvastad ^^

A színfalak mögöttWhere stories live. Discover now