#1

449 39 12
                                    

"Co prosím?!"  ozvala se Nelie společně s Buckym a ještě se u toho zvedli ze svého místa. Zbytek se na ně překvapeně podíval, zatímco ti dva tam stáli a snažili se vstřebat, co se právě dozvěděli. Jak se mohli společně postarat o dítě, když se neznali? Jak se oni mohli postarat o dítě? Proč je tam Steve s Peggy napsali? 

"Napsali vás dva do závěti jako opatrovníky jejich syna," zopakoval jim Matt Murdock. Ten jediný byl z celé téhle situace v klidu. 

"To musí být nějaká chyba. Steva jsem viděla naposledy před 8 lety a rozhodně jsme se nedomlouvali, že se stanu opatrovníkem Granta. Peggy jsem v životě neviděla. Tohle je šílenství," ozvala se po chvíli Nelie. Snažila se najít jediné vysvětlení, proč ona. Proč si vybrali Buckyho věděl každý, ale mladší Starková pro ně zůstávala záhadou. 

"Žádná chyba. Je to tak," ujistil ji Matt. Nelie si prohrábla vlasy a pak se podívala na Buckyho. Ten ji taky sledoval, ale spíš takovým pohledem, který ji hrozil zabitím. Nelie to vyděsilo a podívala se zpátky na Matta. 

"Dobře. Tak jo. Dohodneme si střídavou péči a bude to," kývla na to nakonec. Překvapila nejen ostatní, ale i sama sebe. Nelie se nikdy netajila tím, že k dětem má určitý odpor- měla je ráda, ale necítila se být připravená na to mít vlastní a starat se o mrňata. Měla tendence vybuchnout jen tak, neviděla se jako ideální matka, natož opatrovnice. 

"Ohledně toho..." reagoval na to hned Matt a Nelie si v duchu říkala, že horší už to přece být nemůže. Mohlo. 

"Steve a Peggy trvali na tom, aby byl Grant vychován společně. A v jeho rodném domě," Bucky a Nelie se na sebe opět podívali, Bucky ji tentokrát sledoval trochu smířlivěji. Nelie naopak kulila její oči a nevěřila všemu, co se teď dělo. 

"Dobře. Dobře, tak jo. Jasně," dostala ze sebe nakonec. Tony na ní viděl, že něco není v pořádku, ale nechtěl se na to ptát před všemi. Bucky, spokojen s její odpovědí, si konečně sedl. Neměl problém s tím postarat se o Granta, zbožňoval ho. Sice měl jisté pochybnosti, jak to zvládne, ale byl odhodlaný ho nezklamat. 

Matt se na všechny povzbudivě usmál, když to rozpouštěl. 

~

Nelie vyšla ven a čekala na Buckyho. Ten se ještě chvíli bavil se Samem a pak se konečně rozešel k brunetce. Ta ho nejistě sledovala. 

"Nelie Starková," pousmála se mile a natáhla před sebe ruku. James ji po chvíli stiskl. 

"James Buchanan," odpověděl ji pak. Nevyzval ji, ať mu říká Bucky. Byla pro něj cizí a cizí i zůstane. 

"Vím, že je to dost...šílená situace, ale chci abys věděl, že o Granta se postarám nejlíp, jak budu moct. A budu se vším pomáhat. No možná s vařením raději ne, to mi moc nejde. Když jsem byla mladší, odpálila jsem toastovač a z pánví mám trochu strach. Pokud s nima nemusím umlátit pavouky, to mi jde. Had tím moc nejde, to raději utíkám. A křičím," dodala. Podle Buckyho strašně blábolila a nic z toho ho nezajímalo. Mávl nad tím jenom rukou. 

"Přestěhuj se, až se ti to bude hodit. Najdeš si pak nějaký pokoj. Řeknu Grantovi, co se tu probíralo. Nemusíš spěchat, zvládneme to i bez tebe," Nelie začínala mít obavy z toho, jak se k ní Bucky chová, ale nechtěla vyvolávat problémy. Proto mu všechno odkývala. 

"Můžu se klidně nastěhovat dneska. Kufr mám s sebou a tam mám nejdůležitější věci. Zbytek si nechám poslat," Bucky nadzvedl obočí, ale nakonec se rozhodl, že se nebude ptát. Nebude se zajímat. 

"Dobře. Tony ti dá moje číslo, pak se ozvi. Připravím na to všechno Granta," nedal ji čas na to nijak zareagovat, už se rozešel pryč. Nelie si jenom povzdychla a kývla. Teď ji čekal rozhovor s Tonym. Další hrozná část. 

~ 

Kolem půl šesté stála nejistě před vchodovými dveřmi  a odhodlávala se k tomu, aby zazvonila. Byla vyděšená. Byla to nová věc. Byla to velká zodpovědnost. Byla to velká neznámá. 

Nakonec se k tomu odhodlala. Srdce ji při tom divoce tlouklo a Nelie měla chvilku i dojem, že to s ní sekne. Chtěla se otočit a zmizet. I když se neměla kam vrátit. Tohle byl její nový domov, pokud ji přijmou. 

Slyšela nějaký dupot a za chvíli se už otvíraly dveře. Očekávala, že znovu uvidí zamračený pohled Jamese, ale ten ji neotevřel. Nelie měla pocit, že vidí mladšího Steva Rogerse. Grant Rogers byl jeho věrná kopie, měl celý jeho vzhled. Viděla v něm Steva. Zmohla se na úsměv a než se stihla nadechnout, aby se představila, Grant Rogers na ní hned skočil. 

"Věděl jsem, že přijdeš. Bucky říkal, že dostaneš strach, ale já věděl, že přijdeš," drmolil blonďák nadšeně. Nelie se sklonila, aby ho objala, a podívala se na něj. 

"Vždycky se na mě můžeš spolehnout. I když jsem strach měla," zasmála se nervózně. 

"Bucky bude mít radost, až tě uvidí. Dokonce udělal i jídlo," usmíval se na ní Grant. Nelie se na něj překvapeně podívala, ale kývla. Třeba to nebude tak špatné. Třeba to společně s Jamesem zvládnou. 

"Bucky? To je nějaká hospodyňka v pánském provedení?" zeptala se pak. Grant nadzvedl obočí a pak se nevinně zasmál. 

"James přece. Říkej mu Bucky," Nelie jenom zmateně kývla a nechala se pak od Granta táhnout dovnitř. Zastavila se v předsíni a rozhlídla se. Ode dneška to bude její domov. U schodiště si všimla, že stojí James, a nesměle se na něj pousmála. Ten jenom uznale kývl. Vážně nečekal, že přijde. 

"Večeře je hotová. Slyšel jsem, že v kuchyni nejsi nejlepší, tak jsem něco připravil," ozval se pak. Brunetka se na něj pobaveně podívala, a pak se nechala od Granta vést do kuchyně. 

Na prohlídku domu bude čas později. 

~

Když ráno uviděl Bucky z okna kuchyně pošťáka, rozešel se hned ven. Očekával, že sem nese noviny, a ty si chtěl vzít Bucky rovnou odpoledne do práce. Proto ho překvapilo, když šel pošťák přímo k jejich dveřím a následně i zazvonil.  

"Hledám Nelie Starkovou, měla by se údajně vyskytovat tady. Je to pravda?" Bucky se zmohl překvapeně jen na kývnutí. To teda byla Nelie zatraceně moc rychlá. A kde byly ty noviny? 

"Bydlí tady s námi," dodal po chvíli. 

"Budu potřebovat váš podpis, na potvrzení převzetí," podával mu arch a propisku. Bucky to podepsal a převzal si zásilku. Neměl vůbec ponětí, co to bylo a věděl, že by neměl být tak zvědavý. Ale co když to souviselo s ním a Grantem? Byl už znovu odhodlaný to otevřít, když si všiml Nelie, která se objevila v kuchyni. Byla ještě v tílku a šortkách na spaní a vypadalo to, že ještě po cestě spí, ale Buckyho to vyděsilo nakonec, že si nepřečetl, co se v dopise psalo. 

"Dobré ráno," pozdravila ho mile, když se tam objevil. Vypadalo to, že by ještě spala, ale rozhodla se jít do nových povinností naplno. Dneska se rozhodli vzít Granta do společnosti a najíst se ve městě. Chtěli mu pomoct s aklimatizací do společnosti, po té tragédii. 

"Dobré. Pošťák mi pro tebe dal zásilku," podával jí to hned. Nelie nadzvedla obočí, ale vzala si to a začala to opatrně otevírat. Snažila se obálku moc nepoškodit, ale nakonec s tím ztratila nervy a natrhla ji. Obálku položila na stůl a vzala si papíry do ruky. 

Bucky jenom sledoval, jak bledne, a po tváři ji začínají stékat slzy, zatímco pročítala papíry. Třásly se jí rty a párkrát zavřela oči, aby zahnala slzy. Potom odložila papíry na linku a podívala se na Buckyho. 

A/N: Nelie dostala výsledky testu DNA a zjistila, že je nakonec Stevova sestra. Ouch 

Děkuju všem za přečtení, hvězdičku a komentáře! 

Poslední přání [Bucky Barnes AU FF]Kde žijí příběhy. Začni objevovat