ČETVRTI DIO

64 9 10
                                    

" Moramo ti nešto reći"- zvučao je tata nekako ozbiljno

Toliko o tome da ću ih nagovarati za srednju.
Iskreno, malo sam se zabrinula. Navikla sam da su mi roditelji uvijek nasmijani,a kda su ozbiljni u pitanju je nešto veoma važno.

Mama je donijela lazanje na stol.
Zna da to jelo obožavam. Sve su već smislili. Baš me zanima o čemu se radi.

Ja: "Slušam vas"
Mama: " Znamo da će ti ovo teško pasti, ali moraš znati da nismo mi krivi"- rekla je pomalo zabrinuto- " Također znamo da su ti ovdje svi prijatelji i potpuno ćemo razumjeti ako se budeš ljutila"- dovršila je.
Tata: "Mama je dobila premještaj na poslu i selimo se u Zagreb."

Ostala sam šokirana,ali na dobar način. Ovo je stvarno nevjerojatno.

Ja: "Šalite se? Zašto bih se ljutila? Trenutno je ovo najbolja vijest koju sam primila u životu."
Mama i tata: "Stvarno?"- pitali su oboje u isto vrijeme vidno iznenađeni.
Ja: "Stvarno. Sam mi je ići u Zagreb u srednju i oko toga sam danas htjela s vama pričati. Ali ste me preduhitrili."

Svi smo se nasmijali. Za večerom smo pričali o Zagrebu i srednjoj u koju ću ići. Odlučili smo se za onu u koju ide i Josip. Također nastavljam i glazbenu školu. Ako nisam spomenula,da idem u glazbenu školu. Sviram klavir, učim teoriju u glazbi i idem na solo pjevane.

Nakon večere, koja je bila prefina, otuširala sam se, oprala zube i legla u krevet. Bilo je 9:48,pa sam jos malo bila na mobitelu, a zatim pokusala zaspati. Nakon pola sata okretanja u krevetu napokon sam zaspala, razmišljajući o preseljenju.

------------------

JUTRO

Probudila me budilica na mobitelu. Navinula sam ju u 7:15, ali to sam ja pa sam se digla tek u 8:03. Nisam jutarnji tip osobe. Treba mi sat vremena da se dignem iz kreveta, a spremim se za 20 minuta.
Sat solffegia ( čitaj solfeđa- na njemu se uči teprija o glazbi) mi počenje u 8:45, pa bi bilo dobro da se pozurim jer mi do glazbene treba 15 minuta. Oprala sam zube, počešljala se, spremila stvari za glazbenu i obukla ovo👇👇👇

 Oprala sam zube, počešljala se, spremila stvari za glazbenu i obukla ovo👇👇👇

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

-----------------------------------

Vratila sam se iz glazbene i trenutno se odmaram prije škole.
Uzimam mobitel i provjeravam si instagram.
O MOJ BOŽEEEEE. KLAUDIO MI JE POSLAO ZAHTJEV ZA PRAČENJE. ISUSEEE I BOOŽEEEE.
Smiri se Annabella. To je samo jedan običan zahtjev.- ponavljala sam u sebi, iako sam znala da je puno više od toga. Prihvatila sam ga, a zatim sam i ja njega zapratila.
Neko vrijeme sam mu pregledavala slike dok nisam pogledala koliko je sati. Bilo je veće 12:48 i shvatila sam da se moram požuriti jer mi za manje od 45 minuta počinje nastava.
Najela sam se, spremila knjige i krenula prema školi.

-----------------------------

Škola je gotova i sada sam u svojoj sobi.
U školi je sve bilo super osim Petrinog stalnog izazivanja i provociranja. Ali to sam samo ignorirala.
Sa Lenom nisam uspjela popričati jer joj je Petra doslovno visila za vratom. Ali dobro uskoro dolaze praznici. Tada ćemo moći biti same. Nadam se.
Sada je 8:56, a ja sam takooo umorna. Dan mi je bio naporan i još k tom sam se morala rano ustati. A svi znaju da nisam jutarnji tip.
Istuširala sam se, oprala zube, obukla pidžamu i legla u krevet. Nakon kraćeg namještanja uspjela sam zaspati...

------------------------------------------------------------------

Budim se i prvo što vidim su zrake sunca koje prodiru kroz prozor moje sobe. Sada je 10:24. Nakon još 15 minuta buđenja odlučila sam ustati. Ustala sam vrlo rano s obzirom da ne idem u školu ujutro.
Kao i svakog "jutra" ( nekima podneva😂 ) otišla sam u kupaonu i obavila sve što sam trebala. Imala sam dosta vremena, pa sam oprala i kosu. Nakon pranja i sušenja kose pogledala sam na sat. Bilo je 12:35, pa sam se najela i spremila stvari za školu.

--------------------------

U školi sam i trnutno je veliki odmor. Odlazim do kantine i krečem se prema "svom" stolu. Stolu gdje smo inače Lena i ja sjedile. Došla sam do stola, ali tamo su sjedile Petra, njezina dva potrčka i Lena.

Ja: "Oprosti Petra, ali ja tu inače sjedim"
Petra: "Od sada više ne. Ovo nije stol za luzere. Zar ne Lena?"
Lena: "Da"- tiho je promrljala.

Pogledala sam ju sa suzama na rubu očiju. Ne mogu vjerovati da mi je osoba koju sam smatrala jednom od najbitnijih u životu zabila nož u leđa. Iako znam, bar se nadam, da ju je Petra natjerala na to užasno me povrijedila. Samo sam otrčala u dvorište i plakala. Zvonilo je za početak sata, ali jednostavno nisam imala snage vratiti se na nastavu. Krenula sam kući. Kada sam stigla doma zatekla sam mamu kako kuha i pjeva uz pjesme na radiu. Stvarno ju je bilo lijepo vidjeti. Odjednom se okrenula i iznenađeno me pitala.

Mama: "Dušo, zašto nisi u školi. Jesi li dobro, je li ti se nešto dogodilo?" - u glasu joj se čula zabrinutost.
Ja: "Mama, dobro sam. Samo me trbuh boli i malo mi se vrti"- slagala sam joj.
Mama: "Dobro dušo, odi lezi u svoju sobu, a ja ću ti napraviti topli čaj i kasnije ćeš pojesti malo juhice da te okrijepi."

Poslušala sam ju i otišla u sobu. Samo sam razmišljala o Leni i svim lijepim trenutcima koje smo provele zajedno. Bilo mi je dosta svega. Otišla sam na instagram i objavila jednu svoju fotografiju na kojoj sjedim na fontani i smiješim se. Na sebi sam imala čipkastu, rozu haljinicu, predivne japanke i vjenčić na glavi.
U opis sam stavila: In one smile lies a hundred problems while only one hundred tears are hidden in one problem💟
#fake smile.

Nakon par minuta u sobu je ušla mama sa šalicom čaja i tanjurom tople juhe. Nakon što sam jedva pojela svu juhu koju mi je nasipala u tanjur morala sam popiti i čaj. Sva sreća pa imam super mamu koja mi uz čaj uvijek donese i kekse. A tko može odbiti kekse?
Nakon što sam popila čaj i pojela kekse uzela sam mobitel i ponovno otišla na instagram. Čim sam ušla počele au mi stizati komentari na sliku koju sam malo prije objavila.

@josip139: Najljepša. Vidi se da si na mene😂😚
@klaudio458: Opis prekrasan, ti još predivnija😘
@petra999: Pff. Haljina loša, frizura još gora. Ugledaj se malo na mene. Možda ćeš bit manja luzerica😊
@luka.d.87: Predivnaaaa😍
@klaudio458: @petra999 kuda bi svijet doveo kada bi se svi ugledavali na tebe. Bolje prihvati da je Annabella ljepša i bolja od tebe, pa se ti ugledaj na nju.
@luka.d.87: @klaudio458 potpuno si u pravu. Bravooo👏 A ti @petra999 bolje razmisli koga povrijeđuješ jer Anna nije sama
@josip139: @petra999 okani se Annabelle inače ćeš imati posla sa mnom. Nitko ne vrijeđa moju sister

To su bili neki od komentara. Stvarno sam bila sretna kada sam vidjela kako me dečki brane, a pogotovo Klaudio. Petra me inače nije vrijeđala javno, ali sada je prešla svaku granicu. Naravno drago mi je i što su me Josip i Luka branili, ali Klaudio me je ugodno iznenadio. Mislim ne poznamo se tako dobro, a opet kao da se poznamo od rođenja. Baš je čudna ta ljubav.
Usput ako nisam spomenula, Luka i ja smo odrasli zajedno. Bili smo susjedi i najbolji prijatelji. Živio je u kući pored moje.
Uvijek me je od svih branio i onome koji me je povrijedio nije mu se pisalo dobro. Bili smo susjedi do naše 15 godine dok se nije odselio u Zagreb. I dalje smo si kao brat i sestra. Kad je on ovdje ili kada sam ja u Zagrebu po cijele dane smo skupa. Jedva čekam da se preselim u Zagreb,pa da opet možemo uživati zajedno.

Pogledala sam ostale komentare koji su uglavnom bili od rodbine. Svi su mi rekli kako sam lijepa i takve stvari. Kada sam pogledala komentare, isključila sam mobitel i legla u krevet. Nakon pola sata razmišljanja o svemu danas napokon sam zaspala.

Evo ga. Napokon nastavak. Žao mi je što ga nisam prije napisla, ali trenutno sam na moru pa nemam baš vremena ni inspiracije. Nastavak ima 1331 riječ tako da je za sve one koji su me molili da nastavak bude duži. Također bi se posebno ispričala SAARASAARA6 zbog kašnjenja. Oprostiii😔. Nadam se da vam se sviđa i uživajte😗

Love at first sightWhere stories live. Discover now