the project

12.1K 363 1.7K
                                    

Bu hikaye 5 kişilik kültür grubumuz için gelsin, benim minnoş ilham kaynaklarım. Seviliyorsunuz: headofslythxrin, medusastears, yagmurslytherin, larforlivet.

-

AU: Draco Malfoy'un dersi geçmek için tek çaresi kendisine verilen projeyi yapmaktır ve projeyi tamamlayabilmesi için kendisine yardım edebilecek tek bir kişi vardır.

-

"Bana bak genç adam," dedi sınav kağıtlarının tepesinden kendisine dikkatle bakan Profesör Snape.

Severus Snape, Draco'nun kocaman üniversitede en az hoşlandığı insan olabilirdi. Dersteki yüzsüz konuşmalarından ve hareketlerinden başlayıp öğrencilere karşı saygısızlıklarına kadar devam edebilirdi fakat babası yüzünden adama karşı ağzını açamıyordu.

Babasıyla dost olmaları sadece Draco'nun çenesini kapatmasına yetiyormuş gibi görünüyordu çünkü Snape geçen haftaki görüşünden hiçbir şey kaybetmemişti.

"Soyadının ne olduğu, bankandaki hesabında ne kadar paranın olduğu beni ilgilendirmiyor. Burası özel bir üniversite değil, babanla tanışıklığımız da olabilir fakat bu seni bu iğrenç sınav kağıdıyla dersten geçireceğim anlamına da gelmiyor."

Keşke sınavı asistanlar okusaydı, diye geçirdi içinden Draco, aynı zamanda da gözlerini devirmemek için büyük bir istek duyuyordu. En azından asistanını yatağa atıp bu işi gayet kısa bir yolla halledebilirdi. Ama adam finalleri okuma konusunda net davranmış, üşenmeden sınıfındaki 103 kişinin final kağıtlarının hepsini kendisi okumuştu. Öğrencilerini dersten bırakmaktan da asla kaçınmamıştı.

"Peki bu dersten geçmek için bana ne yapacağımı söyleme zahmetinde de bulunur musunuz?"

Yavaş yavaş kaybettiği saygısızlık, kendisine Snape'in alaycı bakışı olarak geri döndü. Profesör kaşlarını kaldırmış, kağıtları düzeltmek için tutup altlarını masaya vurarak dikkatle kendisini izlemeye devam etti.

"Seneye dersi alttan almaya devam etmen gayet geçerli bir seçenek gibi görünüyor gözüme."

Seneye alttan alması gereken onlarca ders varken bir de üstüne Snape'in Mimari Proje dersinden kalmak ölüm gibi bir şey olabilirdi.

"Profesör," dedi Draco nefes nefese. "Lütfen bana bir seçenek sunun. Son seneme geçerken alttan aldığım ders sayısının üçten fazla olmasını istemiyorum."

Draco'nun bu çaresiz hâlinden gayet eğleniyor gibi bir hâli vardı ve bu da Draco'nun gittikçe sinirlenmesine neden oluyor, sakin kalmak için bu dersten geçmek zorunda olduğunu kendi kendine içinden söyleyip duruyordu.

Snape güldü ama bu o kadar tatsız bir gülüştü ki Draco suratını buruşturmamak için kendini tuttu.

"Bana hakaret etmeye çalışırmış gibi çizdiğin o saçma sapan projeyi makete dökmeye ne dersin, Malfoy?" dedi Snape, sınav kağıtlarının arasında Draco'nun adını arayarak. Sonunda çocuğun kağıdını bulduğunda bıyık altından gülerek, "İşte buradaymış, mükemmel kağıt." dedi.

Draco o süre zarfında önünden geçen kağıtlara ve çizilmiş projelere baktı. Çizimlerin gerçekten düşündüğünden çok daha güzel görünmesi sinirlenmesine neden oldu. Kesin geçerim düşüncesiyle çok uğraşmayıp, babasına güvendiği için bütün hayal gücünü zorlayarak; gerçekten de Snape'le dalga geçercesine bir çizim yapmıştı.

dramione • one shotsHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin