#travel και τα σχετικά

7 0 0
                                    

Όλοι μας χρειαζόμαστε ηρεμία και χαλάρωση αντιμετωπίζοντας ως ενήλικες το στρες και τα άγχη της καθημερινότητας. Είτε πρόκειται για καφέ με φίλους είτε για έξοδο στο αγαπημένο μας μπαρ είτε για εκδρομή το Σαββατοκύριακο ο στόχος είναι ένας: η απόδραση από τους γρήγορους ρυθμούς και το γέμισμα των μπαταριών που νιώθουμε ότι τόσο χρειαζόμαστε μετά από κάθε κουραστική μέρα στη δουλειά και για το οποίο ο ύπνος φτάνει να μην επαρκεί.

Υπάρχει ωστόσο και μια κατηγορία ανθρώπων για τους οποίους οι έξοδοι και οι κοντινές εκδρομές μοιάζουν ημίμετρα. Επιλέγουν να μένουν στο σπίτι τα Σαββατοκύριακα και κάνουν κάθε είδους θυσία προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα για τα ταξίδια τους. Έχουν πάντα μια βαλίτσα έτοιμη και τσεκάρουν ιστοσελίδες με τιμές αεροπορικών εισιτηρίων τουλάχιστον 3 φορές τη βδομάδα. Είναι το είδος των ανθρώπων που θεωρούν αδιανόητο να περάσουν όλη τη ζωή τους σε ένα μέρος και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το καταφέρουν. Δεν έχει σημασία αν η σταθερή δουλειά τους είναι σε έναν τόπο, το σημαντικό είναι να μη μένουν ακίνητοι. Τα περισσότερα ταξίδια τους είναι σύντομα και πάντα τους αφήνουν μια νοσταλγία, της ξεγνοιασιάς που πρέπει να αποχαιρετήσουν γυρνώντας πίσω στο σπίτι.

Εκτός από νοσταλγία για τις ήρεμες μέρες νιώθουν όμως και πιο γεμάτοι, διαφορετικοί. Βλέπουν τώρα τη γειτονιά τους, το σπίτι τους με άλλη ματιά. Όσο είναι μακριά χαζεύουν τέχνη, έρχονται σε επαφή με τη φύση, δοκιμάζουν ξένη κουζίνα, έχουν καινούριες εμπειρίες να μοιραστούν και έχουν σφαιρικότερη άποψη των πραγμάτων. Αυτό είναι που τους κάνουν τόσο ενδιαφέροντες και "fun to be around".

Wanderlust (n.) a strong desire or urge to travelWhere stories live. Discover now