September 1

163 8 2
                                    

A je tu. Ten deň kedy idem prvý krát do Rokfortu. Išli sme na stanicu King's Cross. Prešli sme cez stenu medzi nástupišťami 9 a 10 a teraz sme na nástupišti 9a 3/4.
Je to tu nádherné. Veľká čierna lokomotíva s číslom 5971.
Je 10:59 vlak zachvílu odchádza. Už húka takže ja idem do neho. Vo vnútri si sadnem do kupé s Cissy a Andro. A vlak už vyráža. Rodičia deťom kívajú, vlak odchádza.
Prešla asi trištvre hodinka a mi ideme okolo nádherného jazera. Všetky sme sa prezliekli do hábitov. Na hábite ešte nemám žiadny znak pretože až teraz ma budú zaraďovať do fakulty.
Vystúpili sme a išli sme k loďkám.
Vyplávili sme.
Najskôr sme boli v nejakej jaskyni a zrazu.
Rokfort! Nádherný veľký hrad s vysokými vežami videla som ho.
Keď sme sa doplavili, vystúpili sme. Prešli sme cez veľkú bránu a vyšli hore schodami.
Prešli sme do veľkej siene, ktorá bola naozaj veľmi veľká. Strop bol začarovaný tak, že bolo vidno oblohu, nad štyrmi stolami levitovali sviečky. Vpredu bol jeden veľký dlhý stôl kde sedeli učitelia.
Riaditel (myslím že sa volá Dumbledore) vstal. Začal taký nudný príhovor. A potom nejaká učitelka položila stolček na zem. A začala čítať mená.  Povedala mňa. Sadla som si.
A klobúk mi hneď začal hovoriť. ,,hmmmm, čarodejnica pochádza z dlhej línie čistokrvnývh čarodejníkov. Nadaná. Už viem kam ťa dám."
,,Slizolin!'' vykríkol. Som taká štastná!
Išla som si sadnúť ku stolu, kde mi všetci tlieskali. Najedla som sa do sýta. Mala som rezeň, koláče a ešte tekvicový džús.
Vybrala som sa hore s prefektom na izbu.
Išla som hore a uvidela izbu. Bola pekná. Pri dverách boli dva stoly. Pri okne dvojposchodová posteľ.
V izbe som sama. Vyhovuje mi to. Cissy pôjde na Rokfort až o tri roky. Teraz má 8.

Denník Bellatrix LestrangeWhere stories live. Discover now